Pidetään yhteyttä

Matkailu

Euroopan parhaat matkakohteet purjeveneilyn faneille

Euroopan parhaat matkakohteet purjeveneilyn faneille
Pixabay

Purjehdus on upea tapa tutustua Euroopan kauniisiin rannikkoihin ja saaristoihin. Olitpa sitten kokenut merenkävijä tai vasta-alkaja, löydät varmasti sopivan purjehduskohteen. Euroopassa on useita upeita paikkoja, joissa voit nauttia merestä ja purjehduksen lumosta. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat purjehduskohteet Euroopassa.

1. Joonian rannikko, Kreikka

Kreikan idyllinen Joonian rannikko on ehdottomasti yksi parhaista purjehduskohteista Euroopassa. Alueella on lukuisia pieniä saaria, valkoisia kalastajakyliä ja satamia, joissa voit nauttia ystävällisten ravintoloiden tarjoilusta. Joonianmeren kirkkaat vedet ovat usein lämpimiä ja suojaisia, ja niissä voi jopa nähdä delfiinejä, kilpikonnia ja rauskuja.

2. Dalmatian rannikko, Kroatia

Kroatian dramaattisella Dalmatian rannikolla vuoristot laskeutuvat jyrkästi vihreän sinisen Adrianmeren vesiin, ja rannikolla sijaitsee satoja kuvauksellisia saaria. Aloittelijat voivat harjoitella purjehdusta suojaisissa poukamissa ja lahdelmissa, kun taas kokeneemmat purjehtijat voivat saarista toiseen.

3. Baleaarit, Espanja

Unohda Ibizan kuuluisat yökerhot – Baleaarien saarilla on upeita purjehdusmahdollisuuksia. Suosittu vaihtoehto on purjehtia Espanjan mantereelta Deniasta, yhdestä maan purjehduskeskuksista.

Kun olet Baleaareilla, voit tutustua upeisiin ja yllättävän rauhallisiin paikkoihin. Rauhallinen Cala Llentrisca on yksi Ibizan parhaiten varjelluista salaisuuksista, kun taas Cala Saona Formenteran länsirannikolla on eräänlainen eristetty paratiisiluola.

4. Ranskan Riviera, Ranska

Liity jetsettien ja elokuvatähtien joukkoon Ranskan Rivieralla ja purjehtii Côte d’Azurin upealla rannikolla. Vaikka välillä Saint Tropez ja Monaco sijaitseva seutu on suosittu Euroopan miljonäärien keskuudessa, sinun ei tarvitse omistaa superyachtia nauttiaksesi purjehduksesta täällä.

Nauti Etelä-Ranskan auringosta, kävele viehättävissä, mäkisissä kylissä ja lähde seikkailuihin tutkiessasi koskemattomia Îles d’Hyères -saariston paikkoja, joilla on karuja rantaviivoja, täydellisiä rantoja ja historiallisia kyliä.

5. Amalfin rannikko, Italia

Purjehtimalla etelään Napolista löydät yhden maailman kuuluisimmista Välimeren rannikoista. Koko Amalfin rannikko on saanut UNESCOn maailmanperintöluokituksen sen runsaan kulttuuriperinnön ja henkeäsalpaavien maisemien ansiosta. Värikkäät kaupungit kohoavat korkealle kallioisilla rinteillä kobolttiaaltojen yläpuolelle, auringonlaskut Caprin saaren yli ovat uskomattomia, ja kuten aina tässä vieraanvaraisessa maassa, ruoka ja juoma ovat herkullisia!

Juuri veden toisella puolella sijaitsee myös Italian saari Sardinia, joka on myös fantastinen purjehduskohde.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos