Pidetään yhteyttä

Huumori

Harvinainen aksolotli kuin oikean elämän Pokemon – tunnistaa omistajansa

Harvinainen aksolotli kuin oikean elämän Pokemon
Youtube / Gary the Axolotl

Uhanalainen meksikolainen salamanterilaji aksolotli on kuin oikean elämän Pokemon. Lajia ei ole luonnonvaraisena olemassa lähes ollenkaan, mutta niitä myydään lemmikkikaupoissa akvaarioeläimenä. Tällä alla olevalla Youtube -videolla tapaamme aksolotlin nimeltään Gary, joka tunnistaa omistajansa.

Aksolotlit jäävät yleensä kehitykseltään toukkavaiheeseen, jolloin ne hengittävät kiduksilla veden alla. Aksolotlit ovat vesieläimiä, mutta joissakin harvoissa tapauksissa ne voivat kehittyä maaeläimiksi, jolloin niiden kidukset surkastuvat.

Tällä videolla näemme, kuinka Garyn omistaja laittaa kätensä akvaarioon ja järjestelee uudelleen akvaariossa nähtäviä elementtejä. Gary tietää jo, että kun omistaja laittaa kätensä akvaarioon, se saa silityksiä päänsä päälle. Huomaatkin selvästi, että Gary nauttii silityksistä täyrin rinnoin. Omistaja silittää sitä varovasti sormenpäällään. Kun hän vetää kätensä pois ja laittaa sen uudelleen takaisin akvaarioon, Gary jo tuo päänsä lähelle hänen sormeaan ja antaa pusun.

Aksolotleja ei voi silittää joka päivä, sillä niiden iho voi vaurioitua. Näin ollen omistaja silitteleekin Gary vain noin kolmen kuukauden välein.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainokset