Pidetään yhteyttä

Matkailu

Kuumimmat maat Euroopassa kesällä – suunnittele matka!

Kuumimmat maat Euroopassa kesällä - suunnittele matka!
Pixabay

Euroopan kesän lämpötiloihin vaikuttaa moni tekijä. Ensinnäkin sijainti maapallolla on merkittävä vaikutus – mitä lähempänä päiväntasaajaa ollaan, sitä kuumempia lämpötilat yleensä ovat. Toinen tärkeä tekijä on meri- ja ilmavirtaukset, jotka voivat tuoda mukanaan joko viileyttä tai kuumuutta eri alueille.

Vuoristoalueet voivat myös vaikuttaa lämpötiloihin Euroopassa. Korkealla sijaitsevat vuoret voivat estää lämpimien ilmamassojen liikkumisen tietyille alueille, mikä voi pitää ne viileinä verrattuna muualle maailmaan.

Lisäksi valtamerien ja suurten järvien läheisyys voi tasata lämpötiloja rannikoilla ja saarilla. Merellinen ilmasto voi tuoda mukanaan raikasta viileyttää kesähelteiden keskelle.

Kaiken kaikkiaan Euroopassa on laaja kirjo erilaisia ilmastovyöhykkeitään, miksi löytyy niin paljon vaihtelua kesän lämpötiloissa eri puolilla manteretta.

Kuumimmat maat Euroopassa kesällä

Kesä on monille se aika vuodesta, jolloin haaveillaan lämpimistä matkakohteista Euroopassa. Mutta missä maissa todella kuuminta kesällä? Kreikka on yksi niistä maista, jossa voi odottaa helteitä ja aurinkoa lähes taatusti. Välimeren ilmasto tekee siitä suositun lomakohteen rantalomailijoille.

Espanja ei myöskään jätä ketään kylmäksi – päinvastoin! Etenkin etelärannikot kuten Costa del Sol ovat tunnettuja korkeista lämpötiloistaan kesällä. Rantaelämää etsivien lisäksi Espanjasta löytyy upeita kaupunkeja ja kulttuurikohteita tutkittavaksi.

Italiassa voit nauttia paitsi herkullisesta ruoasta ja upeista maisemista, myös sulavankuumasta kesäsäästä. Italia tarjoaa monipuolisia kohteita niin rannikkokaupungeissa kuin historiallisissa kaupungeissakin.

Vaikka nämä maat ovat tunnettuja kuumuudestaan, kannattaa muistaa varautua asianmukaisesti auringonsuojalla ja riittävälla nesteytyksellä – näissähän on kyse lomamatkojen tarkoitushan: rentoutumisesta ja nauttimisesta aurinkoisessa säässä!

Aktiviteetit kuumissa kohteissa

Aktiviteetteja kuumissa kohteissa voivat olla esimerkiksi vesilajeihin osallistuminen, patikointi vuorilla tai tutustuminen paikalliseen kulttuuriin museoissa ja vanhoissa kaupungeissa. Valitsemalla sopivan aktiviteetin voit täydentää lomaasi unohtumattomilla kokemuksilla Euroopan lämpimissä maissa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos