Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Oletko ollut safarilla? Tässä on parhaat safarit maailmassa

Oletko ollut safarilla? Tässä on parhaat safarit maailmassa
Pixabay

Safarit Afrikassa ovat unohtumattomia kokemuksia, ja yksi suurimmista jännityksistä on nähdä niin sanottu Big 5 -ryhmä. Mutta mitä Big 5 oikein tarkoittaa? Termi on peräisin 1800-luvulta, jolloin metsästäjät listasivat afrikkalaisen elefantin, afrikkalaisen leijonan, puhvelin, leopardin ja sarvikuonon vaarallisimmiksi otuksiksi metsästää jalkaisin Afrikassa. Onneksi näitä uskomattomia eläimiä suojellaan nykyään laajalti kansallispuistoissa ja riistanvartioalueilla.

Vaikka eläinten näkeminen safarilla ei olekaan taattua (varsinkaan vaikeasti havaittavien leopardien ja äärimmäisen uhanalaisten sarvikuonojen osalta), on joitain kohteita Afrikassa, jotka tunnetaan Big 5 -populaatioistaan. Jos olet valmis rastittamaan afrikkalaisen safarin toivelistaltasi, alla olemme listanneet viisi suosittua safarikohdetta.

1. Serengeti kansallispuisto, Tansania

Serengeti kansallispuisto on ikoni Afrikassa ja yksi maailman parhaista safarikohteista Big 5 -eläinten näkemiseen. Tämä UNESCOn maailmanperintökohde on yksi maailman vanhimmista ekosysteemeistä. Se on täynnä kasveja ja eläimiä, jotka ovat tuskin muuttuneet viimeisen miljoonan vuoden aikana.

Puisto on valtava laakea alue tasankoja ja ruohikkoja, joissa näkee kaikki Big 5 -eläimet ja muita suosittuja eläimiä, kuten kirahveja, seeproja, hyeenoja, gepardeja ja harvinaisia afrikkalaisia koiria.

2. Maasai Maran kansallispuisto, Kenia

Siirry Serengetin rajan yli Kenian Maasai Maran kansallispuistoon, joka on toinen puolikas mahtavasta Mara-Serengetin ekosysteemistä. Yhtenä maailman parhaista safarikohteista tunnetusta Maasai Marasta löytyy uskomattomia eläinkohtaamisia, mukaan lukien kaikki Big 5 -eläimet.

Myös kirahveja, virtaheppoja ja krokotiilejä voi bongata joista.

Uskomattoman eläimistön lisäksi Maasai Maran kansallispuisto tunnetaan rikkaasta kulttuuristaan. Voit vierailla perinteisessä maasai-kylässä, jossa tapaat maasai-ihmisiä ja todistat heidän värikkäitä perinteitään.

3. Krugerin kansallispuisto, Etelä-Afrikka

Krugerin kansallispuisto on Etelä-Afrikan vanhin ja ikonisesti tunnetuin kansallispuisto. Se on myös yksi koko mantereen kohokohdista. Kattavalla kahden miljoonan hehtaarin alueella sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä kuuluisa Big 5, ainutlaatuinen Little 5 ja kaikkea siltä väliltä.

Yksityisillä riistanvartioalueilla Krugerin kansallispuiston ympärillä eläimiä näkee luotettavasti ja tiheästi. Yksi suosikki-alueista on Karongwe Private Game Reserve. Siellä voit nähdä kaikki Big 5 eläimet ja oppia shangaan-heimon perinteistä ja paikallisista herkuista paikallisessa kylässä.

4. Ngorongoro-krateri, Tansania

Yhtenä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä Ngorongoron suojelualue on yksi mantereen parhaista safarikohteista. Pohjois-Tansanian Crater Highlandsissa sijaitseva Ngorongoro on ikivanha tulivuoren kraateri, joka kattaa 260 neliökilometriä. Kraateria ympäröi 600 metriä korkea seinämä, ja se on maailman suurin eheä ja täyttymätön kraateri.

Se on koti yli 25 000 suurelle riistaeläimelle, mukaan lukien kaikki Big 5. Suojelualue suojaa myös Tansanian viimeistä jäljellä olevaa uhanalaista mustasarvikuonoa. Voit myös bongata gepardin, seepran, gnuaan, gasellin, hyeenoja ja äärimmäisen uhanalaisen afrikkalaisen koiran. Kraateri on myös täynnä kimaltelevia soodajärviä, joissa voit nähdä virtahepoja ja massiivisia vaaleanpunaisia flamingoparvia.

5. Etosha kansallispuisto, Namibia

Etosha on suurin kansallispuisto Namibiassa ja se on tunnettu hämmästyttävistä aavikkomaisemistaan ja runsaasta eläimistöstään. Sinulla on mahdollisuus nähdä neljä Big 5 -eläintä, koska Etoshassa ei ole puhveleita, mutta voit nähdä niitä läheisillä Waterbergin tasangoilla ja Caprivi Stripillä. Leijonien ja elefanttien suuret populaatiot kuitenkin korvaavat tämän puutteen.

Etosha on myös yksi parhaista paikoista Afrikassa nähdä valkoinen sarvikuono ja äärimmäisen uhanalainen musta sarvikuono. Nämä arvokkaat eläimet ovat olleet lähellä sukupuuttoa mantereella, mutta niitä voi edelleen nähdä Etoshan vesilammikoilla.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos