Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Mitä tehdä Singaporessa? 4 parasta aktiviteettia

Mitä tehdä Singaporessa? 4 parasta aktiviteettia
Pixabay

Singapore on pieni verrattuna muihin Aasian naapureihinsa, mutta tässä kaupunkivaltiossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Ruoan ystävät voivat nauttia paikallisista hawker-ruokakojuista, kun taas luonnonystävät voivat tutustua Singaporen upeisiin puutarhoihin ja patikoida saaren luontopoluilla.

Tässä artikkelissa esittelemme 4 parasta aktiviteettia, jotka kannattaa kokea Singaporessa vuonna 2024.

1. Nauti Singaporen kuuluisasta hawker-ruoasta

Singaporen hawker-keskukset tarjoavat herkullista ja monipuolista ruokaa katukeittiöstä. Jos haluat syödä kuin paikalliset, suuntaa johonkin maan lukuisista hawker-keskuksista ja kokeile erilaisia edullisia ruokakojuja. Vuonna 2020 nämä hawker-keskukset lisättiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön edustuslistalle, mikä kertoo niiden kulttuurisesta merkityksestä.

Suositeltavia hawker-keskuksia ovat esimerkiksi Chinatown Complex, jossa on yli 200 kojua, historiallinen Lau Pa Sat, East Coast Lagoon Food Village meren rannalla ja Newton Food Center.

2. Ihaile Singaporen ikonista silhuettia Marina Bayssa

Marina Bayn alue on täynnä vaikuttavaa arkkitehtuuria, ja se on täydellinen paikka ikuistaa matkamuistokuva Singaporesta. Kävele rantabulevardilla ja ihaile Marina Bay Sands -hotellin kolmea tornia, nappaa hauska kuva vesisuihkua ruiskuttavasta Merlion-patsaasta ja kävele DNA:sta inspiroituneella Helix-sillalla kohti lootuksen muotoista ArtScience-museota.

Aloittele kävelyretkesi Marina Baysta auringonlaskun aikaan. Silloin on viileämpää, ja rakennusten valot loistavat täydessä loistossaan. Jos ajoitat retkesi oikein, voit nähdä valo- ja äänishow’n Marina Bay Sandsin rantakadulla ja Supertree Grovella matkan varrella.

3. Nauti yöelämästä Singaporejoen varrella

Singaporejoki oli aikoinaan kaupungin historiallinen keskus, ja sen varrella sijaitsevat varastorakennukset on nyt muutettu yöelämän keskuksiksi. Boat Quay on lähinnä jokea ja tarjoaa rennompia baareja ja upeita näkymiä joelle. Clarke Quay on trendikkäämpi alue, jossa sijaitsee trendikkäitä klubeja ja baareja. Robertson Quay tarjoaa rauhallisemman ilmapiirin sekä mukavan valikoiman ruokapaikkoja ja kahviloita.

Paikallisten vinkki: Varaa veneretki vanhalla bumboatilla, joka oli aikoinaan käytössä tavaroiden kuljettamiseen joella. Se on kätevä tapa tutustua nähtävyyksiin, jos tarvitset tauon kävelystä.

4. Tutustu Singaporen historiallisiin naapurustoihin

Singaporen historialliset naapurustot tarjoavat mahdollisuuden tutustua maan eri etnisiin ryhmiin. Värikkäässä Chinatownissa voit ihailla temppeleitä ja perinteisiä kauppoja sekä nauttia trendikkäistä ravintoloista ja baareista. Kampong Gelamissa, jossa malaijit ja arabit asuivat, voit vierailla entisen sulttaanin palatsissa ja upeassa Sultanin moskeijassa. Little Indian kujilla voit uppoutua mausteiden tuoksuun, ihailla värikkäitä pagodeja ja kokea vilkkaan viikonlopun tunnelman.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos