Pidetään yhteyttä

Matkailu

Minne Euroopassa ei kannata matkustaa?

Minne Euroopassa ei kannata matkustaa?
Pixabay

Matkailijat, jotka haluavat kokea maailmaa, innostuvat todennäköisesti kaikenlaisista listoista, jotka luettelevat upeita matkakohteita, idyllisiä maisemia ja paljon muuta.

Valitettavasti maailmassa on myös paikkoja, jotka aiheuttavat suurempaa vaaraa sekä matkailijoille että paikallisille asukkaille. On syytä huomata, että vaara on aina suhteellinen ja on todennäköistä, että joudut vaikeuksiin riippumatta siitä, missä olet.

Samalla jotkut alueet ovat todennäköisemmin vaarallisia kuin toiset. Tässä artikkelissa esittelemme muutamat paikat Euroopassa, joita kannattaa välttää.

Glasgow, Skotlanti

Glasgow on hyvä paikka aloittaa potentiaalisesti vaarallisten matkakohteiden kartoittaminen. Glasgow on kulttuurinen aarre Skotlannin suurimpana kaupunkina. Se perustettiin jo satoja vuosia sitten, mikä tekee siitä uskomattoman vanhan ja antaa sille luonnetta. Kuitenkin Glasgow on hieman karkeampi kuin etäinen naapuri Edinburgh. Glasgowin sosiaalinen elämä on monipuolinen ja jännittävä, mutta siellä on myös merkittävä maanalainen konflikti kilpailevien huumegangstereiden välillä.

Rikollisuutta esiintyy kaikkialla maailmassa, mutta Glasgowin alamaailma on täynnä toimintaa, joka voi levitä ja vaikuttaa kaupungin asukkaisiin. Jos tämä kuulostaa liian riskialttiilta sinulle, kannattaa ehkä tutustua Skotlannin toisiksi suurimpaan kaupunkiin Edinburghiin.

Belfast, Pohjois-Irlanti

Belfast on toinen mielenkiintoinen kaupunki. Belfast on historiallinen yhteisö ja sen tapahtumia on kuvattu useissa elokuvissa, mukaan lukien vuoden 2022 Oscar-palkittu elokuva ”Belfast”. Mutta joskus täällä on levottomuutta. Vaikka pommi-iskujen ja terrorismin uhka on vähentynyt vuosien varrella sen jälkeen kun Good Friday -sopimus päättyi Troubles-aikaan, Belfast on edelleen jakautunut paikka.

Poliisiasemat täällä on rakennettu niin, että ne muistuttavat enemmän sotilastukikohtia, ja tämän osan saarten tylsyys vaikuttaa merkittävästi matalan tason konfliktiin ja pelkoon. Gangstereita voi löytää ympäri Belfastia, mutta heidän toimintansa on usein rajoittunut kaupungin osiin.

Podgorica, Montenegro

Montenegron pääkaupunki Podgorica sijaitsee maan Shkodra-järven rannikolla, Adrianmeren ollessa kauempana länteen. Kaupunki voi näyttää melko huonokuntoiselta monin paikoin, mutta se säilyttää silti huomattavan osan jugoslavialaista perintöään. Täällä on kukoistava ruoka- ja juomakulttuuri, ja Montenegro voidaan ehdottomasti luokitella aliarvostetuksi matkakohteeksi, joka ei saa ansaitsemaansa huomiota.

Ryöstöt ja gangsteriuhat ovat kuitenkin riski. Jos turvallisuus huolestuttaa sinua, kannattaa etsiä lomakohdetta muualta. Muut entisen Jugoslavian maat, kuten Serbia ja Kroatia, tarjoavat samanlaisia ​​yleiskokemuksia, mutta paremmalla infrastruktuurilla.

Sarajevo, Bosnia ja Hertsegovina

Sarajevo on tullut suosituksi matkailukohteeksi matkailijoille, jotka haluavat kokea Itä-Euroopan. Tämä osa maailmaa on täynnä mielenkiintoista historiaa sekoitettuna modernin edistyksen näkymiin ja ääniin. Sarajevo tarjoaa matkailijoille mahdollisuuksia upottautua kulttuuriin ja historiaan. Se on Bosnia ja Hertsegovinan pääkaupunki, joka on piilotettu Dinaricin alppien väliin, tarjoten villin kauniita näkymiä lähes mistä tahansa kaupungin rajojen sisältä. Täällä tapahtui myös Arkkiherttua Franz Ferdinandin murha, joka laukaisi ensimmäisen maailmansodan Miljakan joen rannoilta Sarajevossa.

Vuosikymmenien ajan turistien ja paikallisten on täytynyt olla erityisen valppaita tutkiessaan kaupungin laitamia, koska maahan ja Sarajevoon asetettiin maamiinoja sisällissodan aikana. ITF raportoi vuonna 2021, että Sarajevo oli onnistuneesti raivattu miinoista, mutta varovaisuuden noudattamista jatketaan täällä ja muualla maassa. Matkailijoiden tulee myös olla varovaisia ​​taskuvarkaiden ja muiden pikkurikosten vaaroista tutkiessaan tätä maailmanlaajuisesti merkittävää ja historiaa täynnä olevaa yhteisöä.

Malmö, Ruotsi

Ruotsi saattaa vaikuttaa rauhalliselta skandinaaviselta paratiisilta, mutta maassa on muutamia vaarallisia paikkoja. Jos suunnittelet Ruotsin matkaa, Malmö on paikka, jonka saattaisit haluta jättää listaltasi pois. Malmö on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee suoraan Øresundin salmen toisella puolella, joka erottaa Pohjanmeren ja Itämeren, Kööpenhaminan ollessa salmen toisella puolella Tanskassa.

Malmöläisten mukaan he tuntevat olonsa turvattomaksi tai erittäin turvattomaksi useammin kuin missään muussa Ruotsin kaupungissa, ja viime vuosina gangstereiden väkivalta ja pikkurikollisuus ovat lisääntyneet. Lisäksi Malmön murhien määrä on huomattavasti korkeampi kuin Ruotsin kansallinen keskiarvo. Vaikka turistit eivät todennäköisesti joudu väkivallan kohteeksi, huolestuttavan usein tapahtuvat ampumiset, gangsteritoiminta ja muut tekijät tekevät Malmöstä matkakohteen, jota useimmat matkailijat haluavat välttää.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos