Pidetään yhteyttä

Lainaa heti tilille netistä (2 min) ilman vakuuksia, 100 – 70 000 €

Lainaa heti tilille netistä Uutisankan vertailustaVakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa vähintään 2–3 kertaa vuodessa. Halvin laina löytyy heti tilille netistä ilman vakuuksia ainoastaan vertailemalla pankkeja sekä rahoituslaitoksia. Parhaassa tapauksessa säästät vuodessa tuhansia euroja pelkissä korkokustannuksissa.

Tästä artikkelista löydät kymmeniä pankkeja, rahoituslaitoksia sekä lainanvälittäjiä, jotka myöntävät rahat tilillesi nopeasti ja luotettavasti – kohtuukorolla. Voit kilpailuttaa halvimman lainan aina 70 000 euroon asti – se on täysin ilmaista! Voit myös yhdistellä olemassa olevat lainasi yhdeksi kokonaisuudeksi.

Alla olevasta listasta löydät netin parhaat rahoituslaitokset, joiden avulla halvin laina voi olla tililläsi jopa heti tai ainakin muutamissa tunneissa.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
3,8 - 9,9 %
Vastausaika
15 min
Pitkä maksuaika lainoissa
Edulliset korot
Saat lainan nopeasti tilille
Kilpailuta useita rahoituslaitoksia kerralla

Esimerkki: Kun heti tilille saatavan lainan lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Heti
Monta vakuudettoman lainan tarjousta yhdellä hakemuksella
Ilmainen hakemus
Nopea päätös - jopa samana päivänä
Lainaa täysin ilman vakuuksia tai takaajia heti tilille

Lisätietoja Omalainan heti tilille saatavista lainoista: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Lainamäärä
500 - 70 000 €
Laina-aika
1 - 300 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Alle 24 h
Lainaa nopeasti ilman vakuuksia
Lainapäätös nopeasti
Ilmainen hakemus, ei sido ottamaan lainaa

Esimerkki heti tilille saatavan lainan kustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% – 20%.

Lainaa heti tilille ilman vakuuksia vs. vakuuksien kanssa

Vakuudellinen laina on lähes poikkeuksetta paras vaihtoehto, koska se on halvin laina. Pankki voi myöntää lainaa vain 1–2 %:n korolla, kun taustalla on reaalivakuuksia.

Kaikki suomalaiset eivät kuitenkaan omista velatonta asuntoa tai esimerkiksi metsää, jota voisi käyttää lainan vakuutena. Näissä tilanteissa tulee hakea vakuudetonta lainaa netistä, jossa lainapäätös perustuu pankin tekemään arvioon. Tällaisen edullisen lainan voi saada lähes heti tilille.

Vakuudettoman lainan korko on suurempi, kuin vakuudellisessa lainassa. Lainasummat ovat myös merkittävästi pienempiä.

Vakuudeton laina heti tilille:

 • Lainassa ei ole reaalivakuuksia tai henkilötakausta.
 • Lainan myöntäminen perustuu pankin tekemään arvioon (tapauskohtainen).
 • Vakuudeton laina on suuruudeltaan 500–70 000 €.
 • Lainan nimelliskorko on 4–20 %.

Vakuudellinen laina heti tilille:

 • Lainassa on reaalivakuus, kuten kiinteistö, asunto-osake tai metsää.
 • Lainasumma perustuu vakuuden arvoon (ei ylärajaa).
 • Vakuudellisen lainan korko on yleensä 1–4 %:n välissä.

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa tilille netistä?

Yleensä ainakin seuraavat tekijät vaaditaan lainanhakijalta lainan saamista heti tillile varten.

18 vuoden ikä 18 vuoden ikä

Lainan myöntämisen edellytyksenä on aina vähintään 18 vuoden ikä. Joskus lainanmyöntäjät voivat vaatia korkeampaakin ikää, joten se kannattaa tarkistaa ennen lainan hakemista.

Luottotiedot Hyvät luottotiedot

Tyypillisesti lainan myötämiseen vaaditaan myös riittävän hyvät luottotiedot. Kannattaa siis aina pitää luottotiedoista huolta maksamalla laskut ajallaan.

Säännölliset tulot Säännölliset tulot

Laina tulee aina maksaa takaisin, ja siihen tarvitaan luonnollisesti tuloja. Lainaa hakiessa kysytään useimmiten löytyykö hakijalta työpaikkaa ja säännöllisiä tuloja.

Lainaa heti eri käyttötarkoituksiin

Tilastollisesti Suomessa on eniten asuntolainoja. Muutama vuosi sitten suomalaisilla oli yhteensä 100 miljardin edestä asuntolainoja. Kulutusluottojen osalta lukema oli pari vuotta sitten 15 miljardia euroa – eli ei pieni summa sekään.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan noin 1–2 % suomalaisista ottaa pikalainoja vuosittain, eli pikavippejä tai pieniä kuluttajaluottoja.

Esittelemmme seuraavaksi yleisiä käyttötarkoituksia, joihin suomalaiset tuppaavat hakemaan erilaisia lainoja.

1 Asunnon ostaminen – asuntolaina
2 Asunnon remontointi – vakuudellinen asunto- tai pankkilaina, kulutusluotto
3 Auto – autorahoitus, osamaksu, pankkilaina, kulutusluotto
4 Vene – kulutusluotto, pankkilaina
5 Muut moottoriajoneuvot – kulutusluotto
6 Yleinen kulutus – kulutusluotto, luottokortti, pikalaina, pikavippi
7 Kodinkoneet ja viihde – luottokortti, pikalaina, pikavippi
8 Matkustelu – luottokortti, pikalaina

Lainojen vertailu kannattaa – voit säästää vuositasolla jopa tuhansia euroja

Vakuudettomien lainojen vertailu kannattaa tehdä useita kertoja vuodessa. Kun maailman taloudellinen tilanne muuttuu, voi koroissa tapahtua isoja muutoksia. Harva pankki soittaa asiakkaalleen vain sen takia, että korkoa pitäisi laskea – se on sinun vastuullasi.

Kuten voimme huomata, ei lainojen kilpailuttamisessa mene edes kauaa. Prosessi ei ole kovinkaan suuri – voit saada uuden lainan tilille lähes heti, tai ainakin parissa päivässä.

On ymmärrettävää, että asuntolainoja ei vaihdeta joka vuosi uuteen pankkiin. Se prosessi on työläs, koska koko asiakkuus vaihtuu. Vakuudettomissa lainoissa ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa pankkia – otat vain lainan toisesta luottolaitoksesta.

Lainaa voi hakea vaikka heti tilille netistä, kun nämä ehdot täyttyvät:

 • Hakija on vähintään 20-vuotias.
 • Säännölliset vuositulot ansiotuloista tai eläkkeestä.
 • Tulot vähintään 7 200 € /vuosi.
 • Asunut Suomessa vähintään 2–3 vuotta.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä (ei edes REF).
 • Hakija täyttää pankin yleiset luotonmyöntämisen kriteerit.

Huomio! Edellä mainituissa ehdoissa voi olla eroavaisuuksia rahoituslaitosten ja pankkien välillä. Pääpiirteittäin ehdot ovat kuitenkin lähes aina samat.

Näin vertailet netistä saatavat lainat ilman vakuuksia

Näiden steppien avulla löytyy halvin laina netistä helposti, ja voit saada sen tilillesi jopa muutamissa minuuteissa.

1 Valitse haluamasi lainanvälittäjä, kuten Rahalaitos tai Omalaina.
2 Täytä lainahakemus netissä, aikaa menee noin 3–5 minuuttia.
3 Saat lainatarjouksen jopa yli 20 pankista, ensimmäiset tarjoukset parissa tunnissa.
4 Voit vertailla tarjouksia vapaasti lainanvälittäjän verkkopalvelussa.
5 Valitse haluamasi tarjous – tai hylkää kaikki tarjoukset.
6 Tästä eteenpäin prosessia jatketaan valitsemasi pankin kanssa.

Heti tilille saatavien lainojen vertailu: kiinnitä huomiota näihin tekijöihin

Kuten hetki sitten mainitsimme, pankit ja rahoituslaitokset määrittelevät itse lainatarjouksen tietylle hakijalle. Mikään laki ei määrittele, paljonko koron tulee olla esimerkiksi 25-vuotiaalle yrittäjälle. Lainapäätöksen tekee aina pankki.

Etenkin rahoituslaitokset käyttävät lainapäätöksissä robotiikkaa. Jos hakijan “score” on huono, tulee hakemukselle automaattinen hylkäys.

Tämän takia on tärkeää vertailla eri pankkeja sekä luottolaitoksia kun haet lainaa heti tilille netin kautta. Vaikka saisit kolmesta paikasta kieltävän lainapäätöksen, voit saada lainaa muualta. Lainatarjouksissa on myös merkittävästi eroavaisuuksia – joten muista kilpailuttaa lainasi!

 • Lainasumma – vakuudetonta lainaa voi hakea jopa 70 000 € asti. Jos haet lainaa suoraan pankista, voi lainamäärässä olla isojakin eroja.
 • Korko – kiinnitä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, koska se kertoo lainan todellisen hinnan. Kaikkein pienin luottokorko (pankin marginaali) ei aina ole halvin, jos kulut ovat suuret. Pankin silmissä hyvillä asiakkailla vuosikorko on alle 10 %.
 • Laina-aika – vakuudeton laina tulee yleensä maksaa takaisin 1–15 vuodessa. Jos et saa itselle sopivaa laina-aikaa, kannattaa lainatarjous kysyä myös toisesta pankista.
 • Kuukausimaksu – kuukausittainen maksu koostuu lyhennyksestä, korosta sekä pankin perimistä kuluista. Lain mukaan pankki saa periä lainasta enintään 150 € kuluja vuodessa. Osa luotonmyöntäjistä perii summan kokonaan, ja toiset ei.

Hae vakuudetonta lainaa jopa 60 000 € heti tilille netistä – kuukausierä sovitaan juuri sinulle sopivaksi

Lainan takaisinmaksuaika vaihtelee lainasumman mukaan. Yleensä heti tilille maksettavan lainan laina-aika sovitaan joustavasti 1–15 vuoden välille. Mitä suurempi lainasumma on, sitä pidempi maksuaika voi luonnollisesti olla.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä pidempi laina-aika on, sitä enemmän maksat vakuudettomasta lainasta korkoa ja kuluja. Heti tilille saatua lainaa ei kannata turhaan maksaa 15 vuotta takaisin – jos pystyt lyhentämään luottoa nopeammin.

Huomio! Suomen laissa on määritelty, että luoton saa maksaa ennenaikaisesti pois. Se on jokaisen perusoikeus, vaikka luottosopimuksessa sitä ei erikseen mainittaisi.

Lainaa heti – edullista vai kallista?

Moni varmasti ajattelee, että kulutusluotot ja nopeat pikalainat ovat kalliita. Se ei suinkaan aina pidä paikkaansa.

Suuretkin vakuudettomat lainat voi saada saman päivän aikana tilille. Parhaimmillaan aikaa menee vain 1–3 tuntia lainahakemuksen jättämisestä. Mikäli hakija on pankin silmissä hyvä, voi nimelliskorko olla 4–5 %:n välimaastossa.

Pienemmissä lainoissa korkoprosentti nousee kuitenkin 15 %:n paikkeille. Tuo onkin nykyään suurin mahdollinen nimelliskorko. Hae rohkeasti lainapäätös jonkun lainanvälittäjän (esim. Omalaina) kautta, niin halvin laina kilpailutetaan automaattisesti!

Miksi lainojen korot vaihtelevat?

Heti tilille saatavien lainojen korot vaihtelevat yleisen markkinatilanteen sekä pankkien oman liiketoiminnan mukaisesti. Esimerkiksi globaali talouskriisi nostaa automaattisesti korkoja.

Globaaleille asioille yksittäinen kuluttaja ei voi paljoakaan tehdä. Jos esimerkiksi Euribor nousee, ei sitä voi kilpailuttaa.

Se mihin voi vaikuttaa, on pankin luottokorko. Tai oikeastaan lainojen kilpailuttaminen, koska jokaisella luotonmyöntäjällä on oma katteensa. Korot vaihtelevat siis pankin oman strategian mukaisesti – joku tarjoaa lainaa 5 %:n korolla, toiset 10 %:n korolla.

1 Luottokorko

Pankin ottama marginaali, joka vaihtelee jokaisen luotonmyöntäjän välillä. Vakuudettomissa lainoissa 4–20 %:n välissä.

2 Euribor

Euromaiden yhteinen viitekorko, johon lainat ovat sidottuja. Yleensä vakuudettomissa lainoissa käytetään 3 kuukauden Euriboria.

3 Lainan kulut

Lainasta peritään myös kuukausittainen tilinhoitomaksu sekä mahdollisesti avauspalkkio.

4 = Todellinen vuosikorko

Kaikki edellä mainitut muodostavat yhdessä lainan todellisen vuosikoron, joka määrittää lainan oikean hinnan.

Mikä on kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko?

Lokakuussa 2023 lainsäädäntö kulutusluottojen suhteen muuttui jälleen. Silloin astui voimaan 15 %:n maksimaalinen nimelliskorko korkolain 12 §:n mukaisella viitekorolla, mutta korko ei saa silloinkaan ylittää 20 %.

Muut luottokustannukset saavat olla edelleenkin 150 euroa vuodessa. Tuo ei kuitenkaan päde asunto- tai autolainoissa.

Jos olet solminut luottosopimuksen aikavälillä 1.6.2013–31.8.2019, saa lain mukaan todellinen vuosikorko olla viitekorko lisättynä 50 %. Tuo pätee kuitenkin enintään 2 000 euron vakuudettomissa lainoissa eli pikalainoissa.

Laina heti netistä ilman vakuuksia tai takaajia tilille – et tarvitse omaisuutta saadaksesi lainaa

Moni kysyy meiltä, että miksi vakuudettomien lainojen kuten pikavippien korot ovat esimerkiksi asuntolainoja suurempia? Syy on varsin yksinkertainen – luotonmyöntäjä ottaa tietoisen riskin, että asiakas ei maksa lainaa takaisin. Tätä riskiä pyritään kompensoimaan suuremmalla korolla.

Esimerkiksi asuntolainassa pankki voi pakkohuutokaupata vakuutena olevan asunnon, mikä vähentää luottotappion riskiä merkittävästi.

Vakuudettomissa lainoissa, jotka voi saada heti tilille, ei siis tarvita henkilötakausta tai reaalivakuuksia. Pankki arvioi luottokelpoisuuden aina tapauskohtaisesti. Koska lainassa ei ole vakuuksia, on kriteerit usein esimerkiksi asuntolainoja tarkemmat.

Lainaa heti netistä tilille ilman vakuuksia

Lainatarjous räätälöidään jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti

Lainatarjous määräytyy aina hakemuksen perusteella. Jokaisella pankilla on omat luotonmyöntämisen kriteerit, joista hakijalle muodostuu “score”. Kaksi hakijaa samalla palkalla ei todennäköisesti saa samanlaista tarjousta.

Lainatarjoukseen vaikuttavia tekijöitä:

 • Lainasumma ja laina-aika
 • Hakijan tulot ja muut velat
 • Ikä ja sukupuoli
 • Asumismuoto (vuokra, omistusasunto vai joku muu)
 • Maksuhäiriömerkinnät, perintä sekä luottovelka (30 pv tai 60 pv)

Luotonmyöntämisen kriteerit pohjautuvat yleisesti tiedossa olevaan dataan. Esimerkiksi alle 30-vuotiailla naimattomilla miehillä on tilastollisesti eniten maksuhäiriömerkintöjä.

On itsestään selvää, että 30-vuotias nainen saa todennäköisemmin lainaa. Tai vähintäänkin samanikäistä miestä pienemmällä korolla. Kyseessä ei ole syrjintää, vaan yleisiin tilastoihin perustuva fakta – tämän takia nuoret miehet eivät yleensä saa vakuudettomia lainoja.

Parhaan lainatarjouksen saa yleensä työssäkäyvä pariskunta, joilla on omistusasunto sekä verrattain vähän muuta lainaa.

Laina nopealla aikataululla tilille netistä: mukana luotettavia pankkeja sekä rahoituslaitoksia

Suomessa pankkeja sekä rahoituslaitoksia valvoo Finanssivalvonta. Jos rahoituslaitos on esimerkiksi ruotsalainen, toimintaa ohjaa Ruotsin Finanssivalvonta (Finansinspektionen).

Jokainen meidän sivustolta löytyvä pankki, rahoituslaitos sekä lainanvälittäjä joka myöntää lainaa heti tilille, on turvallinen sekä asianmukaisesti rekisteröity. Suomalaisten yritysten taloustiedot ovat julkisesti nähtävillä. Pohjoismaalaisten pankkien taloustiedot löydät kyseisen maan rekisteristä.

Kaikkien luotonmyöntäjien tulee myös noudattaa Suomen lakeja, kuten Kuluttajansuojalakia (38/1978). Kyseisessä laissa on säädelty esimerkiksi kulutusluottojen markkinoinnista.

Lainahakemuksessa kysyttäviä tietoja

Lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa vain 5 minuuttia. Hakemuksen voi täyttää netissä, tietokoneella tai mobiilissa. Et tarvitse insinöörin tutkintoa hakeaksesi lainaa – kaikki on tehty mahdollisimman helpoksi.

Muista kuitenkin täyttää lainahakemus huolellisesti. Esimerkiksi olemassa olevien velkojen yhteissumma tulee ilmoittaa tarkasti – jos niin ei tee, voidaan lainahakemus hylätä pelkästään sen takia.

On myös varsin yleistä, että lainatarjoukset menevät väärään sähköpostiin tai viestit lähetetään väärään puhelinnumeroon – joten ole huolellinen!

 

1 Hakemasi lainan perustiedot, kuten toivottu lainasumma sekä laina-aika.
2 Haetko yhdistelylainaa sekä tuleeko lainalle yhteisvastuullinen.
3 Henkilötiedot, kuten nimi, henkilötunnus, sähköposti sekä puhelinnumero.
4 Taloustiedot, kuten työsuhde sekä bruttotulot kuukaudessa.
5 Tiedot muista veloista, vaikka et aikoisi yhdistellä niitä.

Kuinka nopeutat lainanhakua

1 Tiedosta oma tilanteesi

Mikäli olet saanut kymmeniä kertoja kielteisen lainapäätöksen ja luottotietosi ovat menneet, kannattaa suoraan tiedostaa todennäköisin lopputulos. Eli kielteinen lainapäätös.

2 Tutustu luottolaitosten ehtoihin

Mikäli et täytä lainanmyöntämisen vähimmäisvaatimuksia, ei lainaa kannata edes hakea. Esimerkiksi liian pienet vuositulot voivat suoraan olla kielteinen tekijä lainan saamiselle.

3 Suosi lainanvälittäjiä

Kun haet lainaa vaikkapa Rahoituslaitoksen kautta, saat useita lainatarjouksia. Näin saat varmasti nopeasti edes yhden tai kaksi tarjousta, vaikka osa pankeista olisikin hitaampia.

4 Huomioi kellonaika

Jos haet lainaa yöllä, saat lainarahat tilille aikaisintaan seuraavana aamuna.

5 Ole rehellinen

Mikäli pimität lainahakemuksella vaikkapa olemassa olevia lainoja, se pidentää prosessia. Se voi myös johtaa suoraan hylkyyn valehtelemisen takia, koska pankit näkevät euromääräisesti sinun muut kulutusluotot. Tulojenkaan suhteen ei kannata valehdella, koska ne tarkistetaan dokumenteista.

6 Ole yhteydessä luottolaitokseen

Lainahakemuksen jälkeen voit soittaa pankkiin tai luottolaitokseen, että olisiko mahdollista kiirehtiä hakemuksen kanssa. Tämä ei aina tuota tulosta, mutta ei kysyminen maksa mitään.

7 Toimita pyydetyt dokumentit

Jos sinulta pyydetään verotuspäätöstä ja tiliotetta, niin on turha toimittaa esitäytettyä veroilmoitusta ja palkkakuittia. Eli toiminta ne asiakirjat, joita sinulta pyydetään.

8 Pyydä pikamaksua

Joillakin luottolaitoksilla saa lisämaksusta pikamaksun. Se kustantaa yleensä 10–20 euroa, eli ei paljoakaan. Silloin rahat saa heti, kun kyseinen luottolaitos laittaa sen päivän lainat maksuun.

Miksi lainanhaussa kestää?

Lainahakemukset alustavasti hyväksytään yleensä automatisoidusti, mutta ei aina. Joskus hakemuksen hyväksyminen tai hylkääminen vaatii pankilta manuaalityötä. Syynä voi olla esimerkiksi puutteellisesti annetut tiedot lainahakemuksella (esim. muut velat).

Kulutusluotoissa tulee yleensä toimittaa dokumentteja, kuten verotuspäätös. Niiden tarkistus vie oman aikansa. Lisäksi hakijalta voidaan tarkistaa muut velat Suomen Asiakastiedosta, ja niitä verrataan hakemukseen.

Yleensä lainahakemuksen käsittely kestää pisimmillään 1–3 päivää. Eli mistään pitkästä ajasta ei koskaan puhuta, jos kyseessä on pikalaina tai maltillinen kulutusluotto.

Erilaiset lainamuodot kun haet lainaa heti tilille netistä – vakuudellinen laina, pikalaina, vertaislaina vai jokin muu?

Esittelemme seuraavaksi yleisimmät lainamuodot, joita Suomessa suositaan. Meidän kauttamme löydät vaihtoehtoja jokaiseen lainaan – eli tutustu vapaasti tarjontaan.

Erilaisia lainamuotoja netistä heti tilille haettaville lainoille ovat:

 • Vakuudellinen laina
 • Pikalaina
 • Vertaislaina
 • Autolaina
 • Yhdistelylaina
 • Kulutusluotto
 • Joustoluotto
 • Yrityslaina
1 Vakuudellinen laina edellyttää reaalivakuuksia

Vakuudellinen laina, tai pankkilaina edellyttää reaalivakuuksia. Yleensä vakuudeksi laitetaan oma asunto, olipa kyseessä kiinteistö tai asunto-osake. Jotkut pankit hyväksyvät vakuudeksi myös metsää, teollisuuskiinteistöjä tai esimerkiksi sijoituksia.

Lainaa voi saada rajattomasti, jos vakuudet riittävät – jopa miljoonia euroja. Korkoprosentti on usein vain 1–5 %:n välissä.

2 Pikalaina eli pikavippi maksetaan tilille alle 24 tunnissa

Pikalainalla tarkoitetaan vakuudetonta lainaa, joka maksetaan nopeasti alle 24 tunnissa. Aikaisemmin termillä tarkoitettiin pientä pikavippiä, mutta nykyään raja on häilyvämpi. Jopa 60 000 €:n lainan voi saada muutamassa tunnissa tilille.

Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että pikalaina on 50–5 000 €. Laina-aika on verrattain lyhyt, joskus vain 30 päivää.

3 Vertaislaina – lainaa yksityissijoittajilta

Vertaislainassa lainanmyöntäjänä ei ole pankki tai rahoituslaitos. Lainaa myöntää yksityiset sijoittajat (yksityishenkilöt sekä yritykset).

Vertaislaina muistuttaa kulutusluottoa. Lainanhakijalle ei ole suurtakaan merkitystä, hakeeko kulutusluottoa vaiko vertaislainaa. Muista kuitenkin tarkistaa lainaehdot – laina-ajassa, koroissa sekä kuluissa on aina eroavaisuuksia.

4 Autolaina vakuuksilla tai ilman vakuutta

Autolainoja on kahdenlaisia, joista yleisempi on vakuudellinen autolaina. Siinä ostettava auto tulee lainan vakuudeksi. Auton omistaa rahoitusyhtiö, mutta auto on ostajan hallinnassa. Et voi kuitenkaan lähteä esimerkiksi ulkomaille. Korko on 1–5 %:n välissä.

Toinen vaihtoehto on ottaa vakuudeton kulutusluotto, ja ostaa auto sillä. Korko on suurempi, mutta omistat auton kokonaan. Auton papereissa siis lukee, että auto on sinun – siellä ei lue, että auto olisi hankittu lainarahalla.

5 Yhdistelylainalla voi säästää satoja euroja kuukaudessa

Yhdistelylainalla maksetaan pois hakijan pienemmät velat. Lainalla voidaan yhdistää muun muassa kulutusluotot, luottokortit sekä osamaksut. Vakuudellista lainaa ei kannata yhdistää, koska niissä korko on yleensä pienempi.

Lainojen yhdistämisellä säästää yleensä satoja euroja kuukaudessa. Tämä johtuu siitä, että maksat jatkossa vain yhden lainan korot ja kulut.

6 Kulutusluotto arjen investointeihin aina 70 000 € asti

Kulutusluotto tunnetaan myös nimellä kertalaina, ja se on tarkoitettu oikeastaan mihin tahansa lailliseen käyttötarkoitukseen. Kulutusluottoa ei voi virallisesti yksilöidä tiettyyn käyttötarkoitukseen, kuten asunnon remontointiin – verovähennyksiä ei voi saada.

Lainasumma on 500–70 000 €, ja laina-aika on jopa 15 vuotta. Kulutusluoton nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %.

7 Joustoluotto tarjoaa nimensä mukaisesti joustavuutta arkeen

Joustoluotto on pankin myöntämä laina, jota voi nostaa jatkuvasti – eli toimintaperiaate muistuttaa perinteistä luottokorttia. Joustoluotto on kuitenkin luotollinen pankkitili.

Joustoluotto muistuttaa muilta osin äsken mainittua kulutusluottoa. Lainasumma, laina-aika sekä korko ovat suurin piirtein samassa suuruudessa. Joustoluottoa ei vain nosteta kerralla omalle pankkitilille, vaan sitä käytetään pienemmissä osissa – oman tarpeen mukaan.

Mihin elämäntilanteeseen pikalaina soveltuu?

Pikalaina soveltuu täydellisesti tilanteeseen, jossa tulee vastaan yllättävä rahanmeno. Se voi olla esimerkiksi kodinkoneen hajoaminen.

On vastaan tullut myös tapauksia, joissa pikalainaa on otettu äkkilähtöön ulkomaille. Ei se ole huonompi vaihtoehto kuin muutkaan rahanmenot. Jotkut ihmiset arvostavat kokemuksia, toiset ehjiä kodinkoneita – jokaisella on vapaus valita.

Pikalaina ei ole puolestaan optimaalinen valinta suuriin hankintoihin. Kannattaa muutenkin miettiä päivä tai pari, että otatko 50 000 euron vakuudettoman lainan. Nykyään suuretkin lainat toki maksetaan nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Vakuudettoman lainan hyvät ja huonot puolet

Hyvät puolet Vakuudettoman lainan hyvät puolet
 • Vakuudeton laina ei vaadi reaalivakuuksia tai henkilötakausta.
 • Lainaa jopa 70 000 euroon asti.
 • Joustava laina-aika aina 15 vuoteen saakka.
 • Käyttötarkoitusta ei tarvitse perustella esimerkiksi ajoneuvon hankintaan.
 • Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa.
Huonot puolet Vakuudettoman lainan huonot puolet
 • Kuka tahansa ei saa vakuudetonta lainaa (esim. liian pienet tulot).
 • Maksuhäiriömerkintä on yleensä este lainan saamiselle.
 • Nimelliskorko saa olla jopa 15 %, jolla kompensoidaan luottotappioriskiä.
 • Satojen tuhansien eurojen lainoja ei saa ilman vakuuksia, olipa tulot kuinka suuret tahansa.
 • Jos otat kulutusluoton asunnon remonttiin, et voi kohdentaa sitä verotuksessa.

Vakuudellisen lainan hyvät ja huonot puolet

Hyvät puolet Vakuudellisen lainan hyvät puolet
 • Lainaa voi saada todella paljon, jos reaalivakuudet ovat kunnossa.
 • Vakuudellisen lainan voi saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta.
 • Nimelliskorko voi olla vain 1–2 %:n luokkaa.
 • Jokainen pankki myöntää vakuudellisia lainoja.
 • Lainan voi kohdentaa esimerkiksi omistusasunnon remontointiin (myönnetään asuntolainana).
Huonot puolet Vakuudellisen lainan huonot puolet
 • Jos reaalivakuuksia ei ole, ei vakuudellista lainaa saa.
 • Mikäli joudut vakavaan taloudelliseen ahdinkoon, pahimmassa tapauksessa pankki pakkohuutokauppaa vakuutesi (esim. omistusasunto tai kesämökki).
 • Et omista esimerkiksi ostettua autoa, vaan sen omistaa rahoitusyhtiö, kunnes vakuudellinen autolaina on maksettu.

Lainojen tyypilliset käsittelyajat lainatyypeittäin

Nykyään lainan hakeminen on aina helppoa. Pienet lainat voidaan maksaa melkeinpä samalta istumalta, mutta suurissa asuntolainoissa kestää tietysti pidempään.

Alla on eri lainojen suuntaa antavat käsittelyajat:

LainaAlustava lainapäätösLaina maksettu
Pikalaina tai -vippiHeti5–120 min
KulutusluottoHeti1–72 tuntia
JoustoluottoHeti1–72 tuntia
YhdistelylainaHeti1–5 päivää
LuottokorttiHeti7–14 päivää
Yrityslaina1–3 tuntia1–14 päivää
Asuntolaina1–5 päivää1–14 päivää
Opintolaina2–5 päivää1.8. tai 1.1

Lainaehdot: huomioi ainakin nämä ehdot

Lainaehdot tulee aina lukea huolellisesti lävitse. Yleensä lainatarjouksen alussa on kootusti tärkeimmät ehdot, mutta lue tarjous kokonaan. Piiloehtoja ei nykyään ole, mutta jokaisen tulee tietää, millaisen sopimuksen on hyväksymässä.

Erityisesti todellinen vuosikorko kannattaa tarkistaa, ja vertailla sitä muiden pankkien lainatarjouksiin.

Ehdoista kannattaa myös tarkistaa, onko lyhennysvapaat kuukaudet mahdollisia – ja tuleeko sellaisista ylimääräisiä kuluja. Joissakin pankeissa kulu on jopa 150 euroa, ja toiset pankit eivät peri lyhennysvapaasta ollenkaan kuluja.

Lainaehdot

Tärkeimmät lainaehdot:

 • Lainasumma
 • Laina-aika
 • Nimelliskorko
 • Todellinen vuosikorko
 • Kuukausierä
 • Lainan kulut

Lainan takaisinmaksu: annuiteetti, tasalyhennys, tasaerä vai kertalyhennys?

Lainan takaisinmaksuun on olemassa useita vaihtoehtoja. Joskus asiakas saa itse valita, mitä lainamuotoa sovelletaan – joskus pankki päättää sen asiakkaan puolesta.

Erilaisia lainojen lyhennystapoja:

 • Annuiteettilaina – lainan kuukausierä on sidoksissa viitekorkoon, eli Euriborin muutokset voivat suurentaa tai pienentää kuukausierää. Laina-aika pysyy aina vakiona, mikä on annuiteettilainan perusidea. Suurin osa vakuudellisesti lainosta noudattaa tätä mallia.
 • Tasaerälaina – päinvastainen toimintamalli annuiteettilainan kanssa, eli lainan kuukausierä pysyy aina samana. Jos viitekorossa tapahtuu muutoksia, vaikuttaa se laina-aikaan. Tasaerälainat ovat pääasiassa asuntolainoja.
 • Tasalyhennyslaina – lainan lyhennys on aina samansuuruinen, ja korkojen osuus vaihtelee jäljellä olevan lainapääoman mukaan. Laina-ajan alussa kuukausierä on siis normaalia suurempi, mutta se pienenee laina-ajan edetessä.
 • Kertalyhennyslaina (bullet) – lainasta maksetaan laina-ajan puitteissa vain korkoa, ja itse lyhennys tapahtuu yhdessä erässä. Laina-aika on yleensä maksimissaan 1–2 vuotta. Bullet-lainat ovat suhteellisen harvinaisia, mutta niillekin on oma paikkansa.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöä satoja euroja kuukaudessa

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että asiakas maksaa monta pientä lainaa pois yhdellä suuremmalla lainalla. Yleensä lainan määrä ei siis lisäänny. On toki mahdollista, että yhdistelylainan päälle saa vielä hieman ylimääräistä.

Voimme luvata, että lainojen yhdistäminen ei ole mikään markkinointikikka. Sillä voi oikeasti säästää satoja euroja kuukaudessa, ja tuhansia euroja vuodessa. Jos muita lainoja on paljon, voi säästöä saada vuodessa yli 10 000 euroa.

Miten yhdistelylainaa haetaan? Voit hakea lainojen yhdistämistä jokaisesta pankista, kun ilmoitat aikeesi lainahakemuksella. On tärkeää ilmoittaa myös kaikki velat rehellisesti.

Lainojen yhdistämisen suurimmat edut:

 • Maksettava korko pienenee merkittävästi.
 • Kuukausierässä voi säästää satoja euroja kuukaudessa.
 • Maksat vain yhden lainan kulut – voit säästää tässäkin satoja euroja.
 • Oma taloudenhallinta helpottuu, kun maksat vain yhtä lainaa.

Lainatarjous allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla - laina heti tilille ilman paperityötä

Vielä kymmenen vuotta sitten lainaa piti hakea pankin konttorista. Vuonna 2024 lainan hakeminen on mennyt puhtaasti verkkoon – ei enää paperityötä, vaan lainan saa heti tilille netistä kätevästi pelkällä nettihakemuksella ja verkkopankkitunnuksilla.

Lainan hakeminen, lainatarjouksen allekirjoittaminen sekä liitteiden lähettäminen onnistuvat kaikki sähköisesti. Lainatarjous allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Lainasopimuksen voi saada paperillisena postissa, jos sitä asiakas erikseen pyytää.

Lainan hakeminen ja saaminen seuraavassa pähkinänkuoressa.

1 Täytä lainahakemus pankin tai lainanvälittäjän sivustolla.
2 Saat lainatarjouksen (tai useita tarjouksia) yleensä 24 tunnissa.
3 Voit hyväksyä lainatarjouksen allekirjoittamalla sen sähköisesti pankkitunnuksilla.
4 Lähetä pyydetyt liitteet, joita on mm. verotuspäätös sekä viimeisin palkkakuitti.
5 Laina maksetaan tilillesi 0–2 päivässä liitteiden lähettämisestä.

Laina heti tilille: parhaassa tapauksessa saat lainarahat netistä alle 30 minuutissa!

Erityisesti pienet lainat voidaan maksaa vain muutamassa minuutissa netistä tilille. Pieneksi lainaksi miellämme 100–2000 €:n vakuudettomat lainat. Jos liitteitä ei tarvitse lähettää, voi rahat saada lähes reaaliajassa.

Suuremmissa lainoissa rahat voi myös saada nopeasti, jos liitteiden toimittamisen sijaan käytetään esimerkiksi Kreditz-palvelua. Kyseisen palvelun kautta pankki saa automaattisesti tietoonsa lainanhakijan tulot, velat sekä esimerkiksi perinnässä olevat maksut.

Mikäli pankki pyytää lähettämään liitteitä (kuten viimeisin palkkakuitti), menee dokumenttien käsittelyssä oma aikansa.

Suurissa, yli 5 000 €:n lainoissa vaaditaan aina todennus asiakkaan tuloista. Joko se tapahtuu liitteiden avulla, tai esimerkiksi Kreditz-palvelua käyttämällä. Finanssivalvonta pitää silmällä pankkeja, että hyvää luotonmyöntämisen prosessia noudatetaan.

Laina tilille jopa 30 minuutissa

Lainaa heti kokemuksia

Nykyään lainaa voi saada nopeasti omalle pankkitilille. Mitä parempi hakija on pankin silmissä, sitä nopeammin prosessi etenee. Pankeilla ja rahoituslaitoksilla on automatisoitu prosessi ainakin lainanmyöntämisen alkuvaiheessa.

Parhaimmillaan pikalainoja on maksettu parissa minuutissa. Muutamien tonnien lainoja joutuu odottamaan yleensä muutamia tunteja. Suuret vakuudettomat lainat maksetaan tyypillisesti 1–2 pankkipäivässä.

Lainan hakeminen on helppoa ja turvallista. Lainahakemus ei sido ottamaan lainaa, eli voit vaikka huviksesi “tarkistaa” oman luottokelpoisuutesi lainahakemuksella. Jos saat tarjouksia, niin olet pankkien silmissä hyvä hakija.

Lainaa heti tilille ilman luottotietoja – onnistuuko se?

Lainaa heti tilille ilman luottotietoja ei valitettavasti ole mahdollista vuonna 2024. Ja nyt siis puhutaan tietysti vakuudettomista lainoista (kulutusluotto, pikavippi, jne.).

Kun haet vakuudetonta lainaa netistä, niin luottotietosi tarkistetaan automaattisesti. Jos sinulla on merkintä luottotiedoissa, tulee lainapäätös heti hylättynä takaisin.

Sama tapahtuu myös omaehtoisessa luottokiellossa. Silloin tulee erikseen laittaa vielä viestiä luottolaitoksille, että kyseessä ei ole maksuhäiriömerkintä. Tuossa kohtaa tulee toimittaa dokumentteja omaehtoisesta luottokiellosta ja sen poistamisesta.

Voinko saada lainaa ilman luottotietoja

Ilman luottotietoja voi kuitenkin saada:

 • Asuntolaina
 • Vakuudellinen autorahoitus
 • Opintolaina
 • Järjestelylaina
 • Joissakin tapauksissa luottokortti

Tekstiviestillä lainaa heti tilille

Tekstiviestillä lainaa on mahdollista, jos:

 1. Olet hakenut aikaisemmin lainaa jostain pankista/luottolaitoksesta ja saanut hyväksytyn lainapäätöksen.
 2. Olet tunnistautunut oikeanlaisella tavalla (pankkitunnukset, dokumentit).
 3. Yleensä tarvitset vielä lainapalvelusta PIN-koodin.

Toisin sanoen, sinulla tulee olla asiakkuus jossakin luottolaitoksessa. Luottolaitos on jo todentanut henkilöllisyytesi ja maksukykysi. Kun tämä on hoidettu, voi lainaa hakea nopeasti tekstiviestillä – olipa päivä tai kellonaika mikä tahansa.

Yleensä SMS-laina eli tekstivippi on joustoluotto tai luotollinen tili. Tekstiviestin kautta sieltä vapautetaan lainarahaa käyttöön.

Voiko saada lainaa heti tilille 24/7?

Lainaa voi saada tilille 24/7, mutta siinä samanlainen periaate kuin SMS-lainassa. Lähes poikkeuksetta kyseessä on joustoluotto, jota myönnetään pienemmissä erissä. Periaate on samankaltainen luottokortin kanssa.

Tässäkin tapauksessa vaaditaan, että on jonkin luottolaitoksen asiakas. Ensimmäisen kerran lainaa nostaessa tulee tunnistautua.

Luonnollisesti voit hakea vakuudettomia lainoja 24/7. Suuremmissa lainoissa kannattaa aina hyödyntää lainanvälittäjää, kuten OmaLainaa tai Rahoituslaitosta. Mikäli haet lainoja yöllä, saat lainarahat tilille parhaassa tapauksessa seuraavana aamuna tai aamupäivästä.

Nopea laina heti tilille – ota huomioon myös riskit!

Lainoihin ja erilaisiin rahoituksiin liittyy aina riskejä. Tämän takia (tai ansiosta) Suomessa lainsäädäntö muuttuu jatkuvasti – kansalaisia ei haluta ylivelkaannuttaa.

Tiedosta lainoissa ainakin nämä riskit:

1 Ylivelkaantuminen

Vaikka ylivelkaantumista yritetään estää, ei siinä tunnetusti aina onnistuta. Nykyään vakuudettoman lainan hakeminen on liiankin helppoa, mikä voi aiheuttaa kiusauksen pumpata pankkitilille rahaa lainoilla. Hyvä nyrkkisääntö on, että hae lainaa vain, jos oikeasti tarvitset sitä.

2 Tulevaisuuden muutokset

Suurin riski lainojen suhteen liittyy tulevaisuuteen, jota kukaan ei voi ennustaa. Riskinä voi olla vaikkapa korkojen nousu, kuten viimeisen parin vuoden aikana nähtiin. Henkilökohtaiset muutokset, kuten irtisanominen tai sairastuminen voivat tiputtaa kuukausituloja merkittävästi.

3 Vaikutus muihin lainoihin

Jos pumppaat paljon kulutusluottoja, se tulee varmasti vaikuttamaan esimerkiksi asuntolainan saantiin. Eli hae lainaa vain, jos tarvitse sitä oikeasti. Turhaan ei kannata nostella kymmeniä pikavippejä, koska se voi estää sen tärkeän lainan saamisen (esim. asuntolaina).

Pikalainojen historiaa

Alla on pikalainojen eli pikavippien pitkä historia lyhyesti kerrottuna.

VuosilukuLisätietoja
1990-lukuEnnen pikavippejä käytettiin vekseliä (vippivekseli), joka oli yleensä laina 3 kuukauden maksuajalla.
2000-luvun alkuVekseliluotot jäivät kokonaan pois Suomen katukuvasta, ja suuntana oli pienlainat.
2005Pienlainat tulivat Suomeen ja ensimmäiset oikeat pikavippifirmat ilmestyivät.
2007Kuluttajaviraston mukaan Suomessa oli jo yli 50 pikavippejä tarjoavaa yritystä.
2008Keskusrikospoliisi (KRP) alkoi tutkimaan pikavippifirmojen toimintaa koronkiskonnan osalta.

Tuohon aikaan vuosikorot olivat jopa 1 600 %.
2009Pikavippien myöntäminen kiellettiin yöllä. Jos lainapäätöksen sai klo 23.00 jälkeen, rahat sai maksaa aikaisintaan klo 07.00.
2010Helmikuusta 2010 lähtien pikavipin myöntäminen edellytti asiakkaan vahvaa tunnistamista.

Samana vuonna voimaan tuli myös laki, jonka mukaan pikavippifirman tuli olla rekisteröitynyt aluehallintoviraston operoimaan luotonantajarekisteriin.
2012Aluehallintoviraston luotonantajarekisterissä oli keväällä jopa 85 yritystä.
2013Alle 2 000 euron pikavippeihin asetettiin korkokatto.

Lakimuutoksen myötä pienlainayritysten määrä laski 68 kappaleeseen.
2014Pienlainayritysten määrä oli enää 47 ja pienlainoja myönnettiin “vain” 166 miljoonalla eurolla. Pari vuotta aikaisemmin lukema oli 330 miljoonaa euroa.
2019Voimaan tuli 20 %:n korkokatto ja lainoista sai periä vuodessa 150 eurolla muita kuluja.
2020Väliaikainen lakimuutos, jossa korkokatto alennettiin 10 % COVID-19:n takia.
2023Viimeisin laki astui voimaan 1.10.2023, jossa kulutusluottojen ja pikalainojen korkokatoksi asetettiin 15 % + viitekorko (max. 20 %).

Yhteenveto

Nykyään lainan hakeminen heti tilille netistä ilman vakuuksia on helppoa, nopeaa ja aina ilmaista. Voit hakea vakuudellista lainaa omasta kotipankistasi, tai vakuudettomia lainoja rahoitusyhtiöiltä. Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää jopa 70 000 euroon asti.

Korkokatto määrittelee, että lainan nimelliskorko saa olla enimmillään 20 %. Täten todellinen vuosikorko on maksimissaan 30 %:n tietämillä.

Pankin silmissä hyvät hakijat saavat lainaa kuitenkin 5–10 %:n nimelliskorolla. Vakuuksia ei siis tarvita. Vakuudellisen lainan korko on vielä tuotakin pienempi – koska pankin luottotappion riski pienenee entisestään.

Haluatko yhdistää nykyiset lainasi? Tai haluatko edullista lainaa jopa 70 000 € asti? Tai haluatko vain kilpailuttaa nykyisen lainasi? Tämän sivun listauksesta löydät monia luotettavia pankkeja, joiden kautta voit hakea lainaa heti tilille moneen eri tarkoitukseen!

Usein kysyttyjä kysymyksiä