Pidetään yhteyttä

Matkailu

Edullisimmat matkakohteet Aasiassa: minne kannattaa matkustaa?

Edullisimmat matkakohteet Aasiassa: minne kannattaa matkustaa?
Pixabay

Aasian matkakohteet tarjoavat upeita elämyksiä budjettimatkaajille. Vaikka alueella on myös kalliita kohteita kuten Japani ja Singapore, on siellä runsaasti vaihtoehtoja edullisempaan matkailuun.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamat suosituimmat matkakohteet budjettimatkailijoille.

1. Thaimaa

Kun ajattelee edullista matkakohdetta Aasiassa, Thaimaa tulee todennäköisesti ensimmäisenä mieleen. Thaimaa tarjoaa unohtumattomia kokemuksia aina maailmankuuluista sukelluskohteista elefanttien kanssa seikkailemiseen viidakoissa. Lisäksi maasta löytyy upeita temppeleitä ja turkoosia vettä.

Thaimaa on myös täydellinen kohde vapaaehtoistyölle. Maassa elää yli 10 % maailman eläimistöstä, mukaan lukien elefantit, tiikerit ja leopardit. Thaimaa onkin eläinten ystävien ja luonnonsuojelijoiden paratiisi. Olitpa sitten auttamassa kodittomia koiria pohjoisessa tai siivoamassa rantoja kilpikonnien pelastamiseksi etelässä, Thaimaassa on tuhansia vapaaehtoistyömahdollisuuksia, jotka arvostavat apuasi.

2. Filippiinit

Vaikka Filippiineillä on yli 7000 saarta (joista 2000 on asuttuja), kaikkien saarien näkeminen olisi melkoinen urakka. Onneksi suurin osa maasta tarjoaa upeita kokemuksia pienellä budjetilla.

Matalista kustannuksista huolimatta kannattaa välttää pääkaupunkia Manilaa, joka on huomattavasti kalliimpi. Boracay oli aikoinaan budjettimatkailijoiden suosikki, mutta se suljettiin äskettäin ylikansoituksesta johtuen. Sen sijaan Coron tarjoaa upeita, lähes koskemattomia saaria vain tunnin lennon päässä Manilasta.

3. Laos

Vaikka Laos on erittäin edullinen matkakohde Aasiassa, se on kasvattanut suosiotaan tiheiden viidakoiden, ystävällisten paikallisten ja upeiden vesiputousten ansiosta. Laosissa voi selviytyä alle 20 eurolla päivässä ja tähän lukeutuvat majoitus, ruoka ja aktiviteetit.

Tämä ainoa mantereella sijaitseva valtio Kaakkois-Aasiassa ei ole rantalomakohteiden ystäville, mutta se on ruokaharrastajien paratiisi. Laos tunnetaan edullisesta ja maistuvasta katuruoastaan. Suosittuja ruokia ovat esimerkiksi Khao Tom -keitto, Khao Jee -riisiruoka ja mausteinen Sai Our -makkara. Näitä herkkuja voi ostaa vain muutamalla dollarilla.

4. Intia

Vaikka jotkut väittävät Intian olevan Aasian halvin maa, Intia tarjoaa rikkaan kulttuurisen historian, ystävällisiä paikallisia ja uskomattoman ruoan. Tiikereistä temppeleihin, Goan rannoista Gangesin rannoille, Intia on todellinen unelmien matkakohde.

Olitpa sitten osallistumassa pyhiinvaellukselle Pushkarissa, ihailemassa Jaipurin vaaleanpunaista kaupunkia, juhlimassa Goassa tai tutustumassa Bollywoodin kulisseihin Mumbaissa, tässä uskomattomassa maassa on jokaiselle jotakin. Etelä-Intia on turisteille suositumpi ja hieman kalliimpi, mutta yleisesti ottaen Intia on yksi edullisimmista maista Aasiassa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos