Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Maria Veitolan paljonpuhuva kirjoitus seksuaalisesta häirinnästä osui ja upposi

Maria Veitolan paljonpuhuva kirjoitus seksuaalisesta häirinnästä osui ja upposi
Instagram / @mariaveitola

Juontaja Maria Veitola ottaa usein somessa kantaa polttaviin kysymyksiin ja julkaisee kirjoituksia, jotka herättävät keskustelua.

Hiljattain Maria julkaisi kirjoituksen, jossa hän pohtii seksuaalista häirintää. Laulavan kommenttikentän perusteella Marian napakka kirjoitus osui ja upposi.

”Miksi edelleen puhutaan siitä, mikseivät seksuaalista häirintää kokeneet tehneet mitään? Milloin ryhdymme puhumaan itse tekijöistä, heidän sairaasta tavastaan käyttää valtaa ja vastuuttamaan heitä?” Maria aloittaa julkaisussaan.

”Tuntuu, että ainoa kiinnostava kysymys on, miksei uhri tehnyt vastarintaa? Ei käskenyt lopettamaan häirintää, ei kertonut heti kenellekään. Varmaan oikeasti tykkäsi jatkuvalla syötöllä saapuvista yhteydenotoista, törkeistä kuvista ja loputtomasta vonkaamisesta. Halusi vain ihailua ja huomiota, huomiohuora,” hän jatkaa.

Hän tuo myös esiin raiskauksesta tuomittujen miesten saamat tuomiot.

”Syyllistä ei suinkaan haeta tekijästä, edes tuomioistuimen langettavan tuomion jälkeen. Keskustelu käännetään uhriin. Väärinkäytöksille ja rikoksille etsitään mitä tahansa lieventäviä asianhaaroja – kissojen ja koirien kanssa. Ne löytyvät usein uhrin pukeutumisesta, persoonasta, ammatista, asemasta tai ulosannista,” Maria jatkaa.

Hän sanoo, että tutkimusten mukaan noin puolet tytöistä kokee seksuaalista häirintää koulussa.

”Meillä on ministerinä useista naisiin kohdistuvista väärinkäytöksistä kiinni jäänyt mies. Se kiteyttää kulttuurisen ja yhteiskunnallisen asenteen: naisiin kohdistuvalla häirinnällä ei ole mitään väliä. Välillä tuntuu siltä, että Metoo ei muuttanutkaan mitään. Seksuaalinen häirintä ja ahdistelu vain jatkuu,” hän sanoo.

Kommenttikentässä Marian pitkää tekstiä on kompattu aktiivisesti.

”Tosi hyvin kirjoitettu. Ja tätä olen itsekin pohtinut usein, että miksi se huomio pitää kääntää juuri siihen, mitä uhri on tehnyt esimerkiksi omien oikeuksiensa tai itsensä puolustamisen eteen,” yksi sanoo.

”Kiitos tästä, juuri näin! Niin usein kun yritetään puhua naisen kokemasta kaltoinkohtelusta, miehet tulevat kertomaan, että eihän sitä ole olemassakaan,” toinen sanoo.

”Asiaa, hyvä kun nostat tätä esille. Omassa kaveripiirissä kaikkia naisia on ahdisteltu, moni myös raiskattu, silti harva mies tuttavapiirissä tuntee ketään kuka ahdistelee tai on raiskannut,” kolmas lisää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos