Pidetään yhteyttä

Matkailu

Harvinaiset matkakohteet, joissa et ole ehkä vielä käynyt – kiinnostaisiko?

Harvinaiset matkakohteet, joissa et ole ehkä vielä käynyt - kiinnostaisiko?
Pixabay

Moni innokas matkailija on jo tutustunut Euroopan tunnettuihin matkakohteisiin ja mahdollisesti myös Aasiaan ja Amerikkaan. Mutta jos olet kova matkailija ja haluat inspiraatiota, kannattaa harkita harvinaisempia ja uniikimpia matkakohteita.

Tässä artikkelissa käymme läpi viisi mielenkiintoista harvinaisempaa matkakohdetta.

1. Mongolia

Mongolia tunnetaan perinteisistä ger-asumuksistaan, ystävällisistä nomadisista ihmisistään ja villeistä hevoslaumoistaan, jotka tallustavat koskemattomilla aroilla. Mongoliaan on nyt helpompaa matkustaa uuden kansainvälisen lentokentän ja edullisten paikallisjohtoisten matkojen ansiosta. Saadaksesi täydellisen käsityksen maasta, vietä muutama päivä pääkaupungissa Ulaanbaatarissa – se on yllättävän tiivis ja helppo tutkia – ja tutustu kuvankauniisiin vuoristoihin ja raikkaaseen vuoristoilmaan Gorkhi Terelj -kansallispuistossa.

2. Bacalarin järvi, Meksiko

Turistikohteet Tulum ja Cancún dominoivat keskustelua Meksikon Yucatánin niemimaasta, kun taas Bacalarin järvi jää usein huomiotta. Se tarjoaa tervetulleen vaihtelun, jossa voit nauttia kaikista tämän Meksikon nurkan kauneuksista ilman influenssereita ja kevään lomailijoita. Melo valkoisille hiekkarannoille, rentoudu laitureilla ja katsele muuttolintuja, ui cenotesissa ja majoitu uusiin ekohotelleihin, kuten unelmaisessa Boca de Aguassa, joka sijaitsee omassa luonnonsuojelualueessaan.

3. Cuenca, Ecuador

Suhteellisen pieni kaupunki Cuenca on todellinen kulttuurin aarre. Se on arkkitehtuurinen kaunotar, jonka historiallinen keskusta julistettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1999. Kaupunki on täynnä käsityöläisiä ja taiteilijoita, jotka esittelevät töitään kaupungin vuosittaisessa taidefestivaalissa, Bienal de Cuenca. Se on perinteisten käsityöläisten keskus – täällä valmistetaan kuuluisa Panama-hattu ja matkailijat voivat vierailla työpajoissa nähdäkseen hatun valmistuksen monimutkaisen prosessin täydessä vauhdissa.

4. Srebrenik, Bosnia ja Hertsegovina

Euroopan aliarvostetuin kohde, Bosnia ja Hertsegovina, on täynnä viehättäviä kaupunkeja, ja Srebrenik on niistä viehättävin. ”Kuninkaan kaupunki” on koti Bosnian parhaiten säilyneelle keskiaikaiselle linnalle, joka kohoaa laakson yläpuolella ja on täynnä myyttejä ja legendoja. Majevican huippu tarjoaa uskomattomat näkymät, kun taas suhteellisen hiljattain löydetty järvi Ingram henkii romantiikkaa.

5. Cabo Rojo, Puerto Rico

Värikäs rannikkokaupunki Puerto Ricon lounaisrannikolla, Cabo Rojo, on täynnä valkoisia hiekkarantoja ja turkooseja meriä, jotka odottavat sinua Karibian lomakohteessa. Kolmen tunnin ajomatkan päässä San Juanista sijaitseva Cabo Rojo tarjoaa rentouttavan ilmapiirin, joka tuntuu valovuosilta pääkaupungin kiireestä ja vilinästä. Valittavana on runsaasti rantoja, kuten Combate Beach, jota erottaa luonnonsuojelualue kaupungista; Buyé, kätketty ranta, jonka jaat ehkä paikallisten hevosten kanssa; ja Boquerón, eloisa rantakylä ravintoloineen ja baareineen. Isojen lomakohteiden puuttuessa voit löytää pieniä perheomisteisia majataloja ja loma-asuntoja, kuten perheystävällisen Combate Beach Resortin tai luksuslomakoti Cuatro Casitasin.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos