Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Sanna Marinille 9 vuoden porttikielto ravintolaan: syynä koronarajoitukset, jotka aiheuttavat pahoja ongelmia ravintola-alalla

Sanna Marinille 9 vuoden porttikielto ravintolaan: syynä koronarajoitukset, jotka aiheuttavat pahoja ongelmia ravintola-alalla
AOP

Suomessa on tällä hetkellä meneillään neljäs koronaepidemian aalto, minkä takia ravintola-alalle on asetettu taas uusia rajoituksia. Aukiolojen ja asiakaspaikkojen rajoitukset tekevät ravintolabisneksen pyörittämisestä käytännössä mahdotonta, sillä ravintoloiden ei ole kannattavaa edes avata oviaan. Tämä aiheuttaa ongelmia paitsi ravintoloille, myös noin 140 000 työntekijälle ja heidän perheilleen.

Nyt eräs helsinkiläinen ravintola on päättänyt pyristellä takaisin. Yrittäjä Jami Järvinen julkaisi asiasta tiedon sosiaalisessa mediassa.

“Rajoituksia on perusteltu sairaaloiden hoitokapasiteetin hallinnalla. Tämä ei enää tunnu aidolta perustelulta. Itse asiassa monissa Euroopan maissa vapautetaan ravintola-alaa, ei rajoiteta. Lehdistäkin on luettu asiantuntija lausuntoja, että ei siitä mitään hyötyä ole, jos pelkästään ravintoloita rajoitetaan. Saattaa kuitenkin olla, että rajoitetaan. Se on poliittinen päätös. Alkoholipolitiikkaa tehdään koronan varjolla, ravintola-alan yrittäjien kustannuksella. Tilanne tuntuu kovin epäreilulta, kun suuret kiusaavat pienempiään.”

“Aiomme jatkaa taistelua ja tahtotilamme on selviytyä. Poliittisen kiusaamiseen olemme kuitenkin päättäneet puuttua. Olemme saaneet pakotteita, joita emme koe ansaitsevamme. Päätimme antaa vastapakotteita (lue porttikieltoja). Pakotteet perustuvat henkilöiden tekemiseen ja esiintymiseen julkisuudessa pandemian aikana sekä erityisesti viime päivinä,” Jami Järvinen kirjoittaa.

Krista Kiuru on saanut 12 vuoden porttikiellon ja Sanna Marin 9 vuoden porttikiellon.

Mainokset