Pidetään yhteyttä

Matkailu

Missä Euroopan maissa on lämmintä toukokuussa?

Missä Euroopan maissa on lämmintä toukokuussa?
Pixabay

Toukokuu on yksi parhaista kuukausista vierailla Välimerellä, kun pitkät päivät lämpimässä auringonpaisteessa merkitsevät kesäkauden alkamista ilman heinä- ja elokuun polttavaa kuumuutta ja kosteutta.

Eteläisessä Turkissa voit odottaa 10 tunnin päivittäistä auringonpaistetta ja noin 26 asteen lämpötiloja. Yleisenä sääntönä on, että mitä etelämpänä lennät, sitä lämpimämpää on.

Eteläinen Turkki

Eteläinen Turkki tarjoaa kimaltelevia auringonpaisteisia päiviä ja lämpimimpiä lämpötiloja Välimerellä toukokuussa. Alueen kauneimmat lomakohteet, kuten Kalkan ja Fethiye, sijaitsevat Dalamanin lähistöllä. Jos etsit erityisen lämpimiä lämpötiloja, harkitse matkustamista vielä etelämpänä sijaitsevaan Antalyaan, jossa voit nauttia upeista lomahotelleista, kuten Belek, Side ja Kemer.

Toukokuussa suositut kaupunkilomat Istanbuliin tarjoavat hieman viileämpiä lämpötiloja, noin 21 astetta.

Kos, Kreikka

Kos on Dodekanesian kolmanneksi suurin saari Rodoksen ja Karpathoksen jälkeen, ja se on yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Saari sijaitsee Turkin rannikon tuntumassa, vain puolen tunnin lauttamatkan päässä. Kosilla on runsaasti historiaa ja antiikin nähtävyyksiä – Kosin kaupungissa voit istua planeetapuun alla, jossa sanotaan Hippokratesin, modernin lääketieteen isän, opettaneen oppilaitaan. Kaupunki on viehättävä paikka vaellella myöhäisiltapäivällä ja illalla.

Malta ja Gozo

Maltaan ja sen rauhallisempaan sisarosa Gozoon on suhteellisen lyhyt lento, ja Gozoon pääsee säännöllisillä lauttayhteyksillä. Kyseessä ei ole pelkkä aurinkoranta-kohde, sillä siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Malta on ennen kaikkea täynnä historiaa ja kulttuuria, sillä siellä on niin paljon historiallisia kohteita, kun taas Gozo on sukeltamisen, pyöräilyn, patikoinnin ja viehättävien perinteisten kylien keskus.

Kypros

Kypros on Euroopan eteläisimmässä osassa ja se tarjoaa aurinkoisen sään toukokuussa. Merivesi on noin 20 astetta Kyproksella, mikä on mukavaa uimista varten verrattuna muihin Välimeren osiin toukokuussa. Saarella on monia ihania paikkoja yöpyä, mutta monien suosikki on Paphos, jossa on vilkas satama, mereneläväravintoloita ja roomalaisia mosaiikkeja.

Costa de la Luz, Espanja

Costa del Sol ja Costa de la Luz ovat Espanjan lämpimimmät paikat toukokuussa. Costa de la Luzissa on parhaat rannat – pitkät valkoisen hiekan rannat, joilla on dyynit ja mäntymetsät – sekä mielenkiintoinen historiallinen Cadizin kaupunki ja uskomattomat ravintolat El Puerto de Santa Mariassa. Autolla voit vierailla Jerezin sherrykaupungissa ja hämmästyttävissä Granadan ja Sevillan kaupungeissa (27°C).

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos