Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Niko Ranta-aho sai opiskelupaikan: tämä asia estää häntä opiskelemasta

Niko Ranta-aho sai opiskelupaikan: tämä asia estää häntä opiskelemasta
Instagram / @rawrane

Niko Ranta-aho istuu paraikaa tuomiota Riihimäen vankilassa Katiska-vyyhdin tiimoilta.

Niko päivittää silloin tällöin kuulumisiaan Instagramiin ja kertoi hiljattain saaneensa opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta.

”Tänään sain opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta! Todistusvalinnalla heittämällä sisälle. Olisihan se hienoa, jos minulla olisi vapautuessani korkeakoulututkinto taskussa, varsinkin kun vankilaan tulin paskoilla peruskoulun papereilla…,” Niko miettii Instagramissa.

Hän kertoo kuitenkin, että opiskelujen aloittaminen saattaa tyssätä siihen, että rikosseuraamuslaitos ei ole mukana opiskeluideassa.

”Nyt alkaakin sitten suurin työ, nimittäin taistelu rikosseuraamuslaitoksen kanssa siitä, että minulla olisi mahdollisuus opiskella. Olen kuitenkin jo istunut yli puolet tuomiostani ilman rikkeitä ja käytökseni vankilassa on ollut moitteetonta. Silti tällä osastolla ovi pysyy lähes koko päivän tiukasti lukittuna, mikä tällä hetkellä estää AMK-opintojen suorittamisen,” hän jatkaa.

”Toivottavasti asiaan saada jokin ratkaisu syyskuuhun mennessä, niin pääsen aloittamaan opinnot.”

Seuraajat ovat myös kommentoineet Nikon opiskelupyrkimyksiin liittyen.

”Kyllähän kaikilla pitäisi olla mahdollisuus tasavertaisesti opiskeluun varsinkin kun todistusvalinnalla päässyt suoraan sisälle! Mahtavaa,” Katrie Daler sanoo.

”Heikossa hapessa on suomen rikosseuraamus käytännöt jos todella poikkiteloin käydään korkeakouluopintoja vastaan. Ei hyödytä yhtäkään osapuolta. Tsemppiä ja hienoa tekemistä!” eräs kommentoi.

”Todella hieno homma. Kyllähän se on semmoinen juttu että tuomio kun on pitkä pitää ihmisellä olla oikeasti mahdollisuus johonkin muuhun toimintaan kuin kopissa istumiseen. Olipa se sitten työtoimintaa tai opiskelua ja jos siitä on hyötyä tuomion suorittamisen jälkeen työllistymisessä,” seuraava kannustaa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos