Pidetään yhteyttä

Autolaina jopa 60 000 € – kilpailuta ja löydä halvin

Autolaina Uutisankan vertailustaAutolaina on kätevä keino rahoittaa uuden auton hankinta. Nykyään autolaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton – eli voit ostaa auton liikkeestä tai yksityiseltä. Kun ostettava auto tulee lainan vakuudeksi, on korko yleensä todella alhainen. Autolainan voi myös saada jopa maksuhäiriömerkinnöistä huolimatta.

Vakuudeton autolaina on hieman hankalampi saada, mutta lainarahat saa omalle tilille etukäteen – täten voit ostaa auton esimerkiksi yksityiseltä myyjältä. Auto tulee myös 100-prosenttisesti omistukseesi.

Kuka voi hakea autolainaa? Mistä autolaina kannattaa ottaa? Onko autolainan ottaminen edes järkevää? Esimerkiksi näihin kysymyksiin pyrimme vastaamaan tässä artikkelissa.

Alta löydät parhaat rahoituslaitokset autolainaa varten.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
4,19 - 20%
Vastausaika
15 min
Erittäin pitkä maksuaika
Edullisimmat korot
Kilpailuta useita rahoituslaitoksia kerralla

Esimerkki: Kun autolainan summa on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Heti
Autolainaa nopeasti - jopa samana päivänä
Ilmainen hakemus
Erinomainen kilpailutus isoille autolainoille

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle autolainalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Lainamäärä
500 – 70 000 €
Laina-aika
1 – 300 kk
Korko
4.5 – 20 %
Vastausaika
Alle 24 h
Autolainaa täysin ilman vakuuksia
Saat lainapäätöksen heti
Kilpailutus yli 25 rahoituslaitokselle

Esimerkki autolainan kustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% – 20%.

Kuka voi hakea autolainaa?

Vakuudellisen autolainan saaminen on kohtalaisen helppoa, ainakin jos verrataan vakuudettomiin lainoihin. Autolainan voi saada, vaikka olisi työtön tai opiskelija – edes maksuhäiriömerkintä ei välttämättä ole este lainan saamiselle.

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, ja pysyvä osoite tulee olla Suomessa. Tulojen tulee olla säännölliset, mutta suurta tulotasoa ei vaadita.

Jos luottotiedot ovat menneet, tulee yleensä olla 10–30 %:n käsiraha. Muille hakijoille autolaina voidaan myöntää jopa ilman käsirahaa. Koska auto on lainan vakuutena, on luotonmyöntämisen ehdot varsin kevyet.

Voit hakea autolainaa, kun:

 • Sinulla on säännölliset tulot (työttömyys ja opiskelu on myös ok).
 • Vakituinen osoite Suomessa.
 • Vähintään 18 vuoden ikä.
 • Joissakin tapauksissa 10–30 %:n käsiraha, esimerkiksi luottotiedot menettäneeltä hakijalta.

Autolainoissa on suuria hintaeroja – muista kilpailuttaa rahoitusyhtiöt ja autoliikkeet!

Vakuudellisen autolainan hinta vaihtelee 0 %:n korosta aina 6–7 %:n paikkeille. Ensiksi tulee huomioida, mistä autoliikkeestä autorahoituksen ottaa.

Autoliikkeiden lisämyynnin kate tulee rahoituksen korosta. Autoliike voi siis hinnoitella itse autorahoituksen koron – siksi markkinoilla on ajoittain 0 %:n korkotarjouksia. Näissä tapauksissa lisämyynnistä ei tule katetta, vaan tuotto tehdään lisääntyneellä autokaupalla (lue myös miten sähkön hinta ja korkojen nousu hidasti autokauppaa).

Perinteisesti autoliike tekee kuitenkin tiliä 1–7 %:n korolla. Korossa on oikeasti järkyttävän suuria eroja, vaikka puhutaan vakuudellisesta lainasta. Muista siis vertailla autoliikkeitä, sekä tietysti eri rahoituslaitoksia – etenkin vakuudettomissa autolainoissa.

Autolaina pankista vai autoliikkeestä?

Moni varmasti pohtii mielessään, että ottaako autolainan liikkeestä vai pankista? Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta lainoissa on hieman eroavaisuuksia.

Suurin ero on siinä, että autoliikkeen kautta ostettava auto tulee lainan vakuudeksi. Auto on täten rahoitusyhtiön omistama, mutta auto on kuitenkin sinun hallinnassa. Auto siirtyy sinun omistukseesi vasta lainan poismaksamisen jälkeen.

Pankista voi puolestaan saada vakuudellisen tai vakuudettoman lainan, jossa ostettava auto ei tule lainan vakuudeksi. Täten auton omistajana on ostaja, ei pankki tai rahoituslaitos.

Autolaina pankista Autolaina pankista:
 • Pankkilaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.
 • Ostettava auto ei tule kuitenkaan lainan vakuudeksi, eli auton omistajan on ostaja.
 • Lainahakemuksen voi tehdä etukäteen netissä, ja lainarahat saa myös tilille valmiiksi.
Laina autoliikkeestä Autolaina liikkeestä:
 • Ostettava auto tulee lainan vakuudeksi.
 • Auto on rahoitusyhtiön omistama, mutta auto on ostajan hallinnassa.
 • Lainahakemus tehdään autoliikkeessä, samalla kertaa kauppojen kanssa.

Mistä voi saada autolainan ilman vakuuksia?

Vakuudettoman autolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit hakea lainaa omasta kotipankista, rahoituslaitoksesta tai lainanvälittäjän kautta.

Lainahakemuksen tekeminen ei koskaan sido mihinkään. Voit hakea lainatarjouksen varoilta, vaikka autokaupat eivät olisi vielä ajankohtaisia. Yleensä lainatarjous on voimassa 30 päivää sen antamisesta.

Lähtökohtaisesti suosittelemme lainanvälittäjiä, koska yleensä halvin autolaina löytyy vertailun ja kilpailuttamisen kautta. Lainanvälittäjät kilpailuttavat keskimäärin jopa 25 pankkia, tarjoten aina parhaan mahdollisen koron.

Vakuudetonta lainaa voi hakea:

1 Oma pankki

Vakuudetonta tai vakuudellista lainaa voi aina hakea oman kotipankin kautta. Jos olet keskittänyt palvelusi yhteen pankkiin, voit saada normaalia alhaisemman koron. Esimerkiksi vakuuden tiedot on automaattisesti pankin hallussa.

2 Rahoituslaitos

Suomessa toimii kymmeniä rahoituslaitoksia, jotka myöntävät vakuudettomia lainoja eri tarpeisiin. Lainarahat voi käyttää ajoneuvon hankintaan, eli vakuudettoman kulutusluoton voi käyttää ajoneuvoon. säännölliset palkka- tai eläketulot. Yleensä vaatimus minimituloksi on 7 200 € vuodessa.

3 Lainanvälittäjä

Jos haluat automaattisesti halvimman lainatarjouksen, on lainanvälittäjä oikea valinta. Saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia, jopa yli 25 eri pankista. Voit vapaasti valita mieluisan tarjouksen, tai hylätä kaikki tarjoukset.

Vakuudeton autolaina: hyvät ja huonot puolet

Monelle autolainan ottaminen on periaatekysymys – hakija ei halua, että auto on virallisesti rahoitusyhtiön nimissä. Kuka tahansa voi nähdä, että auto on lainarahalla hankittu.

Näissä tapauksissa vakuudeton autolaina on ratkaisu ongelmaan. Silloin omistat auton kokonaan, eikä missään lue, että auto on hankittu velaksi. Kun auton omistajana ei ole rahoitusyhtiö, voi autolla lähteä joustavasti myös ulkomaille.

Vakuudettoman lainan saaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys – esimerkiksi työtön ei voi saada lainaa ilman vakuuksia. Lainan korko voi myös olla 20 %, vaikka yleensä se on hyvillä hakijoilla 5–10 %:n välissä.

Hyvät puolet Hyvät puolet
 • Kun otat vakuudettoman autolainan, omistat auton 100-prosenttisesti.
 • Olet virallisissa papereissa auton omistaja (lainasta ei ole mitään merkintää).
 • Voit lähteä autolla esimerkiksi ulkomaille.
 • Auton myyminen on nopeaa ja helppoa.
Huonot puolet Huonot puolet
 • Vakuudettoman autolainan nimelliskorko on jopa 20 %.
 • Vakuudettoman lainan saaminen ei ole nykyään itsestäänselvyys.
 • Sinulla on täysi vastuu siitä, että maksat lainaa samassa suhteessa auton arvon alenemisen kanssa.

Autolaina ja maksuhäiriömerkintä – onko tämä yhdistelmä mahdollinen?

Autorahoitus on harvoja lainamuotoja, joissa maksuhäiriömerkintä ei ole välttämättä este lainan saamiselle. Hakijan taloudellinen tilanne tulee olla muilta osin hyvä.

Hakijan tulee kuitenkin varautua normaalia suurempaan korkoon. Käsiraha voidaan myös vaatia, joka on jopa 30 %. Ilman luottotietoja voi saada ainoastaan vakuudellista autolainaa, jossa auto on siis lainan vakuutena.

Vakuudettomia lainoja ei tänä päivänä enää myönnetä luottotiedottomalle hakijalle. Joten kysy rahoitustarjousta suoraan pankista tai autoliikkeestä.

Autolainan hakeminen: lainan hakeminen on aina ilmaista, eikä se sido mihinkään

Autolainan hakeminen on helppoa, ja sen voi tehdä kahdella tavalla: suoraan autoliikkeestä myyjän toimesta, tai etukäteen netistä.

Mikäli otat vakuudellisen autorahoituksen, autoliikkeen myyjä tekee lainahakemuksen sinun puolestasi. Lainapäätöksen saa samalta istumalta. Vakuudettomia lainoja voi puolestaan hakea itse netistä, ja lainarahat saa etukäteen suoraan tilille.

Olipa tapa kumpi hyvänsä, ei lainahakemus sido mihinkään. Hakemuksen tekeminen ei koskaan maksa mitään – joten voit hakea lainapäätöksen valmiiksi, ilman sitoumuksia.

Näin haet vakuudetonta autolainaa netistä:

1 Valitse mieluisa pankki, rahoituslaitos tai lainanvälittäjä.
2 Täytä lainahakemus haluamallasi lainasummalla, aikaa menee 1–5 minuuttia.
3 Saat lainapäätöksen 1–2 tunnissa, joskus jopa samalta istumalta.
4 Toimita luotonmyöntäjälle tarvittavat liitteet, kuten verotuspäätös ja palkkakuitti.
5 Saat lainarahat tilillesi, ja voit vapaasti hankkia auton liikkeestä tai yksityiseltä.

Yhteenveto

Autolainoja myönnetään vakuuksilla ja ilman vakuuksia. Vakuudellisessa autolainassa auto tulee lainan vakuudeksi, mikä mahdollistaa yleensä edullisen koron. Autolainan saaminen on myös kohtalaisen helppoa – se on jopa mahdollista luottotiedottomalle.

Vakuudettoman lainan saaminen on puolestaan hankalampaa. Hakijalta edellytetään puhtaat luottotiedot, säännölliset palkka- ja eläketulot sekä hyvää maksukykyä.

On kuitenkin monia hyviä syitä hakea vakuudetonta autolainaa. Silloin omistat auton kokonaan, eikä rahoitusyhtiön nimi löydy virallisista papereista. Autoon ei ole pakko hankkia kallista rahoituskaskoa, ja voit mennä auton kanssa vaikka ulkomaille.

Vakuudettoman autolainan hakeminen onnistuu parissa minuutissa netistä, esimerkiksi lainanvälittäjän kautta. Vakuudellisen autolainan hakeminen onnistuu puolestaan suoraan autoliikkeessä, myyjän toimesta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä