Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

6 merkkiä siitä, että on aika vaihtaa pyyhkijänsulat

6 merkkiä siitä, että on aika vaihtaa pyyhkijänsulat
Pixabay

Pyyhkijänsulat ovat tärkeä osa autoasi, sillä ne varmistavat hyvän näkyvyyden tuulilasin läpi. Erityisesti sateella tai lumipyryssä hyvin toimivat pyyhkijänsulat ovat elintärkeät turvallisen ajamisen kannalta.

Seuraavaksi käymme läpi kuusi merkkiä siitä, että on aika vaihtaa pyyhkijänsulat.

1. Kumi on kulunut tai vaurioitunut

Tarkastele pyyhkijänsulkien kumiosaa tarkasti. Onko kumi yhtenäinen vai näkyykö siinä halkeamia, murtumia tai katkenneita kohtia? Jos huomaat kumiosassa mitään epätasaisuuksia, on aika hankkia uudet pyyhkijänsulat. Myös kuluneet pyyhkijänsulat voivat muuttua pyöristyneiksi, mikä tarkoittaa, että ne ovat tulleet liian vanhoiksi ja on aika vaihtaa ne.

2. Tuulilasissa on jatkuvia jälkiä tai likaa

Jos huomaat, että tuulilasissa on jatkuvasti likakerros, se on merkki siitä, että pyyhkijänsulat ovat likaiset ja tarvitsevat vaihtoa. Joskus pyyhkijänsulat voi pyyhkäistä paperipyyhkeellä puhtaaksi, mutta jos ongelma toistuu, tiedät, mitä tehdä.

3. Narskuvat äänet

Tiedätkö sen kauhean äänen, jonka pyyhkijänsulat aiheuttavat raaputellessaan tuulilasia? Se tarkoittaa, että on aika vaihtaa ne. Ärsyttävän äänen lisäksi se yleensä tarkoittaa, että pyyhkijänsulat eivät puhdista tuulilasia kunnolla, koska ne ovat kosketuksessa lasiin vain osan ajasta.

4. Vääntyneet rungot

Pyyhkijänsulkien metalliosat voivat vääntyä tai vaurioitua monista syistä. Talvella jään hakkaaminen tuulilasista tai tietyt autopesut voivat aiheuttaa vaurioita. Jopa pyyhkijänsulkien huolimaton pyyhkiminen voi taivuttaa niitä. Jos runko tai sulka on vääntynyt, se ei tule kosketuksiin tuulilasin kanssa kunnolla, ja vaikka pyyhkijänsulat näyttäisivät toimivan hyvin tällä hetkellä, ne eivät tule toimimaan enää kauan. On siis aika vaihtaa ne.

5. Huono kosketus tuulilasiin

Kovalla sateella on helppo nähdä, kun pyyhkijänsulat eivät yllä tietyille alueille tuulilasissa. Jos pyyhkijänsulat eivät enää kosketa kulmia tai jotain keskellä olevaa kohtaa tuulilasissa, tarvitset uudet pyyhkijänsulat.

6. Vuodenaikojen vaihtuminen

Ennen talvea kannattaa hankkia uudet pyyhkijänsulat, jotka on erityisesti suunniteltu talvea varten, vaikka nykyiset pyyhkijänsulat toimisivatkin hyvin tällä hetkellä. Jää ja lumi voivat vaurioittaa tavallisia pyyhkijänsulkia paljon nopeammin kuin sellaisia, jotka on valmistettu kestämään kylmiä lämpötiloja ja jäätynyttä tuulilasia.

Pyyhkijänsulat ovat elintärkeät turvallisen ajokokemuksen kannalta, koska ne parantavat tai heikentävät näkyvyyttä. Ne ovat yksi helpoimmista osista autossasi ylläpidon kannalta. Autosi käyttöohjekirja kertoo sinulle parhaiten sopivan pituuden ja oikean tyyppiset pyyhkijänsulat.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos