Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Rarecars: Maailman harvinaisimmat autot – katso lista

Rarecars: Maailman harvinaisimmat autot - katso lista
Pixabay

Autoteollisuus on historiansa aikana luonut monia upeita ajoneuvoja, jotka ovat osoittautuneet ajan myötä maailman parhaimmiksi autoiksi. Tällaisia taide-esineitä on kuitenkin hyvin vaikeita valmistaa, ja siksi ne ovat maailman harvinaisimpia autoja.

Alla on luettelo joistakin maailman harvinaisimmista ajoneuvoista.

1. Ferrari 250 GTO

Yksi kalleimmista ja harvinaisimmista autoista, Ferrari 250 GTO, on arvoltaan lähes 70 miljoonaa dollaria. Tätä mallia valmistettiin vain 36 kappaletta vuosina 1962-1964. Autossa oli huikea 300 hevosvoiman 3.0L V12 moottori, ja se oli kehitetty kilpa-ajoa varten. Ferrari 250 GTO oli niin eksklusiivinen, että sitä ei voinut ostaa ilman Enzo Ferrarin hyväksyntää. Tällä hetkellä se on maailman kallein Ferrari, sillä se myytiin 70 miljoonalla dollarilla yksityisessä myynnissä vuonna 2018.

2. Ferrari F40 LM

Vuonna 1989 Le Mans -kilpailua varten tarkoitettu Ferrari F40 LM oli edeltäjänsä Ferrari 288 GTO:n tapaan muodoltaan samanlainen kuin normaali F40, mutta siinä oli hieman tehokkaampi 720 hevosvoiman twin-turbo 2.9L V8 moottori. F40 LM -malleja valmistettiin 19 kappaletta vuosina 1989-1992. F40 LM:ssä oli viisivaihteinen manuaalivaihteisto. Tämä harvinainen auto maksaa tällä hetkellä noin 5 miljoonaa dollaria ja se luultavasti seisoo oikean urheiluautoharrastajan autotallissa.

3. Apollo Intensa Emozione

Vuonna 2017 valmistettu Apollo Intensa Emozione on yksi kauneimmista autoista, ja sen hyperurheilullinen ulkonäkö huutaa tulevaisuudessa valmistettavien autojen salaisuuksia. Apollo Intensa Emozione on varustettu erittäin tehokkaalla 769 hevosvoiman 6.3L V12 moottorilla, joka saavuttaa huippunopeuksia. Vain kymmenen Apollo Intensa Emozione -yksikköä valmistettiin, ja suunnittelu painottui enemmän radalle suuntautuneeseen kilpa-autoiluun. Apollo Intensa Emozione varasti otsikot paljastuksensa jälkeen sen ekstaattisella muotoilulla ja mielettömällä teholtaan 770 hevosvoimaa tuottavalla upealla Ferrari V12 moottorillaan. Ei ole yllätys, että tämä auto on arvoltaan 2,6 miljoonaa dollaria.

4. Shelby Daytona Cobra

Fordin ja Ferrarin väliset kilpailut ovat aina olleet kuuma puheenaihe. 1960-luvun alussa Ferrari 250 GTO oli huipputason kilpa-auto. Ford valmisti Daytona Cobra -mallin voittaakseen Ferrarin, ja siinä oli vaikuttava 385 hevosvoiman 4.7L V8 moottori. Daytona Cobrassa oli viimeisintä huutoa oleva aerodynaaminen runkodesign ja huippunopeuksiin pystyvät ominaisuudet. Daytona Cobra oli yksi menestyksekkäimmistä amerikkalaisista kilpa-autoista, ja se oli ensimmäinen auto, joka voitti kansainvälisen tittelin. Tuotanto kesti vain vuoden, ja kuusi yksikköä valmistettiin Shelby Daytona Cobralle. Vuonna 2009 järjestetyssä huutokaupassa Daytona sai arvokseen huimat 7,6 miljoonaa dollaria.

5. Lamborghini Veneno

Lamborghini muutti maailman käsitystä futuristisista hyperautoista, kun se paljasti uusimman mallinsa nimeltään Veneno. Lamborghini valmisti vain viisi Venenoa, joista yksi varattiin museoon, mikä kertoo auton täydellisyydestä suunnittelusta suorituskykyyn. Veneno on täydellinen joka suhteessa. Se on varustettu upealla 750 hevosvoiman 6.5L V12 moottorilla. Kun auto julkaistiin vuonna 2013, sen hinta oli 4 miljoonaa dollaria, mutta kun se oli myynnissä Dubaissa, Venenon arvo nousi 9,6 miljoonaan dollariin.

6. Bugatti Type 57SC Atlanti

Bugatti Type 57SC Atlantic, jonka arvo on valtava 100 miljoonaa dollaria, valmistettiin vuosina 1934-1936. Vain viisi yksikköä valmistettiin, joista kolme on jäljellä. Bugatti Type 57SC on kaikkein ikonisimpia Bugatteja, mikä selittää sen olevan kallein. Se on varustettu 3.3L suorakutospolttoaineella toimivalla moottorilla, joka tuottaa 200 hevosvoimaa. Paineistin otettiin käyttöön Type 57SC Atlanticissa, koska asiakkaat halusivat enemmän tehoa.

7. 1955 Mercedes Benz 300 SL Alloy Gullwing

1955 Mercedes Benz 300 SL Alloy Gullwing on yksi harvinaisimmista autoista, sillä sen korin koko runko on valmistettu alumiinista. Useimmat autot ovat teräksisiä, toisin kuin Gullwing, mikä tekee siitä ainutlaatuisen, harvinaisen ja yhden kalleimmista autoista. Kun auto lanseerattiin, Mercedes valmisti vain 24 yksikköä, ja vuoteen 2023 mennessä niistä on jäljellä vain 2.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos