Pidetään yhteyttä

Huumori

Maailman nopein vuoristorata murtaa luita: uskaltaisitko tämän kyytiin?

Maailman nopein vuoristorata murtaa luita: uskaltaisitko tämän kyytiin?
AOP

Japanissa sijaitseva huvipuisto Fuji-Q sijaitsee Fuji-vuoren juurella. Kyseinen huvipuisto on omistettu tälle vuorelle ja kaikki huvvipuiston vempeleet ja muut laitteet on brändätty tähän ideaan liittyen. Huvipuistossa on myös ennätyksellisen korkea ja nopea vuoristorata nimeltään Do-Dodonpa, joka on hiljattain jouduttu sulkemaan siksi, että se on murtanut ihmisten luita.

Kyseinen vuoristorata on maailman nopein ja se kiihtyy 180 kilomterin tuntivauhtiin vain 1,5 sekunnissa. Tätä on verrattu esimerkiksi siihen, mitä astronautit tuntevat, kun raketti suuntaa kohti taivaita. Näiden G-voimien oletetaankin olleen syy siihen, miksi monet matkustajat ovat hiljattain kärsineet murtumia kehossaan kierroksen jälkeen. Suurimmaksi osaksi murtumat ovat niskassa ja selässä. Myös rintalastaan kohdistuneita murtumia on nähty. The Times uutisoi asiasta hiljattain.

Vaikka laite on ollut käytössä jo kaksikymmentä vuotta, murtumien syntyminen on uusi asia. Sitä ei osata sanoa varmaksi, mistä murtumat johtuvat, mutta oletettavasti murtumista kärsineet eivät ole istuneet kunnolla laitteen istuimissa. Toistaiseksi laite on kuitenkin suljettu.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainokset