Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Matkalla Madeiraan? Nämä aktiviteetit kannattaa kokeilla

Matkalla Madeiraan? Nämä aktiviteetit kannattaa kokeilla
Pixabay

Portugalin Madeira on upea saarikohde, joka tarjoaa vierailijoilleen lukuisia unohtumattomia kokemuksia. Tämä vulkaaninen saari tarjoaa upeita maisemia, vehreitä trooppisia metsiä ja jyrkkiä kallioita. Madeiralla voit nauttia energisistä seikkailuista, herkutella herkullisilla ruoilla ja uppoutua saaren ainutlaatuiseen kulttuuriin.

Alla katsomme muutamia erinomaisia aktiviteetteja kokeiltavaksi.

1. Astu Cabo Girãon jyrkänteelle

Madeiran jyrkät ja dramaattiset maisemat voivat olla aluksi ylivoimaisia, mutta Cabo Girão tarjoaa täydellisen paikan tottua saaren kauneuteen. Lähellä Funchalin kaupunkia sijaitsevalta jyrkänteeltä avautuu upea näkymä, kun kallioseinämä laskeutuu suoraan 589 metriä saaren viljelysmaalle. Näkymää on täydennetty lasilattialla varustetulla näköalatasanteella, joka tarjoaa upean kokemuksen.

2. Snorklaa delfiinien kanssa

Madeiran vesillä on runsaasti elämää, ja delfiinien ja valaiden bongausretki on ehdoton kokemus. Vaikka valaiden ja delfiinien näkeminen ei ole taattu, useimmat yritykset raportoivat yli 90 prosentin onnistumisprosentin delfiinien bongauksessa. Pelkästään Atlantin valtamerellä oleminen ja saaren näkeminen uudesta näkökulmasta on jännittävää.

3. Maista Madeiran viinejä

Madeiran viini on erityinen herkku. Satoja vuosia sitten saaren viinintuottajat huomasivat, että jos he vahvistivat viininsä ja veivät sen pitkälle, kuumaalle merimatkalle Intian valtamerelle, viinistä tuli herkullista eikä se voinut pilaantua. Pullotettuna se voi kestää vuosisatoja. Nykyään prosessi on tieteellisempi, mutta viinin estufagem on yhä avainasemassa. Madeiran viinikellarit Funchalissa tarjoavat opastettuja kierroksia, joissa voit tutustua prosessiin.

4. Nauti iltapäiväteetä Reid’s Palace -hotellissa

George Bernard Shaw, Lloyd George, Winston Churchill ja Itävallan keisarinna Elisabeth I olivat Reid’s Palacen vieraita, ja jos haluat maistaa sitä ylellisyyttä, joka heitä houkutteli, istu alas kunnolliselle iltapäiväteelle hotellin terassille. Sitä tarjoillaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin ja sisältää tuoreita skonsseja, kurkkuleipiä ja valikoiman 24 teetä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos