Pidetään yhteyttä

Matkailu

Matkabudjetti tiukalla? Lähde telttailemaan näihin kohteisiin

Matkabudjetti tiukalla? Lähde telttailemaan näihin kohteisiin
Pixabay

Vaikka maksulliset leirintäalueet tarjoavat mukavuuksia kuten wc-tilat ja juomaveden, metsän siimeksesä telttailu tarjoaa vertaansa vailla olevan kokemuksen. Se on täydellinen tapa irrottautua arjesta ja palautua luonnon keskellä. Voit tähystellä tähtiä, kuunnella puiden ja lintujen ääniä ja olla häiriintymättä äänekkäistä leirinaapureista. Lisäksi se on ilmaista, mikä on suuri etu, kun hinnat muutenkin ovat korkealla Euroopassa.

Seuraavaksi esittelemme parhaat paikat telttailemiseen Euroopassa. Nämä ovat mahtavia valintoja jokaiselle, jolla on matkabudjetti tiukalla.

Hebridit, Skotlanti: Tutustu koskemattomiin rannoille

Länsi-Skotlannissa sijaitsevat Hebridien saaret tarjoavat upeita paikkoja telttailuun. Erityisesti Harrisin saaren länsirannikko on henkeäsalpaavan kaunis valkoisilla hiekkarannoillaan ja upeilla näkymillä Taransayn saarelle.

Telttailu on Skotlannissa laillista lähes missä tahansa, kunhan pysyt vähintään 100 metrin päässä teistä ja jätät jälkeesi puhtaan paikan.

Lofotenin saaret, Norja: Nuku keskiyön auringon alla

Seikkailunhaluisille kesän telttaretkeilijöille suosittelemme matkaa Norjan Lofotenin saarille napapiirin sisäpuolelle. Tämä on ihanteellinen paikka ihastella keskiyön aurinkoa Norjassa. Kesällä pohjoisrannikon rannat ja hiekkadyynit Moskenesøyssä ovat erityisen houkuttelevia.

Norja kannustaa telttailuun ’Allemannsrettenin’ eli jokamiehenoikeuden periaatteella, joka antaa oikeuden majoittua enintään kahdeksi yöksi viljelemättömällä maalla. Voit siis vapaasti telttailla useimmissa paikoissa. Poikkeuksena ovat peltoalueet ja kasvien kasvatusalueet. Lisäksi sinun tulee pysytellä vähintään 150 metrin päässä taloista tai mökeistä ja muistaa jättää jälkeesi mahdollisimman vähän merkkejä.

Lahemaa kansallispuisto, Viro: Telttaile vehreissä metsissä

Viron valtava metsäinen kansallispuisto on tunnettu paikka telttailuun. Kansallispuiston metsänhoitokeskus suhtautuu myönteisesti telttailuun ja alueelta löytyy picnic-pöytiä ja käymälöitä.

Viron julkisen pääsyn lakien mukaan telttailu on sallittua valtion omistamalla maalla ja asukkaat suhtautuvat yleensä avoimesti telttailijoihin. Telttailu ei kuitenkaan ole sallittua viljellyllä maalla eikä vaatteita tai astioita saa pestä joissa tai järvissä.

Kungsleden, Ruotsi: Vaellusvalmiina luonnonpuistossa

Kungsleden, tai Kuningasreitti, ulottuu 440 kilometrin matkan Pohjois-Ruotsin läpi. Vaellusreitti yhdistää Abiskon pohjoisessa ja Hemavanin etelässä, kulkeen Vindelfjällenin luonnonpuiston läpi.

Tämä on upea paikka telttailuun, jossa pääset nauttimaan alppitasankojen ja koivumetsien ympäröimästä luonnosta. Saatat myös törmätä poroihin.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos