Pidetään yhteyttä

Huumori

Maailman kylmimmässä kaupungissa -71 astetta pakkasta: autot ovat käynnissä koko talven

Maailman kylmimmässä kaupungissa -71 astetta pakkasta: autot ovat käynnissä koko talven
AOP

Venäjän Siperiassa, Yakutsk -nimisessä kaupungissa talvi kestää 6-7 kuukautta. Talvella pakkasta on tyypillisesti -50 astetta, mutta pakkaslukemat voivat laskea jopa -71 asteeseen. Tällä alla olevalla videolla näet miehen, joka kertoo, millaista on asua Yakutskin kaupungissa talvella.

Vaikka suomalaisetkin ovat tottuneet kylmiin oloihin, tässä kaupungissa eläminen on ihan uudella tasolla. Niin talot kuin kaasuputket on rakennettu maanpinnan yläpuolelle pilarien varaan, sillä paksu jääkerros peittää maata ja jään sulaminen voisi aiheuttaa rakennusvauriota.

Ihmiset säilyttävät talvisin ruokansa ikkunan ulkopuolella “pakastimessa.” Mies kertoo myös, että yli 15 minuuttia ulkosalla aiheuttaa hengitysvaikeuksia, paleltumia ja jopa kuoleman. Näet videolla, kuinka videota kuvannut tyttö otti hanskansa pois viideksi minuutiksi ja hänen sormenpäänsä muuttuivat valkoisiksi. Kuvausryhmän puhelimet ja mikrofoni lakkasivat myös toimimasta.

Autot käynnissä koko talven

Mielenkiintoisinta lienee kuitenkin se, että autoilijat jättävät autonsa käyntiin koko talveksi, jos heillä ei ole varaa säilyttää autoa lämmitetyssä autotallissa. Kuvausryhmä näyttää tyhjiä autoja, jotka käyvät tyhjäkäyntiä parkkipaikoilla. Tämä takia koko kaupunki on talven aikana pakokaasuinen ja näkyvyys on vain noin 60 metriä.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos