Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Näillä vinkeillä voit säästää rahaa auton kustannuksissa

Näillä vinkeillä voit säästää rahaa auton kustannuksissa
Pixabay

Kun omistaa auton, kulut voivat usein kasvaa yllättävän suuriksi. Onneksi on olemassa tapoja säästää rahaa autokuluissa ja pitää kustannukset minimissä. Tässä artikkelissa käymme läpi 5 vinkkiä, jotka auttavat sinua säästämään rahaa auton omistamisessa.

1. Aja vähemmän

Ensimmäinen askel autokulujen vähentämisessä on miettiä tarkasti, kuinka paljon ja milloin ajat autoa. Vaikka työmatkat voivat olla välttämättömiä, monet lyhyet matkat voivat olla suoritettavissa muilla tavoin.

Esimerkkejä tavoista ajaa vähemmän:

– Kävele lasten kanssa kouluun.
– Käy ruokakaupassa lenkkeilemällä.
– Pyöräile seuraavaan sosiaaliseen tapahtumaan.
– Käytä sähköpotkulautoja tai kaupunkipyöriä.
– Jaa kyyti työtovereiden kanssa.

Ajamisen vähentäminen ei säästä vain polttoainekuluissa, vaan se myös vähentää auton kulutusta ja kulumista.

2. Myy ylimääräinen auto

Jos sinulla on kaksi autoa, harkitse toisen auton myymistä. Monet perheet huomaavat, että toinen auto jää usein käyttämättömäksi, ja sen ylläpito voi olla yllättävän kallista.

Laske oikeat kulut (ilman polttoainekuluja), joita ylimääräisen auton omistaminen aiheuttaa kuukausittain. Voit yllättyä siitä, kuinka suuri summa tämä voi olla.

3. Yhdistä ruokaostokset

Kokeile tätä: Seuraavan kuukauden ajan seuraa, kuinka usein käyt ruokakaupassa. Kiinnitä erityistä huomiota niihin kertoihin, kun menet vain hakemaan muutamia tuotteita.

Jos menet vain banaanien tai maidon vuoksi, voisitko kävellä sen sijaan? Ei ole vaikeaa kantaa pieniä ostoksia mukanasi. Onko sinulla tapaa yhdistää ostokset tai ostaa enemmän kerralla, jotta minimoisit viikoittaisten kauppareissujen määrää?

4. Älä aja ylinopeutta

On selvää, että jos rikot liikennesääntöjä, on vain ajan kysymys, milloin joudut kiinni ja saat sakon. Ja se on nykyään kallista!

Vaikka et aina aja ylinopetta, nopeampi kiihdytys tai liiallinen jarruttaminen kuluttaa autosi nopeammin. Kytkimen liiallinen käyttö, turha kiihdyttäminen tai moottorin käyttäminen tyhjäkäynnillä 45 minuutin ajan, kun odotat kaveriasi töistä, kuluttavat autosi nopeammin ja maksavat sinulle enemmän.

5. Vaihda halvempaan autovakuutukseen

Suosittelemme soittamaan eri vakuutusyhtiöille vähintään kerran vuodessa. Vakuutuksessa voi aina yrittää säästää rahaa.

Kun vuodet kuluvat, ajohistoriasi paranee, autosi vanhenee ja ajotottumuksesi muuttuvat hieman… Luuletko, että nykyinen vakuutusyhtiösi palkitsee sinut automaattisesti uskollisuusalennuksella? Ei todellakaan! He päinvastoin korottavat vakuutusmaksuasi joka vuosi.

Uuden tarjouksen saaminen kestää vain hetken ja voi säästää paljon rahaa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos