Pidetään yhteyttä

Kilpailuta lainat ilmaiseksi ja säästä – jopa 70 000 €

Kilpailuta lainat Uutisankan avullaKilpailuta lainat nopeasti ja turvallisesti netissä. Voit käyttää esimerkiksi lainanvälittäjää, ja saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa 30 pankista. Vakuudettomat lainat on suotavaa kilpailuttaa useita kertoja vuodessa – näin lainasi korko on aina ajan tasalla.

Mitä lainoja netissä voi kilpailuttaa? Kuinka paljon lainan kilpailuttaminen voi tuoda säästöä kuukaudessa? Siinä vain pari kysymystä, joihin annamme kohta vastauksen. Voit myös kilpailuttaa lainat nopeasti meidän kauttamme – lainahakemuksen täyttää minuutissa.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
3,8 - 9,9 %
Vastausaika
15 min
Kilpailuta yli 30 lainantarjoajaa
Ilmainen hakemus
Hakemus ei sido ottamaan lainaa
Luottopäätös heti

Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
4,19 - 20%
Vastausaika
15 min
Kilpailuta yli 30 lainantarjoajaa
Luottopäätös heti
Hakemus on ilmainen eikä sido ottamaan lainaa
Hakemus ei sido ottamaan lainaa

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,19 - 20 %
Vastausaika
Heti
Paras kilpailutus isoille lainoille
Ilmainen hakemus
Nopea päätös - ei vakuuksia tai takaajia
Monta lainatarjousta yhdellä hakemuksella

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin

Kaikki vakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, jopa 2–3 kertaa vuodessa – joskus sitäkin useammin. Kilpailuttaminen ei maksa mitään, ja lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa muutaman minuutin.

Säännöllinen kilpailuttaminen on tärkeää, koska markkinatilanne muuttuu jatkuvasti. Korot sekä lainsäädäntö muuttuvat useita kertoja vuodessa.

Jos kulutusluottoja koskevat lait, kuten korkokatto muuttuu, ei muutokset koske vanhoja lainoja. Eli maksat liikaa korkoa sekä kuluja. Tämä on vain yksi tärkeä syy, miksi lainat tulisi kilpailuttaa säännöllisin väliajoin.

Lainojen kilpailuttamisen hyödyt:

 • Lainojen kilpailuttaminen takaa aina sen hetken halvimman lainan.
 • Lainanvälittäjän kautta voit saada yhdellä hakemuksella jopa 10–15 lainatarjousta.
 • Säännöllinen kilpailutus takaa, että lainassa noudatetaan ajankohtaisia säännöksiä (esim. korkokatto).
 • Markkinatilanne ja talous muuttuvat jatkuvasti, joten omat lainat kannattaa pitää ajan tasalla mm. korkojen osalta.

Kenen kannattaa kilpailuttaa lainat?

Kuten äsken mainitsimme, vakuudettomat lainat sekä autolaina kannattaa kilpailuttaa useita kertoja vuodessa. Joka kuukausi kilpailuttamista ei välttämättä kannata tehdä – koska uuden lainan avaamisesta peritään usein 49–150 € kulu.

Jos sinulla on yksi tai useampi yli 1 000 euron laina, kannattaa kilpailuttaminen tehdä. On myös enemmän kuin järkevää yhdistää pienet luotot samalla kertaa. Eli haet yhdistelylainaa, jossa samalla myös lainat kilpailutetaan.

Luonnollisesti uutta lainaa hakiessa kilpailutus kannattaa tehdä aina. Eli hae uutta lainaa aina lainanvälittäjän kautta – näin kilpailutat pankit ja luottolaitokset automaattisesti.

Hyvät puolet Kilpailuta lainasi, jos:
 • Sinulla on yksi tai useampi yli 1 000 euron vakuudeton luotto.
 • Vanhan lainan ottamisesta on vähintään 3 kuukautta.
 • Mikäli sinulla on useita pieniä lainoja, hae suoraan yhdistelylainaa – näin voit säästää satoja euroja kuukaudessa.
 • Haet puhtaasti uutta lainaa, jolloin lainaa kannattaa hakea lainanvälittäjän kautta.
Huonot puolet Lainan kilpailuttaminen ei välttämättä ole järkevää, kun:
 • Sinulla on tuore asuntolaina.
 • Sinulla on valtion takaama opintolaina – opintolainan kilpailuttaminen aiheuttaa yleensä enemmän kuluja kuin säästöä.
 • Sinulla on vain muutama 50–100 euron osamaksu.

Lainojen kilpailutus helposti ja nopeasti: lainatarjous vain 1–2 minuutissa

Olemassa olevat lainat sekä uudet lainat voi kilpailuttaa kätevästi netissä. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia aikaa. Lainatarjouksen saa usein heti, mutta manuaalisella käsittelyllä 1–2 tunnissa.

Näin kilpailutat lainasi vuonna 2023:

1 Valitse meidän listauksesta joku lainanvälittäjä tai rahoituslaitos.
2 Täytä lainahakemus – aikaa menee pari minuuttia.
3 Lainanvälittäjän kautta saat useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella.
4 Valitse mieluisa lainatarjous tai hylkää kaikki tarjoukset. Lainan hakeminen ei koskaan sido mihinkään!
5 Lainahakemus suoritetaan loppuun valitsemasi rahoituslaitoksen kanssa.

Pankkien väliset erot – kilpailuttaminen erottelee jyvät akanoista

Yleinen markkinatilanne ja esimerkiksi Euribor-korko on kaikille pankeille sama. Kuten moni varmasti on huomannut, on pankkien ja rahoituslaitosten välillä silti paljon eroja.

Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää pankin korkomarginaaliin. Se on puhtaasti pankin ottama kate lainasta. Joillakin pankeilla marginaali on 4–5 %, ja toisilla maksimaaliset 20 % – kun siis puhutaan vakuudettomista lainoista.

Kannattaa myös huomioida pankin asiakaspalvelu, kuukausittaiset kulut, avausmaksu, luottoehdot sekä monia muitakin pieniä yksityiskohtia.

Lainan kilpailutus ja pankkien väliset erot

Vertaile eri pankkien lainoissa näitä asioita:

 • Pankin perimä marginaali, eli luottokorko (4–20 % välissä).
 • Lainan avausmaksu, joka on tyypillisesti 0–150 €.
 • Kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on 0–12,5 € välissä.
 • Asiakaspalvelun laatu, vastausaika ja aukioloajat.
 • Yleiset luottoehdot – peritäänkö lainan ennenaikaisesta poismaksusta ylimääräisiä kuluja ja niin edelleen?

Vakuudettomat lainat voi kilpailuttaa ilman pankin vaihtamista

Moni karttaa lainojen kilpailuttamista siinä uskossa, että pankin asiakkuus tulee vaihtaa siinä samassa. No, tämä ajattelumalli on väärä.

Ainoastaan asunto- ja pankkilainoissa tulee yleensä olla kyseisen pankin asiakas. Jos kyse on kulutusluotosta, autolainasta tai pikavipistä, voi lainan ottaa mistä tahansa pankista – eli oma kotipankki ei tule muuttumaan.

On tietysti mahdollista, että lainan ottaminen omasta pankista voi tarjota hieman normaalia alhaisemman koron. Suosittelemme kuitenkin käyttämään lainanvälittäjää, koska silloin sinun ei tarvitse itse vertailla pankkeja sekä rahoituslaitoksia.

Lainojen kilpailutus: näitä lainoja voit kilpailuttaa kätevästi netissä

Oikeastaan kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa, edes parin vuoden välein. Vakuudettomat lainat tulisi kilpailuttaa useita kertoja vuodessa – ja vakuudettomat lainat vähintään 2–3 vuoden välein. Voit myös olla rohkeasti yhteydessä omaan pankkiin koron tiimoilta.

Voit kilpailuttaa nämä lainatyypit:

1 Kulutusluotto

Vakuudeton laina jopa 60 000 € asti. Kulutusluottoa voi hakea pankista, rahoituslaitoksesta tai lainanvälittäjän kautta. Maksuaika sovitaan joustavasti aina 15 vuoteen asti. Nimelliskorko on alkaen 4 %.

2 Pikalaina

Nimensä mukaisesti luotto nopeaan rahantarpeeseen. Voit hakea lainaa rahoituslaitoksilta. Yleensä lainasumma on alle 5 000 €, korko on 5–15 % ja lainarahat saa omalle tilille samana päivänä.

3 Pikavippi

Enää ei voida puhua takavuosien pikavipeistä, sillä nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %. Pikavippi on 50–2 500 € laina, joka maksetaan tyypillisesti 1–2 tunnissa. Todellinen vuosikorko on keskimäärin 30 %, mutta laina-aika on usein vain muutamia kuukausia.

4 Autolaina

Jos sinulla on vakuudellinen autolaina, ei sitä tyypillisesti voi vaihtaa sopimuksen aikana toiseen rahoitusyhtiöön. Vakuudeton autolaina on kuitenkin joustavampi, ja kilpailuttaminen tulee tehdä vuosittain.

5 Pankkilaina

Pankkilaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudellisen pankkilainan kilpailutus kannattaa tehdä 1–2 vuoden välein. Vakuudettomat lainat puolestaan pari kertaa vuodessa.

6 Asuntolaina

Kuten jo mainitsimme, asuntolainan kilpailuttaminen ei ole järkevää säännöllisesti. Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa parin vuoden välein, mikäli oma pankki ei omatoimisesti tarkista lainasi korkoa.

Uutisankan kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta

Meidän tiimissämme on värikästä väkeä, ja kokemusta rahoitusalalta löytyy useita vuosia – eli lainojen kilpailuttaminen on tuttu käsite jo työnkin puolesta. Luonnollisesti myös auto- sekä asuntolainat on suurimmalla osalla hankittuna.

Nykyään vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen on äärimmäisen helppoa. Kun käytät lainanvälittäjää, saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta. Sinun ei tarvitse ottaa mitään tarjottua lainaa, eli hakemuksen voi tehdä puhtaasti vertailemisen kautta.

Allekirjoittaneen kokemukset kuitenkin ovat nihkeät opintolainan kilpailuttamisen osalta. Opintolainan vaihtamisesta toiseen pankkiin aiheutuu jopa 400–500 € kulu, mutta korkomarginaali ei muutu nimeksikään. Eli kilpailuta lainat, mutta ei opintolainaa.

Yhteenveto

Lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, helppoa sekä ilmaista. Netissä lainahakemuksen täyttää 1–2 minuutissa. Lainatarjouksen saa usein heti, mutta manuaalisella käsittelyllä aikaa voi mennä muutamia tunteja.

Voit kilpailuttaa oikeastaan minkä tahansa lainan – kuten kulutusluotot, pikavipit, pikalainat, autolainan, pankkilainan sekä asuntolainan.

Lainan kilpailutus kannattaa tehdä 2–3 kertaa vuodessa, kun puhutaan vakuudettomista lainoista. Asunto- ja pankkilainat on suositeltavaa kilpailuttaa parin vuoden välein. Voit saada satoja euroja säästöä kuukaudessa, vain käyttämällä lainanvälittäjää.

Usein kysyttyjä kysymyksiä