Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Anna Perho puhuu sääntöjen rikkomisesta: ”Älä noudata sääntöjä…”

Anna Perho puhuu sääntöjen rikkomisesta: "Älä noudata sääntöjä..."
Instagram / @annaperho

Kirjoittaja ja puhuja Anna Perho pitää somessa elämänkoulua ja muistuttaa seuraajiaan välillä tärkeistä asioista ja kehottaa ajattelemaan kriittisesti.

Nyt Anna on puhunut sääntöjen rikkomisesta. Hän muistuttaa somesjulkaisussaan ensin, että joitakin sääntöjä, kuten lakeja ja kierrättämistä, tulisi noudattaa. Anna kuitenkin lisää, että kriittinen ajattelu on tärkeää.

”Mutta sitten on sellaisia sääntöjä, joita noudatamme, vaikka ei olisi lainkaan pakko. Kipitämme tunnelissa, jonka joku muu on määritellyt, ja sitten ihmettelemme, kun ahistaa,” hän kirjoittaa.

”Yksi oire tästä on passiivipuhe. Meiltä vaaditaan, odotetaan, edellytetään… Mutta kuka se on, joka puhuu? Mikseivät kaikki noudata näitä vaatimuksia, ja pärjäävät silti?” hän miettii.

”Usein rehellisempi tulkinta on se, että normeista poikkeaminen tai omaperäiset ratkaisut ovat pelottavia. Siksi noudatamme niitäkin sääntöjä, jotka eivät itselle toimi, ja ulkoistamme vastuun sinne passiiviin.”

”Ystäväni sanoi hienosti: ”Uskon, että omannäköinen elämä tuntuu rauhana ja hyvinvointina, ja siihen liittyy se, että on osittain ryhmien ulkopuolella, koska ei voi eikä halua koko ajan toimia kuin muut. Ja lopulta ei edes halua”,” Anna jatkaa.

Hän kannustaakin seuraajiaan omaehtoiseen ajatteluun.

”Ajattelen samoin – että pitäisi pyrkiä omaehtoiseen ajatteluun, ja päättää vasta kriittisen tarkastelun kautta, että mitä sääntöjä seuraan.”

Jos upotus ei näy, se voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos