Pidetään yhteyttä

Autolaina jopa 60 000 € – kilpailuta ja löydä halvin

Autolaina Uutisankan vertailustaAutolaina on kätevä keino rahoittaa uuden auton hankinta. Nykyään autolaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton – eli voit ostaa auton liikkeestä tai yksityiseltä. Kun ostettava auto tulee lainan vakuudeksi, on korko yleensä todella alhainen. Autolainan voi myös saada jopa maksuhäiriömerkinnöistä huolimatta.

Vakuudeton autolaina on hieman hankalampi saada, mutta lainarahat saa omalle tilille etukäteen – täten voit ostaa auton esimerkiksi yksityiseltä myyjältä. Auto tulee myös 100-prosenttisesti omistukseesi.

Kuka voi hakea autolainaa? Mistä autolaina kannattaa ottaa? Onko autolainan ottaminen edes järkevää? Esimerkiksi näihin kysymyksiin pyrimme vastaamaan tässä artikkelissa.

Alta löydät parhaat rahoituslaitokset autolainaa varten.

Lainamäärä
1000 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 180 kk
Korko
4,19 - 20%
Vastausaika
15 min
Erittäin pitkä maksuaika
Edullisimmat korot
Kilpailuta useita rahoituslaitoksia kerralla

Esimerkki: Kun autolainan summa on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %.

Lainamäärä
100 - 60 000 €
Laina-aika
12 - 240 kk
Korko
4,2 - 20 %
Vastausaika
Heti
Autolainaa nopeasti - jopa samana päivänä
Ilmainen hakemus
Erinomainen kilpailutus isoille autolainoille

Lisätietoja: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle autolainalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Lainamäärä
500 – 70 000 €
Laina-aika
1 – 300 kk
Korko
4.5 – 20 %
Vastausaika
Alle 24 h
Autolainaa täysin ilman vakuuksia
Saat lainapäätöksen heti
Kilpailutus yli 25 rahoituslaitokselle

Esimerkki autolainan kustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% – 20%.

Kuka voi hakea autolainaa?

Vakuudellisen autolainan saaminen on kohtalaisen helppoa, ainakin jos verrataan vakuudettomiin lainoihin. Autolainan voi saada, vaikka olisi työtön tai opiskelija – edes maksuhäiriömerkintä ei välttämättä ole este lainan saamiselle.

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, ja pysyvä osoite tulee olla Suomessa. Tulojen tulee olla säännölliset, mutta suurta tulotasoa ei vaadita.

Jos luottotiedot ovat menneet, tulee yleensä olla 10–30 %:n käsiraha. Muille hakijoille autolaina voidaan myöntää jopa ilman käsirahaa. Koska auto on lainan vakuutena, on luotonmyöntämisen ehdot varsin kevyet.

Kuka voi hakea autolainaa?

Voit hakea autolainaa, kun:

 • Sinulla on säännölliset tulot (työttömyys ja opiskelu on myös ok).
 • Vakituinen osoite Suomessa.
 • Vähintään 18 vuoden ikä.
 • Joissakin tapauksissa 10–30 %:n käsiraha, esimerkiksi luottotiedot menettäneeltä hakijalta.

Autolainoissa on suuria hintaeroja – muista kilpailuttaa rahoitusyhtiöt ja autoliikkeet!

Vakuudellisen autolainan hinta vaihtelee 0 %:n korosta aina 6–7 %:n paikkeille. Ensiksi tulee huomioida, mistä autoliikkeestä autorahoituksen ottaa.

Autoliikkeiden lisämyynnin kate tulee rahoituksen korosta. Autoliike voi siis hinnoitella itse autorahoituksen koron – siksi markkinoilla on ajoittain 0 %:n korkotarjouksia. Näissä tapauksissa lisämyynnistä ei tule katetta, vaan tuotto tehdään lisääntyneellä autokaupalla (lue myös miten sähkön hinta ja korkojen nousu hidasti autokauppaa).

Perinteisesti autoliike tekee kuitenkin tiliä 1–7 %:n korolla. Korossa on oikeasti järkyttävän suuria eroja, vaikka puhutaan vakuudellisesta lainasta. Muista siis vertailla autoliikkeitä, sekä tietysti eri rahoituslaitoksia – etenkin vakuudettomissa autolainoissa.

Autolaina pankista vai autoliikkeestä?

Moni varmasti pohtii mielessään, että ottaako autolainan liikkeestä vai pankista? Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta lainoissa on hieman eroavaisuuksia.

Suurin ero on siinä, että autoliikkeen kautta ostettava auto tulee lainan vakuudeksi. Auto on täten rahoitusyhtiön omistama, mutta auto on kuitenkin sinun hallinnassa. Auto siirtyy sinun omistukseesi vasta lainan poismaksamisen jälkeen.

Pankista voi puolestaan saada vakuudellisen tai vakuudettoman lainan, jossa ostettava auto ei tule lainan vakuudeksi. Täten auton omistajana on ostaja, ei pankki tai rahoituslaitos.

Autolaina pankista Autolaina pankista:
 • Pankkilaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.
 • Ostettava auto ei tule kuitenkaan lainan vakuudeksi, eli auton omistajan on ostaja.
 • Lainahakemuksen voi tehdä etukäteen netissä, ja lainarahat saa myös tilille valmiiksi.
Laina autoliikkeestä Autolaina liikkeestä:
 • Ostettava auto tulee lainan vakuudeksi.
 • Auto on rahoitusyhtiön omistama, mutta auto on ostajan hallinnassa.
 • Lainahakemus tehdään autoliikkeessä, samalla kertaa kauppojen kanssa.

Mistä voi saada autolainan ilman vakuuksia?

Vakuudettoman autolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit hakea lainaa omasta kotipankista, rahoituslaitoksesta tai lainanvälittäjän kautta.

Lainahakemuksen tekeminen ei koskaan sido mihinkään. Voit hakea lainatarjouksen varoilta, vaikka autokaupat eivät olisi vielä ajankohtaisia. Yleensä lainatarjous on voimassa 30 päivää sen antamisesta.

Lähtökohtaisesti suosittelemme lainanvälittäjiä, koska yleensä halvin autolaina löytyy vertailun ja kilpailuttamisen kautta. Lainanvälittäjät kilpailuttavat keskimäärin jopa 25 pankkia, tarjoten aina parhaan mahdollisen koron.

Vakuudetonta lainaa voi hakea:

1 Oma pankki

Vakuudetonta tai vakuudellista lainaa voi aina hakea oman kotipankin kautta. Jos olet keskittänyt palvelusi yhteen pankkiin, voit saada normaalia alhaisemman koron. Esimerkiksi vakuuden tiedot on automaattisesti pankin hallussa.

2 Rahoituslaitos

Suomessa toimii kymmeniä rahoituslaitoksia, jotka myöntävät vakuudettomia lainoja eri tarpeisiin. Lainarahat voi käyttää ajoneuvon hankintaan, eli vakuudettoman kulutusluoton voi käyttää ajoneuvoon. säännölliset palkka- tai eläketulot. Yleensä vaatimus minimituloksi on 7 200 € vuodessa.

3 Lainanvälittäjä

Jos haluat automaattisesti halvimman lainatarjouksen, on lainanvälittäjä oikea valinta. Saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia, jopa yli 25 eri pankista. Voit vapaasti valita mieluisan tarjouksen, tai hylätä kaikki tarjoukset.

Vakuudeton autolaina: hyvät ja huonot puolet

Monelle autolainan ottaminen on periaatekysymys – hakija ei halua, että auto on virallisesti rahoitusyhtiön nimissä. Kuka tahansa voi nähdä, että auto on lainarahalla hankittu.

Näissä tapauksissa vakuudeton autolaina on ratkaisu ongelmaan. Silloin omistat auton kokonaan, eikä missään lue, että auto on hankittu velaksi. Kun auton omistajana ei ole rahoitusyhtiö, voi autolla lähteä joustavasti myös ulkomaille.

Vakuudettoman lainan saaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys – esimerkiksi työtön ei voi saada lainaa ilman vakuuksia. Lainan korko voi myös olla 20 %, vaikka yleensä se on hyvillä hakijoilla 5–10 %:n välissä.

Hyvät puolet Hyvät puolet
 • Kun otat vakuudettoman autolainan, omistat auton 100-prosenttisesti.
 • Olet virallisissa papereissa auton omistaja (lainasta ei ole mitään merkintää).
 • Voit lähteä autolla esimerkiksi ulkomaille.
 • Auton myyminen on nopeaa ja helppoa.
Huonot puolet Huonot puolet
 • Vakuudettoman autolainan nimelliskorko on jopa 20 %.
 • Vakuudettoman lainan saaminen ei ole nykyään itsestäänselvyys.
 • Sinulla on täysi vastuu siitä, että maksat lainaa samassa suhteessa auton arvon alenemisen kanssa.

Autolaina ja maksuhäiriömerkintä – onko tämä yhdistelmä mahdollinen?

Autorahoitus on harvoja lainamuotoja, joissa maksuhäiriömerkintä ei ole välttämättä este lainan saamiselle. Hakijan taloudellinen tilanne tulee olla muilta osin hyvä.

Hakijan tulee kuitenkin varautua normaalia suurempaan korkoon. Käsiraha voidaan myös vaatia, joka on jopa 30 %. Ilman luottotietoja voi saada ainoastaan vakuudellista autolainaa, jossa auto on siis lainan vakuutena.

Vakuudettomia lainoja ei tänä päivänä enää myönnetä luottotiedottomalle hakijalle. Joten kysy rahoitustarjousta suoraan pankista tai autoliikkeestä.

Autolainan hakeminen: lainan hakeminen on aina ilmaista, eikä se sido mihinkään

Autolainan hakeminen on helppoa, ja sen voi tehdä kahdella tavalla: suoraan autoliikkeestä myyjän toimesta, tai etukäteen netistä.

Mikäli otat vakuudellisen autorahoituksen, autoliikkeen myyjä tekee lainahakemuksen sinun puolestasi. Lainapäätöksen saa samalta istumalta. Vakuudettomia lainoja voi puolestaan hakea itse netistä, ja lainarahat saa etukäteen suoraan tilille.

Olipa tapa kumpi hyvänsä, ei lainahakemus sido mihinkään. Hakemuksen tekeminen ei koskaan maksa mitään – joten voit hakea lainapäätöksen valmiiksi, ilman sitoumuksia.

Näin haet vakuudetonta autolainaa netistä:

1 Valitse mieluisa pankki, rahoituslaitos tai lainanvälittäjä.
2 Täytä lainahakemus haluamallasi lainasummalla, aikaa menee 1–5 minuuttia.
3 Saat lainapäätöksen 1–2 tunnissa, joskus jopa samalta istumalta.
4 Toimita luotonmyöntäjälle tarvittavat liitteet, kuten verotuspäätös ja palkkakuitti.
5 Saat lainarahat tilillesi, ja voit vapaasti hankkia auton liikkeestä tai yksityiseltä.

Mikä on edullisin autolaina?

Olemme keränneet alle tietoa muutaman suosituimman rahoitusyhtiön ja pankin tarjoamista vakuudettomista autolainoista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokaiselle hakijalle määritellään tarkat lainaehdot aina tapauskohtaisesti.

*Alla olevissa esimerkeissä on laskettu, että auto on ostettu vakuudettomalla lainalla 36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Autorahoituksissa tulee huomioida mm. merkittävästi suuremmat avausmaksut, jotka voivat olla jopa 400–500 euron välimaastossa.

Edullisin autolaina vakuudettomalla lainalla:

OP logo OP
 • Auton hinta: 10 000 €
 • Avausmaksu: 0 €
 • Kuukausierä + tilinhoitomaksu: 338 € + 6 €
 • Korko: 11,91%
 • Luottohinta: 12157 €
Santander logo Santander
 • Auton hinta: 10 000 €
 • Avausmaksu: 49 €
 • Kuukausierä + tilinhoitomaksu: 344,74 € + 8 €
 • Korko: 12,96%
 • Luottohinta: 12459,68€
S-pankki logo S-Pankki
 • Auton hinta: 10 000 €
 • Avausmaksu: 0 €
 • Kuukausierä + tilinhoitomaksu: 344,14 € + 12,50 €
 • Korko: 11,90%
 • Luottohinta: 12389,04€
Bigbank logo BigBank
 • Auton hinta: 10 000 €
 • Avausmaksu: 0 €
 • Kuukausierä + tilinhoitomaksu: 317,20 € + 12,50 €
 • Korko: 9%
 • Luottohinta: 11419,03€

Autolainan kokonaiskustannukset

Koskaan ei saa tuijottaa sokeasti vain autolainan nimelliskorkoa. Nimelliskorko on se korko, jota mainostetaan suurimpaan ääneen. Luonnollisesti se on samalla pienin korkoprosentti, joka ei määrittele lainan lopullista hintaa.

Kannattaa muistaa, että autoliike ottaa myös toimistomaksun. Se on liikkeestä riippuen 100–300 euron välissä. Mikäli autolainan maksaa loppuun etuajassa, niin rahoituslaitos perii sinulta yleensä menetetyt lainanhoitopalkkiot!

Eli jos kuukausimaksu on 15 €/kk ja maksat lainan loppuun 10 kuukautta etuajassa, on kustannus 150 €. Menetettyjä korkoja ei tarvitse kuitenkaan maksaa.

Autolainan hinta sisältää:

 • Rahoitettava summa (eli auton ostohinta)
 • Nimellis-/luottokorko eli korkomarginaali
 • Euribor
 • Lainan avausmaksu
 • Kuukausittainen tilinhoitopalkkio

= autolainan todellinen hinta. Mitä pidempi laina-aika on (jopa 5-6 vuotta), sitä enemmän lainasta joutuu maksamaan korkoa ja kuluja.

Autolainan todellinen vuosikorko

Autolainan todellinen vuosikorko määrittelee oikean korkoprosentin. Vuosikorko sisältää siis kaikki lainanhoitokulut, avausmaksun, euriborin sekä luottokoron.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, voi todellisessa vuosikorossa olla oikeasti todella massiivisia eroja. Pienimmillään vuosikorko on autolainoissa tällä hetkellä noin 5–6 %:n tietämillä ja suurimmillaan 20 %:n kieppeillä.

Todellinen vuosikorko on yleensä suurimmillaan lyhyissä lainoissa. Eli täysin sokeasti ei sitäkään voi tuijottaa, joten tarkista myös lopullinen luottokustannus.

Mikä vaikuttaa autolainan korkoon ja hintaan?

Eniten autolainan korkoon vaikuttaa se, tuleeko ajoneuvo lainan vakuudeksi vai puhutaanko vakuudettomasta lainasta. Luonnollisesti myös rahoituslaitos/pankki sekä autoliike vaikuttavat olennaisesti autolainan korkoon.

Halutessasi voit ostaa auton vakuudettomalla lainalla. Silloin kannattaa hyödyntää lainanvälittäjiä (esim. Omalaina), jolloin halvin laina etsitään automaattisesti.

Autolainan korkoon ja hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

1 Autolainan tyyppi

Jos auto tulee lainan vakuudeksi, niin silloin koron tulisi olla matalahko. Vakuudettomissa lainoissa luottokorko voi olla nykyään 15 %, mutta autorahoituksissa ei noin korkealla tasolla yleensä olla.

2 Rahoituslaitos/pankki

Jokainen pankki voi itse määritellä luottokorkonsa ja kulut, huomioiden lainsäädännön. Osa rahoitusyhtiöistä tarjoaa autolainaa 5 %:n korolla (nimelliskorko) ja toisessa paikassa korko voi olla 10 %.

3 Autoliike

Auton myyjäliike voi alentaa korkoa laskemalla omaa siivuaan. Tai ainakin takavuosina näin pystyi tarjoamaan autorahoituksia jopa 1–2 %:n korolla erilaisten kampanjoiden aikana.

4 Auton hinta ja kunto

Uusissa autoissa korko on yleensä matalin, koska silloin on todennäköistä, että vakuusarvoa on rahallisesti paljon vielä parinkin vuoden jälkeen.

5 Ostajan tiedot

Esimerkiksi maksuhäiriömerkinnät tai matala tulotaso voivat vaikuttaa lainan korkoon.

6 Käsiraha

Mitä suurempi käsiraha on, sitä vähemmän auton hankintaan tarvitaan lainaa = sitä vähemmän lainasta joutuu maksamaan. Lainoja kannattaa maksaa vain sen aikaa, kun se on oikeasti tarpeellista.

7 Lainan perustiedot

Esimerkiksi laina-aika, avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitopalkkio vaikuttavat olennaisesti lainan hintaan. Muista aina tarkistaa lainan ehdoista todellinen vuosikorko, koska se määrittelee lainan hinnan!

Autorahoitus sopivalla kuukausierällä

Yleensä autorahoituksen saa räätälöityä joustavasti jokaisen tarpeisiin sopivaksi. Laina-aika vaihtelee aina 12 kuukaudesta jopa 60–72 kuukauteen.

Kuukausierän kanssa voi pelata laina-ajan lisäksi myös käsirahalla/vaihtoautolla sekä viimeisellä suuremmalla maksuerällä. Esimerkiksi 10 000 euron autossa kuukausierä voi vaihdella 935,98 €/kk ja 200,59 €/kk välillä vain laina-ajan kanssa pelaamalla.

*Alla olevat esimerkit on laskettu Kamuxin autorahoituslaskurilla, kun auton hinta on 9 990 euroa ja toimistomaksu on 199 euroa. Lainan nimelliskorko on 7,99 %.

Alla on muutama esimerkki kuukausierän muodostumisesta:

1 Esimerkki 1:
 • Laina-aika on 12 kuukautta
 • käsiraha on 2 500 euroa.
 • Viimeinen erä on 1 500 euroa.
 • Kuukausieräksi tulee 648,96 euroa.
2 Esimerkki 2:
 • Laina-aika on 48 kuukautta
 • käsiraha on 0 euroa
 • Viimeinen erä on täysin normaali
 • Kuukausieräksi tulee 212,41 euroa.

Autorahoitus rinnakkaishakijan kanssa

Uuden auton voi ostaa lainarahalla rinnakkaishakijan kanssa, mutta ei perinteisellä autorahoituksella.

Autorahoitus rinnakkaishakijan kanssa onnistuu:

 • Vakuudeton laina eli esimerkiksi kulutusluotto (aina 70 000 € asti)
 • Vakuudeton pankkilaina
 • Vakuudellinen laina

Eli voit hakea puolison kanssa yhteistä kulutusluottoa auton hankintaa varten. Laina on yhteinen, mutta auto merkitään vain toisen nimiin.

Mikäli ideana on ostaa auto normaalilla osamaksulla, ei yhteishakijaa voi lisätä tuohon lainaan. Tässä kohtaa jokaisen tulee pohtia, mikä on siis tärkeää. Mikäli laina halutaan jakaa virallisesti tasan, on suositeltavaa hakea vakuudetonta lainaa.

Autolaina rinnakkaishakijan kanssa

Osamaksulla auto omaksi

Auton ostaminen osamaksulla on valtavirtaa, ainakin uusien ajoneuvojen kohdalla. Noin puolet ostaa uuden auton osamaksurahoituksella.

Osamaksurahoitus voi olla hyvä idea, jos sinulla ei ole säästössä auton verran rahaa. Tai vaikka olisikin säästöjä, et halua käyttää niitä ajoneuvoon. Osa ihmisistä on myös sitä mieltä, että yli 60 000 euron autoa ei kannattaisi koskaan ostaa käteisellä.

Kun ostat auton liikkeestä, tarjotaan sinulle vaihtoehtona osamaksua. Riippuen liikkeestä, voi rahoituksen myöntää pankki (esim. OP) tai rahoituslaitos (Santander). Tarjouksen tai laskelman pyytäminen ei velvoita ostamaan autoa.

Huoletonta autoilua Autoleasingilla

Autoleasing ei ole nykyään vain yritysten tapa hankkia pakasta vedetty auto. Muutama taho tarjoaa tätä vaihtoehtoa myös kuluttajille.

Ideana on siis hankkia uusi auto, ilman sen ostamista. Nykyään leasingauto on yleensä sähkö- tai hybridiauto. Sopimus tehdään pääsääntöisesti 12–36 kuukaudeksi, jonka ajan autolla saa ajaa x-määrän kilometrejä.

Leasingin paras puoli on, että auton arvon aleneminen ei koske käyttäjää. Kun sopimuskausi päättyy, niin autosta pääsee eroon ja uuden auton voi taas ottaa leasingsopimiuksella. On myös hyvä muistaa, että määräaikaishuollot kuuluvat sopimuksen hintaan.

Autoleasing pähkinänkuoressa:

 • Autoa ei osteta omaksi, vaan se vuokrataan leasingsopimuksella määräajaksi (yleensä 12–36 kk).
 • Autosta maksetaan kiinteä kuukausihinta.
 • Perus- ja määräaikaishuollot kuuluvat hintaan, kuin myös kahdet renkaat.
 • Kun leasingsopimut päättyy, kaikki velvoitteet ajoneuvoa kohtaan myös päättyvät, eli auton arvon alenemisesta ei tarvitse kantaa huolta.

Kenelle sopii osamaksu tai autoleasing?

Auton hankkiminen osamaksulla tai leasingilla sopii periaatteessa kenelle tahansa.Kannattaa aina muistaa, että autorahoituksessa auto tulee lainan vakuudeksi. Sen ansiosta lainaa myönnetään kulutusluottoja kevyemmin ehdoin.

Pienillä tuloilla tai maksuhäiriömerkinnällä voidaan edellyttää 10–30 %:n käsirahaa. Osamaksu on kuitenkin mahdollinen ainakin alle 10 000 euron autoissa. Muista aina kysyä autoliikkeestä tarkempia tietoja rahoitusyhtiön asettamista ehdoista.

Kaikkein yleisintä auton hankkiminen osamaksulla tai leasngilla se on kuitenkin näissä tilanteissa:

1 Jos ylimääräisiä säästöjä ei ole auton hintaa vastaavaa summaa.
2 Säästöjä ei halua käyttää kokonaan autoon.
3 Maksuhäiriömerkinnät (ei ole aina este osamaksulle).
4 Pienet tulot tai työttömyys.

Käytetyn auton rahoitus – kuinka ostaa yksityiseltä?

Yleensä yksityiseltä ostettaessa auto ostetaan käteisellä rahalla tai vakuudettomalla lainalla, poikkeuksena Svean autolaina yksityisille. Svean lainalla auto tulee vakuudeksi, vaikka kaupat tehtäisiin yksityishenkilöiden välillä.

Alla onesiteltynä  tarjolla olevat vaihtoehdot vuonna 2024. Oletettavasti Svea tulee vielä saamaan kilpailua Nettiauto.comiin, mutta koska, on vielä kysymysmerkkinä.

Jos auto on lainan vakuutena, niin auton omistamisessa on rajoituksia. Esimerkiksi kallis rahoituskasko on pakollista vähänkin arvokkaisiin autoihin. Naapurisi myöskin näkevät, että et omista autoa – osalle tämä voi olla kiusallista.

Käytetty auto yksityiseltä

Näin ostat auton yksityiseltä vakuudettomalla lainalla:

 1. Hae vakuudetonta kulutusluottoa lainanvälittäjältä, pankista tai rahoituslaitoksesta.
 2. Lainan käyttötarkoitusta ei kohdenneta ajonevoo.
 3. Odota lainahakemuksen hyväksymistä.
 4. Lainarahat maksetaan tilillesi.
 5. Nyt voit ostaa auton kulutusluotolla ja auto tulee suoraan omiin nimiin.
 6. Rahoituskaskoa tai rajoituksia ulkomaille lähtemisestä auton kanssa ei ole!

Näin ostat auton yksityiseltä Svean autolainalla:

 1. Etsi mieluisa käytetty auto Nettiautosta.
 2. Hae Svean autolainaa suoraan Nettiauto.comin kautta.
 3. Odota lainapäätöstä.
 4. Jos laina myönnetään, niin rahat maksetaan suoraan myyjälle.

Autolaina ja auton maahantuonti – osta auto ja maksa samalla autovero

Suomessa auton maahantuonnista tulee maksaa veroja, kuinkas muutenkaan. Veron määrä on porrastettu hiilidioksidipäästön mukaisesti. Verottomana maahan saa tuoda vain Teslan kaltaisia täyssähköautoja, jotka on otettu käyttöön 1.10.2021 tai sen jälkeen.

Jos tuot Suomeen auton ilman validia tietoa hiilidioksidipäästöistä, niin verotus tapahtuu sitten kokonaismassan ja käyttövoiman perusteella.

Kun ostat auton ulkomailta ja tuot sen suomeen, niin ensimmäisenä maksat siis verot ja viet ajoneuvon rekisteröintikatsastukseen. Verohallinnolle tulee tehdä käyttöönottoilmoitus, jos autoa haluaa käyttää ennen Suomessa rekisteröintiä.

Vinkkejä auton ostamista varten

 1. Hanki ensimmäisenä autorahoitus, jotta saat mieluisan auton heti ostettua.
 2. Selvitä auton historiatiedot Traficomista tai jostain muusta palvelusta.
 3. Selvitä myös mahdollinen kolarihistoria!
 4. Perehdy huoltokirjan merkintöihin (joko perinteinen tai sähköinen).
 5. Soita myyjälle ja kysele olennaisia tietoja ennen auton katsomista.
 6. Kun saavut katsomaan autoa, muista tarkistaa ilmoituksessa olevien tietojen oikeellisuus.
 7. Tarkista auton kunto sisältä ja ulkoa. Tee myös normaalit tarkistukset valoille, nesteille, öljylle, renkaille ja esimerkiksi ilmastoinnille.
 8. Tee riittävän pitkä koeajo, ja yritä etsiä kuoppainen tai huonokuntoinen tie – se on tapa kuulla autosta ylimääräiset kolinat ja kilinät. Tee koeajo aina ilman radiota!
 9. Autokauppa tulee dokumentoida oikein.
 10. Omistajanvaihdoksesta tulee tehdä ilmoitus seitsemän (7) vuorokauden kuluessa.

Yhteenveto

Autolainoja myönnetään vakuuksilla ja ilman vakuuksia. Vakuudellisessa autolainassa auto tulee lainan vakuudeksi, mikä mahdollistaa yleensä edullisen koron. Autolainan saaminen on myös kohtalaisen helppoa – se on jopa mahdollista luottotiedottomalle.

Vakuudettoman lainan saaminen on puolestaan hankalampaa. Hakijalta edellytetään puhtaat luottotiedot, säännölliset palkka- ja eläketulot sekä hyvää maksukykyä.

On kuitenkin monia hyviä syitä hakea vakuudetonta autolainaa. Silloin omistat auton kokonaan, eikä rahoitusyhtiön nimi löydy virallisista papereista. Autoon ei ole pakko hankkia kallista rahoituskaskoa, ja voit mennä auton kanssa vaikka ulkomaille.

Vakuudettoman autolainan hakeminen onnistuu parissa minuutissa netistä, esimerkiksi lainanvälittäjän kautta. Vakuudellisen autolainan hakeminen onnistuu puolestaan suoraan autoliikkeessä, myyjän toimesta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä