Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Jutta Larmin diagnoosi aiheuttaa vaikeuksia arkeen: ”On tosi turhauttavaa…”

Jutta Larmin diagnoosi aiheuttaa vaikeuksia arkeen: "On tosi turhauttavaa..."
Instagram / @jutta_gustafsberg

Hyvinvointivalmentaja Jutta Larm julkaisee usein somessa kuulumisia elämästään. Monesti päivityksissä esiintyy myös hänen rakkaansa Juha Larm.

Jutta kertoi hiljattain somessa siitä, että kuunteleminen on todella tärkeää. Hänen itsensä on joskus vaikea kuunnella ja olla läsnä tilanteessa siksi, että hänellä on ADHD, eli aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö.

”Kun juttelen jonkun kanssa, niin mulle on tosi tärkeää, että tuo ihminen aidosti kuuntelee. Ja myös minä kuuntelen häntä. Toisen läsnäolo saa tuntemaan, että sanoillani on merkitystä,” hän aloittaa julkaisunsa.

”ADHD tuo tähän omat luonnolliset haasteensa, mutta olen kyllä oppinut pärjäämään suht hyvin,” Jutta paljastaa.

”Toki sitten kun on ollut vaikka vuosia parisuhteessa, on inhimillistä, että arjessa ei keskity kuuntelemaan ihan samalla tavalla kuin ennen. Sitten vielä jos telkkari on päällä (mulla harvoin ja jos niin äänettömällä), läppäri auki tai kännykkä kädessä, niin keskittyminen on aika vajavaista,” hän kertoo.

Jutta sanoo, että ADHD:n kanssa joskus keskittyminen on vaikeaa ja Juhan puhuessa hän pyrkiikin oikeasti keskittymään ja kuuntelemaan.

”On tosi turhauttavaa kertoa asiaa, jos toisen mieli on aivan jossain muualla vaikka olisikin fyysisesti paikalla,” hän muistuttaa.

”Mutta arjessakin pystyy harjoittamaan aktiivisen kuuntelemisen taitoa. Silloin on tärkeää luoda tila (tai tilanne) jotta tulee kuulluksi ja jotta toinen osapuoli pääsee sinua myös oikeasti kuuntelemaan.”

Katso Jutan kuva täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos