Pidetään yhteyttä

Koroton ja kuluton laina helposti netistä

Löydä koroton ja kuluton laina Uutisankan ohjeillaMoni varmasti miettii, onko koroton ja kuluton laina mahdollinen? Meillä on sinulle hyviä uutisia – kyllä on! Se ei kuitenkaan ole itsestään selvä asia, eikä läheskään jokainen pankki korotonta lainaa myönnä. Hyvässä lykyssä voit kuitenkin lainata jopa 1000 euroa ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Esittelemme tässä artikkelissa pankit ja luottolaitokset, jotka tarjoavat korotonta lainaa vuonna 2024. Onko koroton laina huijausta? Kuka voi saada korotonta lainaa? Muun muassa näihin kysymyksiin annamme myös vastauksen.

Alta löydät tämän hetken parhaat rahoituslaitokset ja niiden vertailusivustot lainanhakemiseen.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Heti
Paras kilpailutus isoille lainoille
Nopea päätös, yleensä samana päivänä
Ei tarvita vakuuksia tai takaajia

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
3,8 - 9,9 %
Vastausaika
15 min
Lainoissa pitkä maksuaika
Edullisin korko
Kilpailutat useita rahoituslaitoksia kerralla

Esimerkki: Kun lainan summa on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Koroton laina – miten se on mahdollista?

Koroton laina varmasti särähtää välittömästi monen lukijan korvaan. Onko kyseessä huijaus? Onko kyseessä Wincapitan toisinto? Ei suinkaan.

Korottomalla lainalla tarkoitetaan pientä, keskimäärin 50–1 000 euron lainaa. Lainassa ei tarvita reaalivakuuksia. Lainassa ei tosiaan ole korkoja eikä kuluja, mutta korottoman lainan saa vain yhden kerran tietystä pankista.

Pankki tai rahoituslaitos siis tarjoaa “ilmaisen” maistiaisen palvelustaan. Mikäli asiakas hoitaa lainan takaisinmaksun moitteettomasti, on jatkossa lainan hakeminen helppoa ja nopeaa. Koroton ja vakuudeton laina on siis kertaluonteinen lainatuote.

Koroton laina - miten se on mahdollista?

Kuinka paljon lainaa ilman korkoa voi saada?

Netistä voi nykyään hakea vakuudettomia lainoja aina 70 000 euroon asti. Lainarahat saa parhaimmillaan tilille saman päivän aikana. Periaatteessa koroton laina voi siis olla jopa kymmeniä tuhansia euroja erilaisten kampanjoiden myötä.

Yleensä puhutaan kuitenkin pikavippifirmojen tarjouksista. Silloin noin 1 000 euron lainalle saa alkuun korotonta maksuaikaa.

Vieläkin yleisempää koroton laina on luottokorttien kautta. Luottoraja voi olla mitä vain 500 eurosta ylöspäin (+10 000 euroon asti). Jos puhutaan korottomasta lainasta koko laina-ajaksi, niin kyseessä on yleensä muutaman satasen osamaksu.

Mistä voi hakea korotonta lainaa?

Lainan hakeminen on nykyään lähes liiankin helppoa, koska se onnistuu netissä. Voit täyttää lainahakemuksen omalta kotisohvalta käsin – kellonajasta riippumatta.

Korotonta lainaa haetaan samalla tavalla kuin muitakin kuluttajaluottoja. Mikäli sinulle ei voida tarjota lainaa 0-korolla, voit silti saada houkuttelevan lainatarjouksen. Lainan hakeminen ei koskaan sido mihinkään, eli voit hylätä tarjouksen koska tahansa.

1 Valitse mieluisa pankki, rahoituslaitos tai lainanvälittäjä.
2 Hae vakuudetonta lainaa 50–60 000 euroa kätevästi netissä.
3 Saat lainatarjouksen (tai tarjouksia) usein vain 1–2 tunnissa.
4 Parhaassa tapauksessa sinulle tarjotaan korotonta ja kulutonta lainaa.
5 Voit hyväksyä tai hylätä tarjouksen – vaikka et saisi korotonta lainaa, voi matalalla korkoprosentilla oleva luotto olla silti järkevä valinta.

Paras paikka hakea koroton laina

Korotonta lainaa saa erilaisten kampanjoiden kautta, joten listausta 0-koron pankeista ei kukaan voi antaa etukäteen. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen – alla on Uutisankan kumppanit, joiden kautta voi saada todella edullista lainaa.

Halvin laina löytyy seuraavista paikoista:

LainasummaKorko alk.
Omalaina100–60 000 €4,2 %
Sortter1 000–60 000 €3,8 %
Rahalaitos500– 70 000 €4,5 %

Löydä paras koroton laina vertailemalla

Paras laina löytyy aina vertailun kautta, olipa etsinnässä laina 0 % korolla tai muuten vain edullisin vakuudeton laina. Vertailun voi tehdä itse useiden pankkien välillä tai käyttämällä lainanvälittäjää.

Lainanvälittäjä vertailee 20–30 pankkia sinun puolestasi. Saat tarjoukset kätevästi yhteen paikkaan noin vuorokauden sisällä lainahakemuksen jättämisestä.

Mikäli tarjolla on korotonta lainaa, niin tietty pankki ilmoittaa siitä tapauskohtaisesti. On myös mahdollista tarjota muitakin etuuksia uusille asiakkaille – esimerkiksi 6 kuukautta täysin lyhennysvapaata laina-ajan alkuun on yleinen tarjous.

Näin löydät halvimman lainan Sortterin kautta:

1 Siirry Sortterin lainahakemukseen klikkaamalla “Hae lainaa”.
2 Valitse lainasumma ja laina-aika.
3 Klikkaa “Lähetä hakemus”.
4 Valitse lainan käyttötarkoitus ja syötä omat perustiedot.
5 Odota lainatarjouksia alkaen 3,8 % korolla.
6 Hyväksy joku lainatarjous tai hylkää kaikki tarjoukset.

Koroton laina ilman vakuuksia

Netistä haettavat kuluttajaluotot ovat vakuudettomia. Edes henkilötakausta ei vaadita, vaan pankki kompensoi omia riskejään korolla (max. 20 %). Luonnollisesti laina-ajan alkuun voi saada korottomia kuukausia tai lyhennysvapaata.

Onko sinulla käyttää reaalivakuuksia lainalle? Esimerkiksi omistusasunnon voi laittaa pankkilainan vakuudeksi, jolloin korko on mahdollista saada lähelle 0 %. Esimerkiksi remonttilaina voi irrota pankista 1–2 % nimelliskorolla.

Vakuudetonta lainaa kannattaa hakea lainanvälittäjän kautta. Tunnetuin taho lienee Omalaina, jonka kautta voi hakea jopa 60 000 euroa vakuudetonta lainaa – korko määräytyy tapauskohtaisesti hakemuksen mukaan.

Koroton ensilaina

Vakuudeton laina voi olla:

 • Kulutusluotto
 • Luottokortti
 • Pikalaina
 • Yhdistelylaina
 • Pikavippi
 • Pienlaina
 • Vakuudeton autolaina
 • Pankkilaina ilman vakuuksia

Koroton laina: miksi sellaisia myönnetään?

Kuten sanottu, pankit eivät tee hyväntekeväisyyttä. Koroton laina ei sido mihinkään, mutta pankin missiona on saada asiakas hakemaan lainaa uudestaan – ja silloin korkoa tullaan luonnollisesti perimään.

Nykyään koroton laina on hieman harvinaisempi näky. Takavuosina kilpailutilanne oli paljon suurempi, mikä pakotti pankit tarjoamaan korotonta lainaa.

Tälläkin hetkellä muutama toimija tarjoaa kyseisen lainatuotteen. Lainasummat ovat kuitenkin verrattain pieniä, jottei luottotappion riski nouse liian suureksi. On kuitenkin hyvä myös muistaa, että kulutusluottojen korot ovat nykyään matalat – joskus vain 4 %.

Korottoman lainan hyödyt ja haitat

Hyödyt
 • Lähes ilmainen tapa ottaa lainaa itselle uudesta pankista
 • Rahaa jää enemmän omaan käyttöön
 • Korotonta lainaa voi saada ilman vakuuksia
 • Nopea hakemus netissä
 • Lainarahat tilille jopa alle 24 tunnissa
Haitat
 • Korotonta lainaa ei saa jokaisesta pankista
 • Ilmainen lainaraha voi koukuttaa
 • Saat korottoman lainan vain kerran per pankki

Kuka voi hakea korotonta ensilainaa?

Lähdetään liikkeelle siitä, että vakuudetonta kulutusluottoa ei myönnetä kenelle tahansa. Jos esimerkiksi luottotiedot ovat menneet, on lainan saaminen lähes mahdotonta. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot sekä vähintään 18 vuoden ikä.

Korottoman lainan edellytys myös on, että kyseessä on hakijan ensilaina. Eli haet lainaa ensimmäistä kertaa kyseisestä pankista.

Pankin strategiana on salakavalasti sitouttaa hakemaan lainaa uudelleen. Liiketoiminta ei kuitenkaan toimi niin, että ilmaista lainaa annetaan uudestaan ja uudestaan. Jokainen varmasti sen ymmärtää – eli kyse on kertaluonteisesta lainasta.

Voit hakea korotonta ja kulutonta ensilainaa, kun täytät nämä kriteerit:

1 Ensilainasi pankissa

Et ole aikaisemmin ottanut lainaa kyseisestä pankista tai luottolaitoksesta.

2 Raha-asiat kunnossa

Jotta voit saada korotonta ensilainaa, sinulla tulee olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

3 Olet vähintään 18-vuotias

Sinun tulee olla vähintään 18 vuotta, jotkut pankit saattavat vaatia korkeampaa ikää.

Mitä tapahtuu nostokuluttoman ja korottoman jälkeen?

Kun koroton ja kuluton maksuaika loppuu, niin siirrytään luottosopimuksessa mainittujen ehtojen piiriin. Silloin ehdoissa mainittu korko ja kuukausikulut tulevat voimaan.

Eli laina voi olla ensimmäiset 2–3 kuukautta ilman kuluja, mutta sen jälkeen tulee maksaa lyhennys + korot + tilinhoitopalkkio. Kaikki tiedot on ilmoitettu luottosopimuksessa, jonka lainanhakija on allekirjoittanut pankkitunnuksilla.

Entä jos olen jo saanut korotonta kulutusluottoa?

Pääsääntöisesti kulutonta ja korotonta lainaa saa vain kerran per pankki. Kyseessä on siis tarjous uusille asiakkaille. Oletko jo saanut ilmaisen lainan pankista X?

Voit aina hakea lainaa pankeista Z ja Y. Helpoiten se onnistuu Omalainan kaltaisen palvelun kautta, jolloin voit saada tarjouksia useista pankeista yhden hakemuksen kautta. Parhaassa tapauksessa saat lainatarjouksen 0-korolla!

Koroton ja kuluton laina: tässä muutamia vaihtoehtoja

Kuten jo mainitsimme, korottomalla lainalla tarkoitetaan yleensä ensilainaa. Olemme kuitenkin nähneet muitakin vaihtoehtoja – ja ne esittelemme heti seuraavaksi. Tapoja on nykyään monia, joilla ilmaista (tai lähes ilmaista) lainaa voi saada.

Koroton laina voi olla esimerkiksi:

 • Joustoluotto ilman korkoa
 • Koroton laina kulutusluottona
 • Koroton pikavippi
 • Autolaina 0 % korolla
 • Osamaksut ja laskurahoitus ilman korkoja
1 Joustoluotto ilman korkoa

Joustoluotto on luotollinen tili, jossa lainaa nostetaan vain tarpeen vaatiessa. Lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. On mahdollista, että ensimmäinen nosto on täysin koroton ja kuluton. Jatkossa peritään lainaehtojen mukaista korkoa.

Joustoluottoa tarjoaa lähes kaikki Suomessa toimivat pankit sekä osa rahoituslaitoksista. Yleinen luottokorko on 5–10 % kieppeillä.

2 Koroton laina kulutusluottona

Kulutusluottoa ei voi saada ilman korkoa koko laina-ajalle, eli vähintään 2 vuodeksi. On kuitenkin mahdollista saada ensimmäiset 1–6 kuukautta korotonta maksuaikaa. Eli maksat vain lyhennyksen osuuden. Tämä on varsin yleinen kampanja, etenkin rahoituslaitoksilla.

Kulutusluotot ovat suuruudeltaan 1 000 – 70 000 euroa, jopa 15 vuoden maksuajalla. Täten pankki voi hyvällä omatunnolla antaa lainaa “ilmaiseksi” ensimmäiset maksukuukaudet.

3 Koroton pikavippi

Kaikkein yleisintä koroton laina on pikavippien muodossa. Lainasummat ovat varsin pieniä, keskimäärin vain 500 euron luokkaa. Kun hakijan luottotiedot ovat kunnossa, ei 50–500 euron korottoman lainan myöntämisessä ole suuria riskejä.

Kun lainan maksaa ajallaan ja moitteettomasti takaisin, ei kuluja aiheudu. Pankki kuitenkin luottaa siihen, että hakija tulee ottamaan pikavipin vielä uudestaan. Silloin korkoja peritään.

4 Autolaina 0% korolla

Autolainan korko on keskimäärin 2–5 % välissä. Ajoittain markkinoilla on kuitenkin tarjouksia, jossa autorahoitus myönnetään 0 % korolla. Maksettavaksi tulee ainoastaan kuukausittainen tilinhoitopalkkio sekä mahdollisesti avausmaksu.

Tämä on yleinen tarjous, joita moni autoliike ajoittain tarjoaa. Autoliike voi siis itse päättää, millä korolla rahoituksen tarjoaa – silloin oma kate vain lähtee pois. Jos autolainassa ei ole korkoa, puhutaan siis vakuudellisesta autorahoituksesta.

5 Osamaksut ja luottokortti ilman korkoa

Suurin osa teistä lukijoista on varmasti ostanut joskus jotakin laskulla. Osamaksut ja laskurahoitus (esim. Klarnan lasku) mielletään virallisesti kuluttajaluotoiksi. Usein korotonta ja kulutonta maksuaikaa on jopa 30 päivää. Eli tavallaan saat ilmaista lainaa, laskun muodossa.

Hieman samalla tavalla toimii myös luottokortti. Yleensä korotonta maksuaikaa on 30–60 päivää, mutta kuukausimaksu peritään lähes aina. Esimerkiksi S-Pankin luottokortissa ei tosin ole edes kuukausimaksua – eli velkavipua voi käyttää korottomasti.

Kuluton pikavippi ja muut erikoistarjoukset

Kuluton pikavippi oli vielä 5–6 vuotta sitten todella yleinen. Kuluttaja sai pienen vipin ilman lisämaksuja, jolla houkuteltiin ottamaan pikavippejä valtavalla korolla. Moni kuluttaja meni tuohon lankaan ja siitä pahamaineinen velkakierre lähti liikkeelle.

Nykyään pikavippejä on harvoin tarjolla kuluttomasti tai korottomasti. Maksimissaan 1–2 kuukautta voi saada kulutonta maksuaikaa.

Muita erikoistarjouksia voi tietysti olla paljon enemmän. Lainanhakija voi saada vaikkapa lyhennysvapaata tai lahjakortteja. On mahdollista saada korkotarjouksia, jos lainan on maksanut aikaisemmin pois moitteettomasti – vain taivas on rajana!

Koroton laina ja vertaislaina

Vertaislainassa yksityishenkilöt lainaavat toisille yksityishenkilöille. Lainanmyöntämisen prosessi on kuitenkin samanlainen kuin pankista haettaessa.

Parhaassa tapauksessa vertaislainaa saa todella alhaisella korolla. Korotonta lainaa voi myös tapauskohtaisesti saada kampanjoiden kautta. Yleisempi tapa lienee myöntää vertaislainaa halvalla korolla ja matalilla kustannuksilla.

Vertaislaina pähkinäkuoressa:

 • Vertaislaina tunnetaan myös nimillä sosiaalinen laina tai peer-to-peer (p2p).
 • Yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle.
 • Lainaa voi hakea kätevästi netistä.
 • Korko vaihtelee 0–20 %:n välimaastossa.
Koroton laina ja vertaislaina

Korotonta ja kulutonta lainaa luottokortilla

Kaikkein helpoin ja yleisin tapa saada korotonta lainaa on luottokortti. Melkein jokaisen pankin luottokortilla on noin kuukausi korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Tämä pätee Suomessa toimivia pankkeja sekä nettipankkeja.

Parhaimmillaan luottokortti on vieläpä ilmainen, mutta se riippuu pankista. Ainakin S-Pankki tarjoaa yhden ilmaisen Credit-kortin asiakkailleen.

Entä jos luottokorttivelkaa ei maksa 30–60 päivässä pois? Silloin velka tulee maksaa pois vähimmäisprosentin mukaisesti (alkaen 5 %). Laskuun lisätään luottokortin korko, joka on yleensä 10–15 %:n välissä.

Näin nautit korottomasta lainasta luottokortilla:

1 Hae luottokorttia haluamallasi luottorajalla (esim. 2 000 €).
2 Käytä luottokorttia.
3 Yleensä pankki tarjoaa 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
4 Maksa luottokorttivelka aikamääreen sisällä.
5 Ylimääräisiä kuluja ei aiheudu!

Koroton laina sukulaisilta

Suomessa sukulaiselta saa lainata rahaa täysin vapaasti. Laina voi olla koroton ilman veroseuraamuksia.

Kannattaa tehdä kunnollinen sopimus lainan takaisinmaksusta. Sillä tavoin voidaan välttyä ikävältä jälkipyykiltä. Esimerkiksi perintöä tai lahjaa ei voi keplotella verovapaana “lainana”, vaan siitä tulee varmasti sanktioita jälkikäteen.

Suosittelemme myös kirjoittamaan tilisiirron viestikenttään “lainanlyhennys” tms. Sitä kautta tiliotteelta voi jälkikäteen kohdentaa yksityislainan muista maksuista. Velan saa ilmoittaa verohallinnolla, mutta se ei tiettävästi ole pakollista.

Miten maksan takaisin? Esimerkkejä lainan takaisinmaksusta

Laina maksetaan takaisin luottosopimuksen mukaisesti. Kuluttajaluotot voi maksaa myös pois etuajassa – siihen on lakisääteinen oikeus.

Kun lainassa ei ole luottokorkoa, niin erot kaventuvat. Kulutusluotosta ja pikavipeistä peritään kuitenkin joka tapauksessa viitekorko eli euribor. Vuosikorko asettuu kuitenkin suurinpiirtein samoille tietämille laina-ajasta riippumatta.

Vertailu kahdesta korottomasta lainasta eri laina-ajoilla (12 kk vs. 36 kk):

Koroton laina 1Koroton laina 2
Summa2 000 €2 000 €
Laina-aika12 kk36 kk
Maksuerä170,21 €/kk58,96 €/kk
Luottokorko0 %0 %
Viitekorko (3 kk:n euribor)3,9 %3,9 %
Tilinhoitopalkkio12,50 €12,50 €
Avausmaksu0 €0 €
Tod. vuosikorko18,76 %18,57 %
Luoton kustannus2 192,50 €2 572,53 €

Kuinka pitkä maksuaika korottomissa kulutusluotoissa on?

Vakuudettomissa lainoissa maksuaika on yleensä 1–15 vuoden välillä. Muutaman tonnin lainan voi saada myös alle vuoden laina-ajalla. Kuluttajaluotot voi maksaa aikaisemminkin pois, mitä luottosopimuksessa sanotaan.

On mahdollista ottaa koroton laina ja maksaa se pois 2–3 kuukauden päästä. Pankki voi periä tuosta lisämaksun lainaehtojen mukaisesti.

Mitä suurempi kulutusluotto on, sitä pidempi maksuaika yleensä on. Maksuajalla pelataan lainanhakijalle sopiva kuukausierä. Muistakaa, että korottomastakin lainasta voidaan periä toistasataa euroa muita kuluja vuodessa.

Miksi kuluttajat hakevat korotonta lainaa?

Kukapa ei haluaisi korotonta lainaa, koska silloin kuluttaja saa lisää rahaa, mutta siitä ei joudu maksamaan extraa pankille.

Muutamia syitä hakea korotonta lainaa:

 • Laina maksaa sen verran, mitä lainaa otetaan.
 • Korkojen noususta ei tarvitse murehtia.
 • Helppo ja turvallinen tapa hankkia lisärahoitusta arjen hankintoihin.
 • Motivoi maksamaan lainaa ajallaan.
 • Eksklusiiviset kampanjat houkuttelevat hakemaan lainaa.
 • Lainarahat voi käyttää haluamallaan tavalla.
 • Lainaa maksetaan pois selkeästi kuukausimaksuilla.
Miksi haetaan korotonta lainaa

Kuinka budjetoida korottoman lainan ottamiseen

Ennen lainan ottamista kannattaa laskea oma maksukyky. Jos menojen jälkeen pankkitili on miinuksella, ei edes korotonta lainaa kannata ottaa.

Suosittelemme tekemään kunnollisen budjetin Excelissä. Merkitse oikeasti kaikki säännölliset kulut aina kynsienhuoltoa ja kuntosalia myöten. Sitä kautta saat realistisen kuvan omasta taloudellisesta tilanteesta.

Oma talous kannattaa budjetoida näin:

 • Laske kaikki tulot (ansio- ja pääomatulot) nettona eli verojen jälkeen.
 • Vähennä tuloista asumis- ja ruokamenot.
 • Vähennä automenot.
 • Vähennä muut pakolliset menot.
 • = jäljelle jää rahasumma, jonka verran voit käyttää lainanhoitomaksuihin. Mikäli tulos on negatiivinen summa, niin et selviydy lainan poismaksusta.

Mikä on todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan korkokustannukset ja tilinhoitomaksut. Esimerkiksi pienessä 1 000 euron pikavipissä nimelliskorko voi olla alle 20 %, mutta todellinen vuosikorko menee 45 %:n paikkeille. Noin oikeastaan tapahtuu aina, kun laina-aika on lyhyt ja lainanhoitokuluja peritään 150 €/vuosi.

Lisäksi tulee kiinnittää huomiota lainan todelliseen kustannukseen. Se kertoo suoraan, paljonko maksat euromääräisesti pankille koko laina-ajalla.

Tässä on homma pähkinänkuoressa:

Todellinen vuosikorko:
 • Nimelliskorko (max. 15 %)
 • Viitekorko
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • = lainan todellinen vuosikorko.

Koroton pikavippi heti tilille – 8 vinkkiä lainanhakuun!

1 Kilpailuta lainat

Tärkeintä on käyttää lainanvälittäjää, koska sitä kautta löytää aina halvimman lainan. Esimerkiksi Sortterin kautta kilpailutetaan 30 pankkia vain yhdellä hakemuksella, joten miksi hakea erikseen lainaa jokaisesta pankista?

2 Huomioi maksukykysi

Jos maksukyky ei riitä perusasioiden hoitamiseen, emme voi suositella ottamaan pikavippejä. Voitko säästää kuukausimenoissa jotenkin?

3 Mieti lähitulevaisuutta

Mikäli olet jäämässä pitkälle vapaalle tai menet opiskelemaan, ei pikalaina ole välttämättä järkevää. Mieti ainakin tulojasi hieman pidemmälle tulevaisuuteen.

4 Hae vain yhtä lainaa

Lainanvälittäjän kautta saa useita tarjouksia, mutta emme suosittele ottamaan useita lainoja. Useat tarjoukset voivat houkuttaa, mutta vain yhden lainan ottaminen kerrallaan on järkevää.

5 Älä hätiköi

Kun saat lainatarjouksia, ei niitä tarvitse valita heti. Voit miettiä tilannetta päivän tai pari täysin rauhassa.

6 Suosi lainojen yhdistämistä

Mikäli pikavippejä on valmiiksi kourallinen, niin eikö olisi järkevää hakea yhtä lainaa niiden yhdistelyyn? Sitä kautta vuositasolla voi tulla säästöä useita tuhansia euroja.

7 Huomioi maksuaika

Pikavippifirmat mainostavat lainojaan pienillä maksuerillä, mutta niissä on todella pitkä laina-aika. Älä venytä takaisinmaksua turhaan, koska se tekee lainasta oikeasti kalliin.

8 Maksa laina ajallaan pois

Kun otat pikavipin tai jonkun muun lainan, tulee se maksaa takaisin. Jos et hoida lainaasi sopimuksen mukaisesti, niin voit menettää luottotietosi ja ulosottomies vie ison siivun kuukausituloistasi.

Onko ilmaisessa lainassa mitään riskejä?

Periaatteessa korottomassa lainassa ei ole riskejä, jos lainan maksaa sovitusti takaisin. Eli noudata luottosopimuksen ehtoja, niin mitään ylimääräisiä kustannuksia ei tule.

Luonnollisesti laina tulee aina maksaa takaisin. Mikäli syystä tai toisesta et maksa lainaa ajoissa takaisin, voi siitä aiheutua kallis lasku. Luottokoron lisäksi maksettavaksi tulee viivästyskorko ja -kulut sekä mahdollisesti muitakin maksuja.

Ilmaisen lainan riskit ovat:

Lainan takaisinmaksu Laina tulee maksaa takaisin

Laina tulee aina maksaa takaisin, olipa siinä korkoa tai ei. Mikäli lainaa ei maksa sovitussa ajassa takaisin, alkaa korot ja kulut juoksemaan viivästyskulujen kera.

18 vuoden ikä Ilmainen laina voi koukuttaa

On aina riski, että ilmaisen lainan ottaminen alkaa polttelemaan näpeissä. On tärkeää tiedostaa, että velaksi eläminen ei ole pidemmän päälle kannattava ratkaisu. Pidä pääsi kylmänä.

Koroton laina voi olla myös kallista

Kannattaa aina muistaa, että pankin perimä luottokorko (eli marginaali) on vain pieni osa lainan hintaa.

Vaikka pankin marginaali olisi tasan 0 %, voi todellinen vuosikorko nousta siitäkin huolimatta 18–20 % tietämille. Pankki ottaa lainanhoitokuluja 150 euroa vuodessa. Täten 10 vuoden laina-ajalla kuluja tulisi ilman marginaalia 1 500 euroa.

Lisäksi laina voidaan myöntää ilman korkoa ensimmäisten kuukausien ajaksi. Sen jälkeen pankki voi iskeä maksimaalisen 15 %:n marginaalin + viitekorko.

Lainoista peritään marginaalin lisäksi:

1 Mahdollinen avausmaksu (aina 150 € asti)
2 Tilinhoitopalkkio (12,50 €/kk asti)
3 Viitekorko
4 Kulut lainaehtojen muutoksista

Oletko saanut kielteisen lainapäätöksen?

Yleensä lainahakemus käsitellään alustavasti robotiikan avulla. Kun haet lainaa, niin saat suoraan kielteisen tai hyväksytyn päätöksen. Päätös perustuu hakemuksessa annettujen tietojen perusteella.

Kielteinen lainapäätös voi johtua:

 • Liian alhaiset kuukausitulot
 • Maksuhäiriömerkinnät
 • Liian alhainen ikä
 • Ei vakituista työsuhdetta
 • Haet liian suurta lainaa
 • Muita velkoja on liikaa
 • Oikeita tietoja ei ilmoiteta hakemuksella
 • Yrittäjänä korkean riskin toimialalla
 • Hakija ei täytä pankin luottokelposuusarvointia

Näin edesautat lainan saamista tulevaisuudessa:

 • Täytä lainahakemus huolella
 • Ole aina rehellinen
 • Hae lainaa, kun luottotietosi ovat puhtaat
 • Hae pienempää lainaa
 • Soita pankkiin hakemuksen jälkeen

Yhteenveto

Koroton ja kuluton laina voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Koroton laina on kuitenkin täysin totta, mikäli sellaista tarjoaa joku luotettava pankki/rahoituslaitos. Yleensä summat ovat kuitenkin pieniä, ja kyseessä on tarjous vain pankin uusille asiakkaille.

Koroton laina voi olla pikavippi, kulutusluotto, 0 % koron autolaina, osamaksu, luottokortti tai esimerkiksi joustoluotto.

Kun puhutaan vakuudettomista lainoista, tulee luottotietojen olla kunnossa. Hakijalla tulee myös olla säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria. Kun nämä ehdot täyttyvät, voi korotonta lainaa saada useasta eri paikasta – täysin läpinäkyvästi, ilman piiloehtoja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä