Pidetään yhteyttä

Matkailu

6 vinkkiä, joiden avulla pääset eroon turbulenssipelosta

6 vinkkiä, joiden avulla pääset eroon turbulenssipelosta
Pixabay

Lentoturbulenssi voi olla pelottavaa. Kuitenkin todellisuudessa turbulenssi ei aiheuta syytä huoleen! Se on yleinen osa lentämistä, josta monet ihmiset saavat päivittäin kokemuksia.

Turbulenssi voi aiheuttaa huolta ja pelkotiloja, joten tähän artikkeliin olemme koonneet kuusi vinkkiä, joiden avulla voit lievittää turbulenssipelkoasi.

1. Ymmärrä, miksi turbulenssi esiintyy

Turbulenssi voi johtua monista asioista. Se voi johtua ilmasta ilmakehässä, ilmavirtojen aiheuttamista tuulen muutoksista, lentämisestä vuorten tai korkeiden rakennusten yläpuolella, jotka muuttavat ilmavirtaa taivaalla tai jostain muusta, mikä voi aiheuttaa ilmavirran muutoksen. Riippumatta syystä, on tärkeää muistaa, että turbulenssi johtuu ilmavirran muutoksesta eikä siitä, että lentokoneessa olisi jotain vikaa.

2. Tunne faktat ja tilastot

Ahdistus turbulenssin aikana johtuu siitä, että ihmiset olettavat pahinta ja ajattelevat, että turbulenssi aiheuttaa lentokoneen putoamisen.

Todellisuudessa jopa voimakkain turbulenssi harvoin aiheuttaa lentokoneiden putoamisia. Viimeksi kun turbulenssi todettiin pääasialliseksi syyksi lentokoneen putoamiseen, oli vuonna 1966, yli 50 vuotta sitten!.

Siitä lähtien nykyaikainen tekniikka ja edistynyt tekniikka ovat antaneet lentäjille paremman ymmärryksen siitä, milloin turbulenssia pitää odottaa, mikä mahdollistaa vaihtoehtoisten reittien valitsemisen sen välttämiseksi. Lisäksi nykyaikaisten lentokoneiden parannetut suunnittelut ovat auttaneet niitä selviytymään paremmin ja olemaan vähemmän alttiita turbulenssin vaikutuksille.

3. Kiinnitä turvavyö

Vaikka onkin tärkeää noudattaa sääntöjä ja kiinnittää turvavyö aina, kun turvavyön merkkivalo on päällä, on erityisen tärkeää pitää se kiinnitettynä turbulenssin aikana riippumatta siitä, kuinka kevyttä tai voimakasta turbulenssi voi olla.

Vaikka turbulenssi ei heitä sinua kokonaan istuimeltasi, saatat hetkellisesti nousta ylös ja liikkua sivulta toiselle. Turvavyön kiinnittäminen vähentää tämän vaikutusta ja varmistaa, ettet loukkaa itseäsi tai muita lähelläsi olevia ihmisiä.

4. Luota lentäjääsi

Lentäjät ovat erittäin taitavia ja asiantuntevasti koulutettuja lentämään turbulenssin läpi, ja kuten aiemmin mainittiin, nykypäivän lentäjillä on myös erinomainen ymmärrys sääolosuhteista jokaisella lennon reitillä ennen lentoonlähtöä, kiitos nykyaikaisen teknologian.

Ennen jokaista lentoa lentäjät tutkivat lennon reitin ennustetta ja muuttavat tarvittaessa kurssia välttääkseen alueita, joissa on voimakasta turbulenssia.

5. Hengitysharjoitukset

Jos koet turbulenssia ja tunnet paniikkia, hengityksen hallinta on erinomainen tapa rauhoittaa itseäsi ja estää lisäahdistusta.

Lisensoidun psykoterapeutin ja Create Your Life Studio -omistajan Christine Scott-Hudsonin mukaan voit stimuloida vagushermoasi ottamalla syviä ja pitkiä hengenvetoja. Anna pallean laajentaa vatsaasi hengittäessäsi.

Anna uloshengityksen olla kaksi kertaa niin pitkä kuin sisäänhengityksen. Hengitä sisään nenän kautta ja ulos suun kautta. Syvät ja pitkät hengenvetosi stimuloivat vagushermaasi ja käynnistävät Parasympaattisen hermostosi vapauttamaan asetyylikoliinia, välittäjäainetta, joka edistää yleistä hyvinvointia ja turvallisuuden tunnetta.

6. Harrasta aktiviteettia, joka vie mielen muualle

Jos turbulenssi ei ole liian voimakasta, yritä keskittää mielesi johonkin muuhun, kuten kirjan lukemiseen, lentomatkan viihteestä nauttimiseen tai vaikkapa sanaristikkoon tai sudokun ratkomiseen. Pakota mielesi keskittymään johonkin muuhun ja todennäköisesti huomaat, että turbulenssi menee ohi huomaamatta.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos