Pidetään yhteyttä

Huumori

Seiska kertoo: näin suomalainen Ida tunnisti nettihuijauksen ja tutustui huijariin – takana 22-vuotias nuori mies

Seiska kertoo: näin suomalainen Ida tunnisti nettihuijauksen ja tutustui huijariin
AOP

Seiska kertoi hiljattain mielenkiintoisen tarinan. Suomalainen Ida Marjamäki oli saanut kaveripyynnön Franklin Christoperhilta, jota hän ei tuntenut. Ida avasi viestin uteliaisuuttaan.

Idan saama viesti alkoi näin:

”Hei, kuinka voit. Pahoittelemme haittaa. Näin Facebook-profiilisi sivulla, jolla kävin. Minun on tunnustettava, että viestisi ovat aina lukemisen arvoisia, mutta emme ole ystäviä FB:ssä. Yritin lähettää sinulle kaveripyynnön, mutta valitettavasti se ei treenaa.”

Ida tiesi saman tien, että huonolla suomella kirjoitettu viesti oli huijausyritys. Hän kuitenkin halusi selvittää, mitä huijauksen takana piilee.

Huijari yritti rakentaa luottamusta

Viestittely alkoi romanttisilla elkeillä eikä keskustelu kääntynyt rahaan vielä moneen päivään.

”Kuvio oli tietysti huijausta. Netin rakkaushuijarit voivat viedä uhrinsa rahat ja pahimmillaan itsekunnioituksen, mutta rahastuskuvio alkaa harkiten nettisuhteena ja etenee vasta suhteen lämmetessä ja luottamuksen kasvaessa.”

Ida kertoi viimein hänelle tietävänsä kyseessä olevan huijaus. Mies hermostui ja syytti Idaa roskan puhumisesta. Ida kuitenkin halusi tutustua mieheen tarkemmin ja selvittää, mitä hän oikeasti tekee.

”Profiilin takaa paljastui ujohko nuori nigerialainen mies, Miguel, jonka äidinkieli on igbo. Käännökset kielelle kuin kielelle onnistuvat Google-kääntäjän avulla.”

Ida kertoi Seiskalle, että Miguel on 22-vuotias mies, joka halusi opiskella lakimieheksi. Opiskelut olivat kuitenkin mahdottomia huonon rahatilanteen takia ja Nigeriassa töiden saaminen on vaikeaa. Niinpä Miguelista tuli nettihuijari.

Romanssihakuinen huijaus

Yleensä vastaavat nettihuijaukset alkavat erilaisilla lemmenlurituksilla eikä rahasta tule yleensä puhe moneen päivään tai viikkoon. Viimein kuitenkin rahaa yritetään huijata pyytämällä esimerkiksi rahaa lentolippuihin tai läheisen sairastumisen aiheuttamiin kuluihin.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos