Pidetään yhteyttä

Julkkikset

5 parasta gelateriaa Roomassa – oletko käynyt?

5 parasta gelateriaa Roomassa - oletko käynyt?
Pixabay

Rooma tunnetaan maailman parhaista gelateriostaan, ja ei ole vaikea ymmärtää miksi. Gelato on italialainen versio jäätelöstä, ja roomalaiset ovat nauttineet siitä antiikin ajoista asti. Gelato on vuoden ympäri rakastettu herkku Roomassa, eikä sinun tarvitse odottaa helteitä nauttiaksesi siitä. Roomasta löytyy lukuisia gelateriaoita, mikä tekee parhaan gelaton löytämisestä haastavaa.

Alla olemme esitelleet viisi suosittua gelateriaa Roomassa.

1. Neve di Latte

Neve di Latte erottuu muista gelateriaoista laadukkaiden raaka-aineidensa, uskomattoman kermaisuutensa, koostumuksensa ja intensiivisten makujensa ansiosta.

Neve di Latte käyttää gelatonsa ainesosina tiukasti luomua ja valitsee parhaat tuottajat kuhunkin raaka-aineeseen. Esimerkiksi heidän pistaciansa tulevat suoraan Sisilian Bronten kaupungista, ja suklaa on niin jumalallista, että se on lähes uskonnollinen kokemus.

Neve di Latte keskittyy pääasiassa perinteisiin makuihin, mutta yllättää asiakkaansa aika ajoin odottamattomilla vaihtoehdoilla.

2. Come il Latte

Monet roomalaiset väittävät, että Come il Latte tarjoaa parasta gelatoa Roomassa, eikä tuota väitettä voi helposti kiistää.

Come il Latte valmistaa kaiken paikan päällä tuoreista luomutuotteista, kuten paikallisilta tiloilta saaduista hedelmistä. Tämän ansiosta heidän valikoimansa on värikäs ja eloisa, sisältäen sekä perinteisiä (pistatia, sitruuna, stracciatella, kahvi) että epätavallisia makuja (karamelli vaaleanpunaisella Himalajan suolalla, mascarpone Gentilini-keksien kanssa, Earl Grey-tee kanelikeksien kanssa, ananas ja basilika).

3. Gelateria del Teatro

Viehättävällä Via dei Coronarilla, lähellä Castel Sant’Angeloa sijaitseva Gelateria del Teatro on yksi gelaterioiden helmiä Rooman keskeisellä alueella.

Tässä aidosti käsityönä valmistetussa gelateriassa voit jopa seurata, kuinka gelatoa valmistetaan suuren ikkunan läpi. Gelateriat turistialueilla tuovat yleensä jäätelönsä muualta, joten tämä on harvinainen näky.

4. Fiordiluna

On vaikea valita paras gelato Roomassa, mutta Fiordiluna on ehdottomasti yksi parhaista. Fiordilunassa on päivittäin pitkät jonot.

Fiordiluna käyttää huippulaatuisia raaka-aineita paikallisilta pienyrityksiltä, ja heidän painopisteensä on klassisissa mauissa, kuten suklaassa, stracciatellassa, kermassa ja sitruunassa. Heillä on kuitenkin myös rohkeampia yhdistelmiä, kuten Fred (vaniljakastiketta keksien kanssa) ja suosittu duetto, jossa yhdistyvät pistaasi- ja hasselpähkinämaut.

5. Frigidarium

Nimensä antiikin Roomasta saanut Frigidarium sijaitsee aivan kuuluisan Piazza Navonan lähellä. Tämä perheyritys on saavuttanut mainetta yhtenä innovatiivisimmista gelateriaoista Roomassa.

Frigidariumin gelatossa on tasapainoinen rakenne ja se on täynnä makua, mikä yllättää ja tyydyttää vaativimmankin makunystyrän. Heidän nimikkogelatonsa, Frigidarium, on herkullinen yhdistelmä karamellia, suklaata, vaniljaa ja keksejä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos