Pidetään yhteyttä

Ilmaiset äänikirjat – näin kuuntelet jopa 700 000 äänikirjaa ilman kustannuksia

Ilmaiset äänikirjat netissäIlmaiset äänikirjat ovat nykyään mahdollisia monella tapaa. Esimerkiksi eKirjaston kautta kuka tahansa voi lainata äänikirjoja oman kirjastokortin avulla. Voit myös kuunnella tuhansia äänikirjoja ilmaisten kokeilujaksojen avulla, joita esimerkiksi BookBeat, Nextory sekä Storytel tarjoavat.

Esittelemme tässä artikkelissa edellä mainittujen palveluiden tarjoukset, joiden avulla jopa 700 000 äänikirjaa avautuu ilmaiseksi. Saat myös muitakin vinkkejä ilmaisten äänikirjojen löytämiseen netin syövereistä.

Ilmaiset äänikirjat – nauti jopa 30 päivän ilmaisesta kokeilujaksosta

Suomessa äänikirjojen kuunteleminen on nousemassa perinteisen lukemisen ohitse, jonka ansiosta äänikirjoja voi kuunnella jopa ilmaiseksi. Storytel, Nextory sekä BookBeat tarjoavat kaikki ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkailleen.

Äänikirjoja
yli 700 000 kpl
Ilmaisen kokeilujakson kesto
30 päivää
Hinta ilmaisen kokeilujakson jälkeen
9,99 €/kk
Suomen suosituin äänikirjapalvelu

BookBeat on Suomen suosituin palvelu äänikirjojen saralla, sillä palvelulla on yli 500 000 maksavaa asiakasta. Äänikirjojen pariin pääsee 30 päivän ilmaisella kokeilujaksolla, jonka aikana saat 20 tuntia kuunteluaikaa yli 700 000 e-kirjan valikoimassa. Kuukauden jälkeen hinta on alkaen 9,99 €/kk.

Äänikirjoja
yli 700 000 kpl
Ilmaisen kokeilujakson kesto
7 päivää
Hinta ilmaisen kokeilujakson jälkeen
9,99 €/kk
Pohjoismaiden suurin äänikirjojen tarjoaja

Storytel on Pohjoismaiden suurin e-kirjojen ja äänikirjojen tarjoaja. Tarjonnassa on paljon uutuuskirjoja sekä eksklusiivisia tarinoita. Uutena asiakkaana pääset nauttimaan yli 700 000 äänikirjasta seitsemän (7) päivää ilmaiseksi. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen kuukausihinta on alkaen 9,99 €/kk.

Äänikirjoja
yli 200 000 kpl
Ilmaisen kokeilujakson kesto
30 päivää
Hinta ilmaisen kokeilujakson jälkeen
11,99 €/kk
Hyvä kattaus uutuuskirjoja ja klassikoita

Nextory mahdollistaa äänikirjojen kuuntelemisen ilmaiseksi jopa 30 päivää. Kun luot palveluun tilin uutena asiakkaana, voit nauttia yli 200 000 e-kirjan valikoimasta. Tarjolla on hyvä kattaus uutuuskirjoja sekä klassikkoja. Jos haluat jatkaa tilausta kokeilujakson jälkeen, on hinta alkaen 11,99 €/kk.

Ilmaisia äänikirjoja voi lainata kirjastosta

Äänikirjoja ja e-kirjoja voi lainata ilmaiseksi kaupungin kirjaston kautta. Jokaisella alueella on oma kirjasto, esimerkiksi Joensuun seudulla on Vaara-kirjastot.

Kirjastokortin hankkiminen on aina maksutonta. Voit lainata perinteisiä kirjoja, musiikkilevyjä sekä esimerkiksi äänikirjoja. Äänikirjojen lainaaminen tapahtuu verkossa, sivustolla https://ekirjasto.kirjastot.fi/.

Itse äänikirjojen lainaaminen tapahtuu kirjastokortin avulla. Kirjastokortissa on henkilökohtainen PIN-koodi, jolla e-kirjoja voi lainata. Äänikirjojen valikoima riippuu siitä, minkä alueen kirjastokortti sinulla on – joten et näe koko Suomen tarjontaa.

ekirjasto.fi logo

Kirjastojen valikoimassa on esimerkiksi:

 • Äänikirjat
 • E-kirjat
 • Perinteiset kirjat (yli miljoona kappaletta)
 • Musiikkilevyt

Spotifyn äänikirjat

Spotify on jokaisen tuntema musiikkipalvelu, jolla on kansainvälisesti yli 360 miljoonaa käyttäjää. Kesällä 2022 Spotifyn johtoporras ilmoitti, että se rakentaa palvelun kolmannen tukipilarin äänikirjoista – kaksi muuta tukipilaria ovat musiikki sekä podcastit.

Äänikirjojen määrä ja laatu paranevat jatkuvasti, ja vuonna 2024 Spotify oletettavasti tulee haastamaan esimerkiksi BookBeatin sekä Storytelin.

Spotifyn ilmaisversion pariin pääsee vain nopean rekisteröitymisen jälkeen. Ilmaisessa versiossa on mainoksia, ja et voi itse päättää kuuntelemaasi kappaletta tai äänikirjaa tietyn rajan jälkeen. Voit kuitenkin kokeilla Spotify Premiumia ilmaisen kokeilujakson avulla.

Spotify ilmaiset äänikirjat

Spotify Premium:

 • Hinta alkaen 10,99 €/kk
 • Ei mainoksia
 • Kuuntele äänikirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Rajaton määrä äänikirjoja ja musiikkia
 • Kokeile jopa 90 päivää ilmaiseksi

YouTube & ilmaiset äänikirjat

YouTube on Googlen omistama videopalvelu, jolla on maailmalla uskomattomat 2,5 miljardia käyttäjää. Viimeiset pari vuotta YouTube on kuitenkin muuttanut toimintaansa – tarjolle on tullut videoiden ohella mm. vuokraelokuvia, podcasteja sekä äänikirjoja.

Äänikirjoja löytyy kymmeniä tuhansia, pääasiassa englanniksi. Esimerkiksi Harry Potterit voi löytää äänikirjana YouTubesta. Suomeksi tarjontaa on jonkin verran, mutta kaikki sisältö on saatavilla ilmaiseksi.

Jos haluat kokeilla YouTubea ilman mainoksia, kokeile palvelun premium-versiota.

YouTuben äänikirjat

YouTube Premium:

 • YouTube ja YouTube Music ilman mainoksia
 • Hinta alkaen 6,99 €/kk
 • Lataa äänikirjoja omalle laitteelle
 • Kuuntele äänikirjoja taustalla
 • Kokeile seitsemän (7) päivää ilmaiseksi

Yhteenveto

E-kirjoja ja äänikirjoja tarjoaa moni palvelu, joista ehdottomat kärkinimet ovat BookBeat sekä Storytel. Molemmista palveluista löytyy yli 700 000 e-kirjaa. Voit kokeilla palveluita 7–30 päivää ilmaiseksi, ilman sitoumuksia.

Kolmas varteenotettava vaihtoehto on Nextory, joka tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson kaikille uusille asiakkailleen.

Ilmaiset äänikirjat ovat mahdollisia myös Spotifyn, YouTuben sekä kirjastojen kautta. On myös suositeltavaa tutustua Yle Areenan tarjontaan. Parhaan mahdollisen valikoiman saat kuitenkin BookBeatin, Storytelin tai Nextoryn kautta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä