Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Sointu Borgin tärkeä viesti jokaiselle: muistuttaa, kuinka voi löytää oman polun

Sointu Borgin tärkeä viesti jokaiselle: muistuttaa, kuinka voi löytää oman polun
Instagram / @sointuorvokki

Yrittäjä Sointu Borgin kirja Röyhkeästi rohkea: Näin haistat asialliset v**ut on yksi Suomen kuumimmista kirjoista tällä hetkellä.

Sointu lainaa itseään silloin tällöin Instagramissa ja hiljattain hän julkaisi selfien, jonka ohessa hän muistuttaa oman polun löytämisestä ja oman tarinan kirjoittamisesta.

Soinnun mukaan niin perhe, puoliso kuin ystävät saattavat tuputtaa meille omaa tapaansa elää ja olla. He voivat kertoa meille, mihin oma potentiaalimme riittää ja millaisia unelmiemme pitäisi olla. Sointu sanoo tämän olevan seurausta siitä, että jokainen kokee oman sisäisen tarinansa turvalliseksi ja oikeaksi, joten he tuputtavat sitä myös läheisilleen.

”Jokainen kokee juuri oman tapansa kertoa tarinaa turvalliseksi ja pyrkii kauppaamaan sitä ympäristölleen. Näin uskottelemme myös itsellemme, että tapa, jolla minä elän ja tulkitsen maailmaa, on oikeanlainen ja turvallinen,” Sointu sanoo.

”Pahimmassa tapauksessa annamme jollekin ulkopuoliselle taholle täyden vapauden kirjoittaa tarinaamme puolestamme. Annamme heidän roolittaa meidät. Kyseessä voi olla kontrolloiva kumppani, kriittinen vanhempi tai toksinen ystävä. Pian huomaamme, että emme ole pääroolissa omassa tarinassamme.”

Hän huomauttaa, että on helppoa ajautua uskomaan muiden ihmisten sisäistä tarinaa oman tarinan sijasta.

”Voi myös olla, että roolimme kasvaa ajan myötä meille liian ahtaaksi. Tajuamme vasta jälkikäteen, että olemme kertoneet itsellemme jonkun toisen tarinaa. Tarinaa, joka oikeasti ei ole meidän. Tarinaa, joka on täysin fiktiivinen.”

”Sinua on mitä luultavimmin yritetty roolittaa läpi elämäsi. Jossain kohdassa saatat huomata, että sinun ei anneta poistua roolistasi. Kun tajuat tämän, uskallat kyseenalaistaa sinulle ojennetun käsikirjoituksen,” Sointu päättää.

Teksti on lainattu Soinnun kirjasta luvusta ”Millaista tarinaa kerrot itsestäsi?”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos