Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Anniina Valtonen varoittaa aurinkoisen ilman vaarasta: ”Tämä ei ollut kivaa”

Anniina Valtonen varoittaa aurinkoisen ilman vaarasta: "Tämä ei ollut kivaa"
Instagram / @anniinavaltonen_puoli7

Meteorologi Anniina Valtonen sai viime vuonna lapsen ja hän on parhaillaan äitiyslomalla.

Anniina päivittää ajoittain Instagramiin kuulumisiaan ja ajoittain hän kertoo myös seuraajilleen sääilmiöistä.

Nyt hän on muistuttanut auringon ottamisesta pitäviä siitä, että UV-säteilyt voivat olla haitallisia ja että iho ei koskaan unohda.

”UV eli auringon ultraviolettisäteily on näkymätöntä ja ihmisille vaarallista säteilyä eikä sitä voi tuntea iholla. Polte iholla on auringon lämpösäteilyä,” Anniina muistuttaa Instagramissa julkaisemassaan kuvassa.

”Ihon palaminen ja ruskettuminen on reaktio UV-säteilystä. Näin iho kertoo, että hei tämä ei ollut kivaa. Ruskettumalla iho yrittää suojata ihon syvempiä kerroksia. Päivettymisen hehkuttamisen sijaan voisi ajatella, että iho on vaurioitunut. Tuhoisammat UV-säteilyn haitat eivät näy iholla heti, vaan monesti vasta vuosikymmenien päästä,” hän kertoo.

Hän muistuttaa myös, että eri asiat vaikuttavat UV-säteilyn voimakkuuteen.

”UV-indeksi kertoo yhdellä luvulla, koska auringolta on syytä suojautua. Sen ollessa kolme on syytä laittaa aurinkorasvaa pintaan tai kulkea varjossa tai suojata ihoa vaatteilla. Suomessa voimakkaasta UV-säteilystä annetaan varoitus UVI:n ollessa 6,” hän kertoo.

”Auringon kanssa ei kannata leikkiä. Iho ei koskaan unohda, jos sitä on kiusattu. Järki ja suojautuminen on suositeltavaa aina, tässäkin tilanteessa,” hän päättää.

Katso Anniinan kuva täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos