Pidetään yhteyttä

Matkailu

Minne kannattaa matkustaa toukokuussa? Parhaat kohteet 2024

Minne kannattaa matkustaa toukokuussa? Parhaat kohteet 2024
Pixabay

Toukokuu on loistava aika lähteä matkalle. Tässä artikkelissa esittelemme 5 parasta kohdetta, joissa voit nauttia kevätauringosta ja upeista maisemista. Olipa mielessäsi kaupunkiloma, rantaloma tai seikkailu luonnon keskellä, nämä kohteet tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikille matkailijoille.

1. Sevilla, Espanja

Sevilla on täydellinen kohde toukokuussa, kun lämpötila on sopivan lämmin, mutta ei vielä tukahduttava. Andalusian maakunnassa sijaitseva Sevilla tarjoaa upeita palatseja, kauniita patioita ja suihkulähteitä. Kaupungin arkkitehtuuri on vaikuttavaa, yhdistellen maurilaista vaikutusta, barokkityyliä ja uudempia nähtävyyksiä, kuten sienimäistä Metropol Parasolia.

Alfalfa on yksi kaupungin historiallisista kaupunginosista, jossa on vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä, mutta paljon tapas-baareja ja pieniä kauppoja. Toukokuu on rauhallinen aika Sevillan vilkkaassa festivaalikalenterissa, ellei myöhäinen pääsiäinen siirrä värikästä Feria de Abril -juhlaa tähän kuukauteen.

2. Lake District, Englanti

Lake Districtin kansallispuisto Englannissa tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden patikointiin toukokuussa, jolloin sateet ovat vähäisimmillään. Lake District tunnetaan upeista maisemistaan ja kuuluisista Herdwick-lampaistaan. Toukokuussa lammaslaumat palaavat nummille ja patikoijien määrä kasvaa. Grasmere-kylä on keskeinen tukikohta, josta pääsee tutustumaan kansallispuiston eri alueisiin. Täältä löytyy myös Lancrigg, pieni ja hiljattain remontoitu maalaishotelli Helm Cragin juurella. Hotellilla on 30 hehtaaria puutarhoja ja metsää, joissa voi bongata punatulkkuja.

3. Bali, Indonesia

Bali on loistava kohde toukokuussa, kun sadekausi on juuri päättynyt ja hotellit eivät ole vielä täynnä. Tällä suositulla saarella kannattaa poiketa myös pois valtaväylistä, esimerkiksi pohjoisrannikolle. Toukokuu tarjoaa rauhallisemman loman Balin suosituissa kohteissa, kuten sisämaan kulttuurikeskittymässä Ubudissa ja etelärannikon rannoilla. Balin parhaat hiekkarannat sijaitsevat suurimmaksi osaksi kehittyneillä alueilla, mutta Jimbaran Beachin auringonlaskua kohden kääntyvällä kaarella tunnelma on rennompi. Jimbaran Purissa, Belmond-hotellissa, voit nauttia tasokkaasta lomasta temppelien ympäröimässä puutarhassa sijaitsevissa tyylikkäissä mökeissä ja huviloissa.

4. Okavango Delta, Botswana

Okavango Delta Botswanassa tarjoaa upeita maisemia ja ainutlaatuisia elämyksiä veneajeluilla, joiden aikana voi bongata norsuja ja leijonia. Toukokuu on sopiva aika vierailla alueella, kun sateet ovat jo loppuneet ja päivälämpötilat ovat hieman viileämpiä. Okavango Delta on erityisen hyvä paikka nähdä kaikki klassiset afrikkalaiset suurriistaeläimet tähän aikaan.

5. Hardangerfjord, Norja

Hardangerfjord Norjassa tarjoaa upeat maisemat ja raikkaan ilman toukokuussa. Toukokuussa Norjassa on vähemmän sadepäiviä kuin kesäkuukausina, joten mikäli matkustat sinne selkeällä säällä, voit nähdä upean näyn: kukkivat puut maatilojen vierellä, huiput edelleen valkoiseksi peittyneinä ja vesiputoukset täynnä sulamisvettä. Hardangerfjordin varrella on monia hedelmätarhoja, joten siellä näkee aina kukkivia puita toukokuussa, aina kirsikoista ja luumuista omeniin ja päärynöihin.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos