Pidetään yhteyttä

Matkailu

Missä käydä perhelomalla Irlannissa: mielenkiintoiset paikat

Missä käydä perhelomalla Irlannissa: mielenkiintoiset paikat
Pixabay

Irlanti on erinomainen kohde perhelomalle, ja siellä riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Maan helppokulkuisuus, ystävälliset ihmiset ja upea luonto tekevät siitä houkuttelevan kohteen perhelomalle. Jos suunnittelet matkaa Irlantiin lasten kanssa, tässä artikkelissa esittelemme parhaat kohteet, jotka kannattaa sisällyttää matkaohjelmaan.

Irlannissa on paljon upeita kohteita, joissa koko perhe voi viihtyä. Tässä muutamia suosituksia, jotka kannattaa ottaa huomioon matkaa suunniteltaessa:

1. The Burren, Claren lääni (ja hieman Galwayta)

The Burren on hyvä alue, jos haluaa nähdä Irlannin upeaa luontoa. Alueella sijaitsevat myös kuuluisat Cliffs of Moherin kalliot, jotka ovat yksi Irlannin tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. The Burrenin alueella voi harrastaa esimerkiksi surffausta, melontaa tai kiipeilyä. Perheet, joissa on pieniä lapsia, voivat vierailla Burren Nature Sanctuaryssä, jossa on muun muassa pieni järvi, ystävällisiä maatilan eläimiä ja leikkipaikka.

2. Killarney ja sen kansallispuisto

Killarney on suosittu kohde Irlannissa, ja siellä sijaitsee upea kansallispuisto. Perheet voivat nauttia jahtikärryajeluista Killarney National Parkissa tai patikoida Dunloen rotkon läpi. Alueella on myös historiallinen Rossin linna sekä mahdollisuus veneretkeen Lough Leanella.

3. Dingle Peninsula

Dingle Peninsula tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja sekä maalla että merellä. Suosittelemme varaamaan kuljettajan tai vuokraamaan auton, jotta pääset helposti tutustumaan alueen upeisiin nähtävyyksiin, kuten Inch Beachiin, Minardin linnan raunioihin, Dingle Towniin, Fahan Beehive Hutsiin, Slea Headiin ja Coumeenoole Beachiin. Matkan varrella on myös paikka, jossa lapset voivat tutustua eläimiin ja pitää sylissään pikkulampaita.

4. Ring of Kerry

Ring of Kerry on yksi Irlannin upeimmista maisemareiteistä. Se tarjoaa upeita näkymiä, kulttuuria ja linnoja. Suosittelemme pysähtymään esimerkiksi Valentia-saarella, Portmageessa, Sneemissä ja Ladies Viewissä. Jos suunnittelet reitin ajamista itse, kannattaa valita vastapäivään ajaminen, koska linja-autot ajavat yleensä myötäpäivään ja saattavat aiheuttaa liikenteen hidastumista.

5. Causeway Coastal Route, Antrimin ja Derryn lääni, Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannin henkeäsalpaavat maisemat ovat kuin satua. Giant’s Causeway, joka tunnetaan myös nimellä jättiläisten tie, on legendaarinen nähtävyys. Alueella voi myös ylittää Carrick-A-Rede -köysisillan, joka roikkuu korkealla meren yllä. Antrimin laaksojen vesiputoukset ovat kuin lumottuja.

6. Corkin maaseutu

Corkin maakunta tarjoaa monia mielenkiintoisia paikkoja tutkittavaksi. Kuuluisa Blarneyn linna on ympäröity lumoavilla puutarhoilla, kuten Wishing Stepsillä ja Poison Gardenilla. Jos perheessä on eläinten ystäviä, kannattaa vierailla Fota Wildlife Parkissa, jossa voi päästä lähelle monia eläimiä. Länsi-Corkissa sijaitseva Kinsalen merenrantakylä tarjoaa merirosvojen historiaa ja Irlannin parasta ruokaa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos