Pidetään yhteyttä

Koroton ja kuluton laina helposti netistä

Löydä koroton ja kuluton laina Uutisankan ohjeillaMoni varmasti miettii, onko koroton ja kuluton laina mahdollinen? Meillä on sinulle hyviä uutisia – kyllä on! Se ei kuitenkaan ole itsestään selvä asia, eikä läheskään jokainen pankki korotonta lainaa myönnä. Hyvässä lykyssä voit kuitenkin lainata jopa 1000 euroa ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Esittelemme tässä artikkelissa pankit ja luottolaitokset, jotka tarjoavat korotonta lainaa vuonna 2023. Onko koroton laina huijausta? Kuka voi saada korotonta lainaa? Muun muassa näihin kysymyksiin annamme myös vastauksen.

Alta löydät tämän hetken parhaat rahoituslaitokset ja niiden vertailusivustot lainanhakemiseen.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Heti
Paras kilpailutus isoille lainoille
Nopea päätös, yleensä samana päivänä
Ei tarvita vakuuksia tai takaajia

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
3,8 - 9,9 %
Vastausaika
15 min
Lainoissa pitkä maksuaika
Edullisin korko
Kilpailutat useita rahoituslaitoksia kerralla

Esimerkki: Kun lainan summa on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Koroton laina – miten se on mahdollista?

Koroton laina varmasti särähtää välittömästi monen lukijan korvaan. Onko kyseessä huijaus? Onko kyseessä Wincapitan toisinto? Ei suinkaan.

Korottomalla lainalla tarkoitetaan pientä, keskimäärin 50–1 000 euron lainaa. Lainassa ei tarvita reaalivakuuksia. Lainassa ei tosiaan ole korkoja eikä kuluja, mutta korottoman lainan saa vain yhden kerran tietystä pankista.

Pankki tai rahoituslaitos siis tarjoaa “ilmaisen” maistiaisen palvelustaan. Mikäli asiakas hoitaa lainan takaisinmaksun moitteettomasti, on jatkossa lainan hakeminen helppoa ja nopeaa. Koroton ja vakuudeton laina on siis kertaluonteinen lainatuote.

Koroton ensilaina

Mistä voi hakea korotonta lainaa?

Lainan hakeminen on nykyään lähes liiankin helppoa, koska se onnistuu netissä. Voit täyttää lainahakemuksen omalta kotisohvalta käsin – kellonajasta riippumatta.

Korotonta lainaa haetaan samalla tavalla kuin muitakin kuluttajaluottoja. Mikäli sinulle ei voida tarjota lainaa 0-korolla, voit silti saada houkuttelevan lainatarjouksen. Lainan hakeminen ei koskaan sido mihinkään, eli voit hylätä tarjouksen koska tahansa.

1 Valitse mieluisa pankki, rahoituslaitos tai lainanvälittäjä.
2 Hae vakuudetonta lainaa 50–60 000 euroa kätevästi netissä.
3 Saat lainatarjouksen (tai tarjouksia) usein vain 1–2 tunnissa.
4 Parhaassa tapauksessa sinulle tarjotaan korotonta ja kulutonta lainaa.
5 Voit hyväksyä tai hylätä tarjouksen – vaikka et saisi korotonta lainaa, voi matalalla korkoprosentilla oleva luotto olla silti järkevä valinta.

Koroton laina: miksi sellaisia myönnetään?

Kuten sanottu, pankit eivät tee hyväntekeväisyyttä. Koroton laina ei sido mihinkään, mutta pankin missiona on saada asiakas hakemaan lainaa uudestaan – ja silloin korkoa tullaan luonnollisesti perimään.

Nykyään koroton laina on hieman harvinaisempi näky. Takavuosina kilpailutilanne oli paljon suurempi, mikä pakotti pankit tarjoamaan korotonta lainaa.

Tälläkin hetkellä muutama toimija tarjoaa kyseisen lainatuotteen. Lainasummat ovat kuitenkin verrattain pieniä, jottei luottotappion riski nouse liian suureksi. On kuitenkin hyvä myös muistaa, että kulutusluottojen korot ovat nykyään matalat – joskus vain 4 %.

Kuka voi hakea korotonta ensilainaa?

Lähdetään liikkeelle siitä, että vakuudetonta kulutusluottoa ei myönnetä kenelle tahansa. Jos esimerkiksi luottotiedot ovat menneet, on lainan saaminen lähes mahdotonta. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot sekä vähintään 18 vuoden ikä.

Korottoman lainan edellytys myös on, että kyseessä on hakijan ensilaina. Eli haet lainaa ensimmäistä kertaa kyseisestä pankista.

Pankin strategiana on salakavalasti sitouttaa hakemaan lainaa uudelleen. Liiketoiminta ei kuitenkaan toimi niin, että ilmaista lainaa annetaan uudestaan ja uudestaan. Jokainen varmasti sen ymmärtää – eli kyse on kertaluonteisesta lainasta.

Voit hakea korotonta ja kulutonta ensilainaa, kun täytät nämä kriteerit:

1 Ensilainasi pankissa

Et ole aikaisemmin ottanut lainaa kyseisestä pankista tai luottolaitoksesta.

2 Raha-asiat kunnossa

Jotta voit saada korotonta ensilainaa, sinulla tulee olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

3 Olet vähintään 18-vuotias

Sinun tulee olla vähintään 18 vuotta, jotkut pankit saattavat vaatia korkeampaa ikää.

Koroton ja kuluton laina: tässä muutamia vaihtoehtoja

Kuten jo mainitsimme, korottomalla lainalla tarkoitetaan yleensä ensilainaa. Olemme kuitenkin nähneet muitakin vaihtoehtoja – ja ne esittelemme heti seuraavaksi. Tapoja on nykyään monia, joilla ilmaista (tai lähes ilmaista) lainaa voi saada.

Koroton laina voi olla esimerkiksi:

  • Joustoluotto ilman korkoa
  • Koroton laina kulutusluottona
  • Koroton pikavippi
  • Autolaina 0 % korolla
  • Osamaksut ja laskurahoitus ilman korkoja
1 Joustoluotto ilman korkoa

Joustoluotto on luotollinen tili, jossa lainaa nostetaan vain tarpeen vaatiessa. Lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. On mahdollista, että ensimmäinen nosto on täysin koroton ja kuluton. Jatkossa peritään lainaehtojen mukaista korkoa.

Joustoluottoa tarjoaa lähes kaikki Suomessa toimivat pankit sekä osa rahoituslaitoksista. Yleinen luottokorko on 5–10 % kieppeillä.

2 Koroton laina kulutusluottona

Kulutusluottoa ei voi saada ilman korkoa koko laina-ajalle, eli vähintään 2 vuodeksi. On kuitenkin mahdollista saada ensimmäiset 1–6 kuukautta korotonta maksuaikaa. Eli maksat vain lyhennyksen osuuden. Tämä on varsin yleinen kampanja, etenkin rahoituslaitoksilla.

Kulutusluotot ovat suuruudeltaan 1 000 – 70 000 euroa, jopa 15 vuoden maksuajalla. Täten pankki voi hyvällä omatunnolla antaa lainaa “ilmaiseksi” ensimmäiset maksukuukaudet.

3 Koroton pikavippi

Kaikkein yleisintä koroton laina on pikavippien muodossa. Lainasummat ovat varsin pieniä, keskimäärin vain 500 euron luokkaa. Kun hakijan luottotiedot ovat kunnossa, ei 50–500 euron korottoman lainan myöntämisessä ole suuria riskejä.

Kun lainan maksaa ajallaan ja moitteettomasti takaisin, ei kuluja aiheudu. Pankki kuitenkin luottaa siihen, että hakija tulee ottamaan pikavipin vielä uudestaan. Silloin korkoja peritään.

4 Autolaina 0% korolla

Autolainan korko on keskimäärin 2–5 % välissä. Ajoittain markkinoilla on kuitenkin tarjouksia, jossa autorahoitus myönnetään 0 % korolla. Maksettavaksi tulee ainoastaan kuukausittainen tilinhoitopalkkio sekä mahdollisesti avausmaksu.

Tämä on yleinen tarjous, joita moni autoliike ajoittain tarjoaa. Autoliike voi siis itse päättää, millä korolla rahoituksen tarjoaa – silloin oma kate vain lähtee pois. Jos autolainassa ei ole korkoa, puhutaan siis vakuudellisesta autorahoituksesta.

5 Osamaksut ja luottokortti ilman korkoa

Suurin osa teistä lukijoista on varmasti ostanut joskus jotakin laskulla. Osamaksut ja laskurahoitus (esim. Klarnan lasku) mielletään virallisesti kuluttajaluotoiksi. Usein korotonta ja kulutonta maksuaikaa on jopa 30 päivää. Eli tavallaan saat ilmaista lainaa, laskun muodossa.

Hieman samalla tavalla toimii myös luottokortti. Yleensä korotonta maksuaikaa on 30–60 päivää, mutta kuukausimaksu peritään lähes aina. Esimerkiksi S-Pankin luottokortissa ei tosin ole edes kuukausimaksua – eli velkavipua voi käyttää korottomasti.

Onko ilmaisessa lainassa mitään riskejä?

Periaatteessa korottomassa lainassa ei ole riskejä, jos lainan maksaa sovitusti takaisin. Eli noudata luottosopimuksen ehtoja, niin mitään ylimääräisiä kustannuksia ei tule.

Luonnollisesti laina tulee aina maksaa takaisin. Mikäli syystä tai toisesta et maksa lainaa ajoissa takaisin, voi siitä aiheutua kallis lasku. Luottokoron lisäksi maksettavaksi tulee viivästyskorko ja -kulut sekä mahdollisesti muitakin maksuja.

Ilmaisen lainan riskit ovat:

Lainan takaisinmaksu Laina tulee maksaa takaisin

Laina tulee aina maksaa takaisin, olipa siinä korkoa tai ei. Mikäli lainaa ei maksa sovitussa ajassa takaisin, alkaa korot ja kulut juoksemaan viivästyskulujen kera.

Laina voi koukuttaa Ilmainen laina voi koukuttaa

On aina riski, että ilmaisen lainan ottaminen alkaa polttelemaan näpeissä. On tärkeää tiedostaa, että velaksi eläminen ei ole pidemmän päälle kannattava ratkaisu. Pidä pääsi kylmänä.

Yhteenveto

Koroton ja kuluton laina voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Koroton laina on kuitenkin täysin totta, mikäli sellaista tarjoaa joku luotettava pankki/rahoituslaitos. Yleensä summat ovat kuitenkin pieniä, ja kyseessä on tarjous vain pankin uusille asiakkaille.

Koroton laina voi olla pikavippi, kulutusluotto, 0 % koron autolaina, osamaksu, luottokortti tai esimerkiksi joustoluotto.

Kun puhutaan vakuudettomista lainoista, tulee luottotietojen olla kunnossa. Hakijalla tulee myös olla säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria. Kun nämä ehdot täyttyvät, voi korotonta lainaa saada useasta eri paikasta – täysin läpinäkyvästi, ilman piiloehtoja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä