Pidetään yhteyttä

Matkailu

Missä pääsee ihastelemaan pyramideja?

Missä pääsee ihastelemaan pyramideja?
Pixabay

Maailman pyramidit ovat kuin ikkunoita menneisyyteen, joiden takana kätkeytyy salaisuuksia ja tarinoita muinaisista kulttuureista. Yksi tunnetuimmista on ehdottomasti Egyptin suuri pyramidi Gizan aavikolla. Tämä yli 4500 vuotta vanha rakennelma edustaa faaraoiden valtaa.

Meksikon Chichen Itzan pyramidilla on oma ainutlaatuinen viehätyksensä sen monumentaalisten askelmien ja tarkasti laskettujen geometristen muotojen ansiosta. Keski-Amerikan Guatemala taas kätkee sisäänsä Tikalin muinaisen mayapyramidikaupungin, jonka raunioilta voi aistia menneiden aikojen henkäyksen.

Sudanissa sijaitsevat Meroën pyramidit ovat harvemmin vierailtuja, mutta sitäkin vaikuttavampia upeassa autiomaan maisemassa. Ne heijastavat antiikin Nubian kuningaskunnan loistoa ja vaurautta mahtipontisuudessaan.

Missä maissa on mahdollista vierailla pyramidien luona?

Maailman pyramideja löytyy useista eri maista ympäri maapalloa, mutta monille ensimmäisenä tulevat mieleen Egyptin ikoniset pyramidit Gizassa. Egyptin lisäksi muita kiinnostavia kohteita pyramidien ihailuun ovat esimerkiksi Meksiko ja Sudan. Meksikon niemimaalla sijaitseva Chichen Itza on yksi tunnetuimmista mayojen rakentamista pyramidikomplekseista.

Sudanissa taas voi vierailla muun muassa Muqran ja Meroën antiikin kulttuurien jättämien monumenttien äärellä. Myös Kiinan Sichuanissa oleva Dujiangyan City tarjoaa mahdollisuuden ihailla harvinaisia pyramideja.

Vaikka monet mieltävätkin pyramidit lähinnä Egyptiin liittyvinä, on maailma täynnä muitakin mielenkiintoisia paikkoja, joissa pääsee tutustumaan näihin mystisiin rakennelmiin.

Parhaat kohteet pyramideille matkustamiseen

Kun suunnittelet matkaa pyramidien ihmeelliseen maailmaan, on tärkeää valita oikeat kohteet vierailulle. Yksi ikonisimmista paikoista on ehdottomasti Egypti, jossa Giza-kolmikko kohoaa aavikon hiekasta vaikuttavina monumentteina.

Toinen upea kohde pyramidimatkallesi voisi olla Meksiko, jossa sijaitsee muun muassa kuuluisa Chichen Itza -pyramidi. Tämä mayojen rakentama temppeli hurmaa kävijät arkkitehtuurillaan ja historiallaan.

Myös Sudan tarjoaa ainutlaatuisia pyramideja Nubian autiomaassa. Esimerkiksi Meroën pyramidit ovat vertaansa vailla olevia nähtävyyksiä, jotka tarjoavat unohtumattoman matkakokemuksen.

Vaikka klassiset kohteet kuten Giza ja Chichen Itza viehättävät monia matkailijoita, kannattaa myös harkita vähemmän tunnettuja pyramideja sisältäviä maita kuten Sudan tai Jemen. Näissä paikoissa pääset kokemaan rauhallisempaa ja autenttisempaa tunnelmaa ilman massaturismia.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos