Pidetään yhteyttä

Matkailu

5 parasta paikkaa, minne matkustaa Thaimaassa vuonna 2024

5 parasta paikkaa, minne matkustaa Thaimaassa vuonna 2024
Pixabay

Thaimaa on eittämättä yksi maailman suosituimmista matkakohteista. Sen upeat rannat, saaret, temppelit ja herkullinen katukeittiö houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman, eikä ihme, sillä kaikki tämä on tarjolla vieläpä edulliseen hintaan.

Thaimaassa on kuitenkin niin paljon nähtävää, että ensikertalaiselle valinnan tekeminen voi olla vaikeaa. Siksi olen koonnut tähän viisi erinomaista paikkaa, joissa kannattaa vierailla Thaimaan ensimmäisellä matkalla.

1. Koh Kood, Itäinen Thaimaa

Koh Kood sijaitsee Tratin saaristossa Itäisessä Thaimaassa ja on maan viidenneksi suurin saari. Koh Koodilla on kristallinkirkasta vettä ja valkoisia hiekkarantoja, jotka ovat vertaansa vailla. Saari ei ole kovin tunnettu, joten se ei ole liian tungokseen asti täynnä turisteja. Saarelle pääseminen vaatii hieman vaivaa, mutta se on vaivan arvoista.

Yksi suosikkirannoista Koh Koodilla on Ao Phrao Beach, joka sijaitsee saaren eteläosassa. Ranta on yksi saaren pisimmistä ja tilavimmista, ja siellä on harvoin ruuhkaa. Jos etsit kaunista ja rauhallista rantaa, jossa voit rentoutua ja nauttia Thaimaan parhaista maisemista, Koh Kood on ehdottomasti paikka sinulle.

2. Bangkok, Keskinen Thaimaa

Bangkok on Thaimaan pääkaupunki ja yksi maan upeimmista kohteista. Kaupungissa voit ihailla upeaa arkkitehtuuria, kuten Grand Palacen upeita temppeleitä ja Wat Phon valtavaa makaavaa buddhaa. Bangkok on myös hyvä paikka aloittaa Thaimaan matka, sillä se tarjoaa kattavan kuvan maan ainutlaatuisesta kulttuurista.

Vietä ensimmäinen päiväsi Thaimaassa tutustumalla kaupungin vanhaan kaupunkiin, vierailemalla Grand Palacella, Smaragdibuddhan temppelissä, Wat Phossa ja Wat Arunissa sekä nauttimalla edullista ja herkullista katukeittiötä Chinatownin alueella. Bangkokissa on paljon nähtävää ja koettavaa, joten voit odottaa viettäväsi täällä 2-5 päivää.

3. Chiang Mai, Pohjoinen Thaimaa

Chiang Mai oli aikoinaan Lannan kuningaskunnan pääkaupunki, ja se sijaitsee Pohjois-Thaimaassa. Chiang Mai on yksi parhaista kaupungeista vierailla Thaimaassa, jos etsit rennon ja perinteisen tunnelman kaupunkia, joka eroaa kiireisestä Bangkokista.

Chiang Main vanha kaupunki on ympäröity muinaisilla Lannan kaupunginmuureilla, ja siellä voit tutustua moniin upeisiin muinaisrakennuksiin, joista osa on yli 700 vuotta vanhoja. Voit vuokrata pyörän ja tutkia kaupunkia omassa tahdissasi, vierailla muun muassa Wat Lok Molissa, Wat Chiang Manissa, Wat Phra Singhissä ja Wat Doi Suthepissa, joka sijaitsee korkealla Doi Suthepin vuorella.

Chiang Maissa on myös yksi Thaimaan parhaista yömarkkinoista ja kävelykaduista. Joka sunnuntai vanhan kaupungin pääkatu muuttuu vilkkaaksi kävelykaduksi, jolla voit tehdä loistavia löytöjä ja tehdä ostoksia edulliseen hintaan.

4. Doi Inthanon, Pohjoinen Thaimaa

Thaimaan korkein vuori, 2 565 metrin korkuinen Doi Inthanon, sijaitsee lähellä Chiang Main kaupunkia. Tämä vuori tarjoaa kokemuksen, jota et yleensä saa Thaimaassa. Vuorella on viileämpi ilmasto kuin muualla maassa, ja talvella siellä voi jopa esiintyä pakkasta.

Doi Inthanonin kansallispuistossa voit ihailla monia upeita vesiputouksia, kuten Wachirathanin vesiputousta ja Mae Yan vesiputouksia. Vuoren huipulla voit myös tehdä useita patikointiretkiä, joista yksi suosituimmista on Kew Mae Pan, jossa voit patikoida vuoren harjanteella. Korkeimmalta kohdalta saat ihailla pilvimeriä, jotka leijuvat laaksojen yllä.

5. Mae Hong Son Loop, Pohjoinen Thaimaa

Mae Hong Son Loop on yksi parhaimmista tieretkistä, joita voit tehdä Thaimaassa. Reitti alkaa ja päättyy Chiang Main kaupungissa ja vie sinut 600 kilometrin pituudeltaan kiertämään Mae Hong Sonin kaukaisen pohjoisen maakunnan läpi. Matka vie sinut läpi upeiden maisemien, joita et muualta Thaimaasta löydä.

Mae Hong Son Loop vie sinut paikkoihin, kuten Mae Sariangin hiljaiseen kylään Yuam-joen varrella, Mae Hong Sonin maakunnan pääkaupunkiin, jossa on useita upeita burmalaisvaikutteisia temppeleitä, sekä auringonkukkapellolle, joka leviää useiden kukkuloiden yli niin pitkälle kuin silmä näkee.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos